Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 3

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (267)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na ochranu před blairskou čarodějnicí si prý máte stoupnout do kouta a zavřít oči. Za sequel zbytečný jak blinkry na jejím koštěti by si měl jít Wingard do kouta kleknout.. Což o to, kužel světla z baterky mířící do nočního lesa či zchátralého domu umí být v očekávání věcí příštích hrůzyplný, ale pokud jsou to desítky minut stereotypu obalené hysterickým ječením, dojdete k závěru, že stejně atraktivní jsou i záběry z inspekční kamery v kanalizaci. Po sedmnácti letech a tuctech podobných filmů už toto prostě z principu nemůže fungovat. Do toho úplně připitomělé jump scares a krajně nesympatická mládež, co je vybavená vysílačkami s GPS, různými typy kamer, dronem a snad i mobilní aplikací The Nearest Baba Jaga a přitom ani neumí postavit stan či orientovat se v přírodě pomocí marylandských mravenišť. Vždyť jim přejete konec rychlejc, než se řekne: „Kdopak mi tu loupá metamfetamin?“.. Omlouvám se, ale příště se raději podívám na Tony Blair Witch, found footage o náročném soužití bývalého britského premiéra s jeho panovačnou manželkou.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V jednom z trailerou propagovaný ako ,,jeden z najstrašidelnejších filmov aké kedy vznikli,, /,,skutočne hrôzostrašný filmový zážitok,, /,,nový začiatok pre hororové filmy,, a ja naozaj netuším, v akom opojení boli tí recenzenti, čo to napísali. Nič nové, či hrôzostrašné tu naozaj nieje a niečo, čo sa aspoň z časti môže priblížiť spomenutým superlatívom, je záver. Takže z vysokých očakávaní sa väčšinou drsnejšie padá, takže nabudúce nelákať - aj tak to komerčne nevyšlo - a vsadiť na moment prekvapenia. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Od novýho Blair Witch jsem si toho moc nesliboval a proto jsem vůbec uvažoval jestli si ho vůbec pustím. Nakonec ve mě zvítězila zvědavost a já do toho šel. A musím uznat, že to nebylo tak špatný jak jsem čekal. Verzi z roku 1999 to sice nesahá ani po kotníky, ale v době kdy už FF projektům skoro odzvonilo je to celkem solidní kousek. Samozdřejmě, že se zvětšiny jedná o recyklaci původního, ale i tak u mě tenhle snímek obstál. Přiznávám, že bylo celkem příjemný navštívit starej dobrej Burkittsville a slyšet o čarodějnici z Blair a Rustin(u) Parr(ovi). ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Blair Witch: 20 let poté - Po tolika letech další pokračování o Blairské čarodějnici co navazuje na první díl. Máme tady bráchu Heather - Co záhadně zmizela v prvním dílu. Bratr James a jeho parta kamarádů se opět vydávají na výpravu do lesů kde záhadně zmizela jeho sestra Heather a její dva kamarádi Josh a Mike. No a strašení čarodějnice může zase začít v plný parádě :D To už se pak jenom opakuje jako v prvním dílu, je to hodně podobný - Klasický voodoo figurky udělaný z větviček a klacků, hromádky kamenů u stanů, podivný děsivý zvuky z lesa a tak dále. No a konec stejnej jako v jedničce, nabíhání do domu fiktivního vraha Rustina Parra. Konec nejvíc psycho v tom baráku, víc akčnější než v jedničce. Zase je film udělanej jako Found Footage a kamera byla dobrá. Akce a napětí funguje v pohodě a konečně se tu objeví rozkošná čarodějnice :D No byla to pěkná zrůdička :D Atmosféru to má pořád děsivou ale tenhle díl už nemá tu šťávu jako ten první a s druhým dílem se to už vůbec nedá srovnávat, přesto je to pořád fajn horůrek na příjemnou noc. Tenhle díl mě pořád bavil. Neni to špatný. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

NE! Sice to neni úplná pohroma, původnímu filmu to ale nemá jak ani v čem konkurovat. Ten totiž dával smysl a předcházel mu dokument (a vůbec skvělá kampaň), kterej diváka jasně naladil na "true story" a nechal ho pak utápět se v šílenství a strachu při filmu samotnym. Hlavní ovšem je, že odůvodnil sestřih nalezených záběrů. V nový verzi, respektive v pokračování, ale právě element vzniku filmu nedává vůbec smysl - prostě proto, že všichni zúčastnění chcípli, takže "true story" tady padá nikoliv kvůli tomu, že už by všichni věděli jaká je pravda, ale protože tvůrci zapomněli říct, kdo vlastně ten "found footage" sestříhal. Škoda i toho, že ten děs tady probíhá skrze hlasitost, namísto postupně budovaný atmosféry. Jinak technicky to vzhledem k žánru špatný vůbec neni a finále je rovnou perfektní! Kdo ale zažil devadesátá léta a prošel původním filmem, toho to nemůže nijak rozhodit a dnešní omladině jsou filmy tak u prdele, že to ani pořádně nepochopí. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Štúdio Lionsgate, ktoré vlastní práva na sériu Blair Witch, pozvalo režiséra Adama Wingarda a scenáristu Simona Barretta na špeciálne stretnutie, pri ktorom im ponúklo spracovanie nového sequelu. Tvorcovia ponuku bez váhania prijali. (Marceloo)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama