Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Janě je čtrnáct let a přihlásila se na letní tábor. Těší se na něj, dokud nepotkala Jindru. Je úplně jiný než kluci od nich ze třídy a moc si s ním rozumí. Za pár dní se ale musí odloučit, protože je přihlášená na onen tábor. Vůbec se jí tam nechce a nepomůže ani když předstírá, že je nemocná. Soutěže ji nebaví, hlídku má v dešti, sedne si do mraveniště, svému družstvu znemožní vyhrát... Polepší se? (T369)

(více)

Recenze (71)

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Velmi milý film s poučným dějem, který je zasazen do pionýrského tábora. Ale o ty pionýry v něm ve skutečnosti nejde. Jde o to, jak snadno mladá dívka uvěří v podstatě jen tak vyřčeným slovům chlapce, do kterého se zakoukala. Skoro bych řekl, že to je taková dětská verze filmu Lásky jedné plavovlásky. Teprve v průběhu tábora si dívka pomalu uvědomuje, že její vytoužený vztah není takový, jak si ho představovala. A právě proces tohoto uvědomování si je ve filmu velmi pěkně a citlivě zpracován. Pravdou také je, že některým věcem dnešní děti rozumět nemohou. Třeba takovému vyplňování Celního a devizového prohlášení. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Udoli krasnych zab je velmi prijemny film odohravajuci sa vacsinu casu v letnom tabore este za cias,kedy neboli mobily a notebooky a deti sa vedeli nadherne zabavit aj bez tychto vymozenosti,mozem byt stastny,ze som patril este do generacie,ktora zazila taketo detstvo,takze za mna plna palba a velmi dobre sa pozeralo na herecku Miladu Vnukovu,bola to ozaj poriadna kocka...:⁠-⁠) ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek je nostalgickou vzpomínkou na tábory, v té době pionýrské, plné dobrodružných her, táborových ohňů a s tím spojené trampské písničky. Byla to doba bez mobilních telefonů a jiných digitálních vymožeností a všichni si nerušeně užívali přírodních krás. A přesně takový je tento příběh o zamilované patnáctileté dívce, která na takový tábor jet musí, ale dělá všechno proto, aby byla vyloučena a poslána zpět domů, kde by se setkala se svým chlapcem. Ve svém věku hezká Milada Vnuková ztvárnila tuto dívku přesvědčivě, a jeden by pro ni našel i pochopení. Zajímavostí je role Vítězslava Jandáka, který zahrál velice sympatického táborového vedoucího. Snímek je pro dospělého diváka příjemnou vzpomínkou na dávná léta, dnešní mladí vtom neuvidí nic zajímavého. Oddychový film nejen pro mládež s dívčím příběhem, který povzbudí a potěší. ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Nejpamátnější moment tohoto filmu (už ho tady zmiňujete) je, když u táboráku zpívá Vítězslav Jandák, ale přitom slyšíme hlas Karla Zicha...hlavně nenápadně:) Jinak to není špatný film, i když táborová část už mě místy nudila. Dřív byly podobných v TV mraky, zrovna tento si ale vůbec nepamatuju. Zaujme představitelka hlavní role, bohužel další z mnoha, která se nevymanila z pasti dětských rolí. Příjemný zavzpomínání na dobu letních táborů. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Film je to naprosto průměrný, přesto však kvůli nostalgii s hodnocením přitlačím. Někdy musí vyplavat na povrch moje slabost pro skauting a tramping, pro táborové hry a soutěže, pro dětská přátelství a schopnost odpouštět, pro táborový oheň a country písničky hrané na rozladěnou kytaru... Je to odhlédnutí na cestu mého dětství, kdy všechno bylo ještě tak sladce jednoduché. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na přehradě Vřesník, v Nezabudicích u Křivoklátu a v Humpolci. Ve filmu se objevil hrad Lipnice nad Sázavou. (Warden75)
  • Filmový debut Otakara Brouska ml. (M.B)

Reklama

Reklama