Reklama

Reklama

Lovci myšlenek

  • USA Mindhunters (více)
Trailer

Hrdinové tohoto filmu jsou členové FBI, kteří mají za úkol stát se odborníky na sériové vrahy, tzn. přijít na motiv, pochopit jejich myšlení a na tomto základě, vraha chytit a usvědčit. Tým sedmi mladých lidí je proto poslán na opuštěný ostrov, kde mají pod dozorem arogantního a sobeckého profesionála podstoupit závěrečný test. Jejich úkolem je vyřešit fiktivní případ sériového vraha. Horor nastává v okamžiku, kdy se na scéně objevuje vrah opravdový a postupně likviduje členy skupiny. Na každého z nich používá jiný druh děsivé pasti. Jak přibývá mrtvých a zároveň i stop, začíná být jasné, že vrahem je někdo z týmu a ne neznámá osoba. Podaří se dosud žijícím přátelům včas odhalit, kdo z nich má na svědomí mrtvé kamarády? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

cariada 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller o agentech FBI co dělají zkoušku na vyšetřovatelé vražd na jakém si ostrově, kde má sklad i armáda, ale nikdo to tam nehlídá. jneže jak už to bývá, začně tam někdo vraždit. Ale kdo? Jeden z té skupiny to je, ale musí se přijít na to kdo. A tak se podezřívají navzájem což je logické. Nápad je to poměrně obehraný, ale proč né, když je dobře zpracován tak to jde. Vše to směřuje na jednoho z nich, ale jak už to tak je, vyklube se z toho někdo úplně jiný. Od začátku je jasný kdo to není a kdo, že přežije. Poněkud mě přišlo divný, že FBI mezi sebe vezme někoho na vozíku a zvlášt na práci vyšetřovatele vražd, přijde mě to hodně nelogické. A působí to jako rušivý element. Přesto slušná podívaná. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Film se tváří velice promyšleně a zajímavě. Bohužel ani jedno to není. Scénář tupý, režie jakž takž, herci nezajímavý ( a hlavně se sem ani jeden z nich nehodí ) a o ostatních aspektech filmu radši ani nemluvim. Jenom díky Harlinovi, v jehož odpadových útrobách se ještě nějaká ta kvalitnější akce dá stále najít, bylo ve filmu alespoň trochu akce ( např. Matrix-variace ve vodě byla perfektní ).....PS: Těch vyvražďovaček se bát nemusíte. Jistě vás rozesmějí. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

temná a ponurá atmosféra daždivého ostrova, po ktorom behá vrah, nie nepodobná Identite. No a tým by sme pomaly s plusmi končili. Lovci myšlienok sú biedny a hlúpy bordel, namiesto ktorého si radšej poupratujte byt (alebo si pozrite britský survival PUSTATINA o čomsi podobnom, ale lepší). Renny Harlin už dávno nie je TEN zručný fínsky dravec, akým bol v dobách SMRTONOSNEJ PASCE 2 a CLIFFHANGERU. Snímke nepomáha maličký priestor pre Christiana Slatera a Vala Kilmera (čo sú jediné postavy, ktoré majú aspoň štipku charizmy, čo je pre mňa dosť prekvapivé konštatovanie inak Slatera vnímam ako zlého herca). Prvé úmrtia ešte čo-to do seba majú, ale v druhej polovici sa to už definitívne prepadne do pekla diváckeho nezáujmu. A scenár je neuveriteľne hlúpy mix NEZVRATNÝCH OSUDOV, IDENTITY a D-TOXU. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Val Kilmer mi bol ako herec vždy nesympatický. Nebudem sa pretvarovať, keď poviem, že som sa celkom potešil, keď som ho videl visieť napichnutého, ako bábku. No k filmu. Celkom slušná vyvraždovačka, v ktorej až do poslednej chvíle skoro nič netušíte. Niekoho tento typ filmov môže baviť, no ja som mu nejak na chuť neprišiel. Pre mňa mierny podpriemer. Neviem, kto sa inšpiroval kým? Saw tímto, či toto saw-om? Po čase vás to pištanie, visiace mačky, hracie skrinky či iné akože deprimujúce veci začnú nudiť, i keď sa film snaží o stupňovanie. Film na zabitie času, beriem. No na príjemnú filmovú chvíľku určite nie. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

No tak tenhle film si ode mě zaslouží čtyři hvězdičky. Příběh a celkový námět je dobrý. Když přišla první pastička při které zahynul jeden z teamu, tak to byl pro mě docela šok. Už kvůli tomu že se mi jevil tak nějak jako hlavní hrdina, který věechno přežije a on jako první. Což si u mě vybudovalo velké plus. A pak už to pěkně narůstalo. Jako první polovina filmu vás nechala aby jste si mysleli kdo to může být, od poloviny už ste si mysleli kdo to je, kvůli přemýšlení těch postav a nakonec to vypadalo na někoho jiného a pak to byl zase někdo jiný. Trochu zamotané, dobře promyšlené, dobře vychytané. Mě se to líbilo. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (25)

  • FBI má aj v skutočnosti vo svojich radoch mindhunters - profilerov, ktorí spracujú viac ako 300 odporúčaní ročne od miestnych, štátnych a federálnych orgánov činných v trestnom konaní. (Arsenal83)
  • Herci sa stretli s personálom FBI a pre svoje úlohy absolvovali vojenský výcvik v oblasti zbraní. (Arsenal83)
  • Všetky podvodné scény boli natočené v krytej plavárni v Holandsku ďaleko od pľacu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama