Reklama

Reklama

Lovci myšlenek

  • USA Mindhunters (více)
Trailer

Hrdinové tohoto filmu jsou členové FBI, kteří mají za úkol stát se odborníky na sériové vrahy, tzn. přijít na motiv, pochopit jejich myšlení a na tomto základě, vraha chytit a usvědčit. Tým sedmi mladých lidí je proto poslán na opuštěný ostrov, kde mají pod dozorem arogantního a sobeckého profesionála podstoupit závěrečný test. Jejich úkolem je vyřešit fiktivní případ sériového vraha. Horor nastává v okamžiku, kdy se na scéně objevuje vrah opravdový a postupně likviduje členy skupiny. Na každého z nich používá jiný druh děsivé pasti. Jak přibývá mrtvých a zároveň i stop, začíná být jasné, že vrahem je někdo z týmu a ne neznámá osoba. Podaří se dosud žijícím přátelům včas odhalit, kdo z nich má na svědomí mrtvé kamarády? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem tak lstivej, že se zabiju sám." To je tak pekelně lstivý, že bych vrahovi občas půjčil pistoli a podezíral tu čtyřnohou kočku, která občas přeběhla kameramanovi přes cestu. Nechci tedy nic vyzrazovat, ale ta kočka byla patrně nevinná. Přesto mě ta hra na hledání nejlepšího analytika docela zaujala, ale jakmile se původní sestava 7+1 začala redukovat a mě osvítila myšlenka, že už tu hru chápu, tak mě to pozvolna přestávalo bavit. Ke konci už mi bylo zcela jedno, na koho scénárista ukáže, protože zejtra si to už stejně nebudu pamatovat. Není k tomu důvod. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin kdysi natočil Cliffhangera a hlavně druhou Smrtonosnou past, nicméně jen ze slávy se žít nedá. V roce 2004 se blýsknul světlejším okamžiktem a Lovci myšlenek si dokáží s vypětím všech sil udržet divákovu pozornost až do konce, přestože se postavy na plátně začnou chovat více než "podivně" s blížícím se šokujícím odhalením. Z herecké sestavy nepotěší Val ani Christian, protože ti padnou mezi prvními. 50% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Harlin je čim dál tím více sračkoidní. Akci jako kdyby zapomněl točit (osobní souboje jsou k smíchu), děj neplyne, scénář nulový a ani herci nic moc. Kde je problém ? Bůh ví, ale tento film nelze doporučit snad ani jako odstrašující příklad klaustrofóbního thrilleru, kde je skupina lidí odkázána pouze na své schopnosti a jeden na druhého a aby toho všeho nebylo málo, v jejich vlastních řadách je onen klíčový škůdce. Tohle tu bylo už tisíckrát a tisíckrát to bylo zpracováno lépe. I tolik kritizovaný D-tox má o třídu lepší atmosféru a je mnohem syrovější než tento odporně nudný patok. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

celkem zajímavá zápletka a na oko natočenej thriller. nic víc, nic míň. spousta nelogičností v ději, jako třeba proč se špičkoví, a v samotným filmu označovaní za nejlepší, soudní psychologové chovají jako pitomý stádo a proč je nenapadne taková zřejmá věc, jakou divák ví už během třetí smrti. vraha jsem sice neodhadl, ale to se není čemu divit, protože tam na něj nijak moc věcí neukazuje. prostě je nakonec odhalen, protože se chce vytáhnout a vykecat. a konec je opravdu hodně přitaženej za vlasy (skoro jako v Mužích v černém, kdy si Vincent D'Onofrio popotahuje hlavu), ale celkově to má spád, celkem zajímavou zápletku (s výhradama na kopance) a docela chutnou a hutnou atmosféru. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý thriller od Rennyho Harlina. Má veľmi dobrý príbeh o skupinke nádejných vyšetrovateľov FBI, špecialistov na správanie vrahov, ktorí majú pred sebou ešte jednu skúšku, vyšetriť pripravenú vraždu na opustenom ostrove. Lenže až časom zistia, že na ostrove je aj skutočný vrah, ktorý ich dobre pozná a len tak ich odtiaľ odísť nenechá. A kľudne môže byť aj jedným z nich. Spracovanie je na tom dobre, síce tu nič výraznejšie neprekvapí, približne všetko ide tak ako má, jedine identita vraha zostane utajená až do poslednej fázi filmu, ale aj tak si nemôžem sťažovať, dej je dostatočne zaujímavý po celý čas, ponúkne viacero zaujímavých situácií a veľmi dobre sa na to pozerá až do konca, keďže ani hluché miesta sa tu nenájdu. Čo sa týka samotnej akcie, tak som celkom spokojný, síce vraždy nie sú moc originálne, ale jednotlivé situácie sú pomerne zaujímavé, chválim dobrý nápad s hodinami, keď postavy vždy vedia čas, kedy niekto z nich zomrie, poteší aj niekoľko výborných prvkov ako usmrtenie pomocou vlastnej pištole, ale dobre je na tom aj zvyšná akcia. Ale aj tak najzaujímavejší je originálny záver v bazéne. Herecké obsadenie sa mi páči, síce Christian Slater a Val Kilmer, teda najzaujímavejšie mená z obsadenia tu až tak moc priestoru nemajú, ale aj tak je celková skupinka policajtov dobre vybraná na čele s Kathryn Morris a LL Cool J. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, Renny Harlin sa nestratil ani v tomto žánri, páči sa mi vizuál, výsledok je viac než dostatočný. Lovci myšlienok určite nie je žiadny kult, ale ani mu nemám čo výraznejšie vytknúť, páči sa mi príbeh, postavy a aj akcia, oplatí sa pozrieť aj viackrát. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 74%. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (25)

  • Clifton Collins Jr. má svou zbraň Glock, když zjistí, že nemá náboje, vezme si v márnici zásobník od mrtvého kolegy, pak se plazí k výtahu, ale najednou má v ruce Berettu a ve scéně, kdy sedí ve výtahu se střídají záběry na jeho zbraň z profilu, kdy je vidět Glock a na celou postavu zepředu a to je zase v jeho ruce Beretta. (JohnSmith)
  • Wayne Kramer predal svoj scenár pod názvom "Unsub" ("Neznámy subjekt"). Manažéri Foxu uprednostnili názov Mindhunters a zmenili ho, avšak Kramer nebol z toho šťastný, pretože už existovala kniha faktu od Johna Douglasa s názvom „Mindhunter“ - neskôr sfilmovaná v seriáli Mindhunter (od r. 2017). (Arsenal83)
  • Vo filme sa niekoľkokrát objaví fínska vlajka alebo odkaz na Fínsko, ako ochranná známka režiséra Rennyho Harlina. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno