Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie musí čelit vážné krizi. Všichni tajní agenti britské tajné služby byli zabiti. Zbyl pouze Johnny English, který vždy snil o práci agenta. Teď dostává svou šanci. Johnny se ujímá pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage. Tento nejcennější symbol moci ostrovního království nemá ale obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho hlavu. Pokud se Sauvage stane králem, chce zemi, které bude vládnout, změnit v největší vězení na světě. Podaří se Johnnymu Englishovi a záhadné agentce Lorně zabránit korunovaci? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (624)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean jako tajný agent Jejího veličenstva? Ta představa je komická již sama o sobě, tak proč z toho nenatočit film? Rowan Atkinson je opravdu skvělý komik. Bohužel uvězněný ve své jediné roli. JOHNNY ENGLISH není výjimkou. Příběh nenabízí nic překvapivého ani nápaditého. Znovu humor snažící se vytěžit z hlouposti a nechápavosti hlavního hrdiny, který je jen shodou nešťastných náhod považován za nejlepšího agenta detektiva. Většina scén se opírá o klasický situační humor. Komičnost scény funguje vždy prvních několik vteřin nebo první dvě věty a pak začíná lézt na nervy. Jedna z mála opravdu vtipných scén je akt korunovace. Kdyby se z toho 90 min dlouhého filmu vyházela část scén a část se jich zkrátila, mohla by to být příjemná krátkometrážní podívaná. Takhle se to všechno utápí v nesmyslné výpravnosti, která nemá žádný význam. Je to moc velká slátanina parodie na bondovku, anglického humoru a americké Bláznivé střely. Nemá to vlastní vizi. 41% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Mnoho filmů už parodovalo slavného agenta 007 ale tohle není to nejlepší. Čekal sjem více už jenom kvuli tomu, že si to střihl Atkinson. Ale jo, dalo se to, člověk sice čekal, že se bude smát od začátku do konce. Že i závěrečné titulky budou vtipné ale ono né. Párkrát spíše jen z donucení. ale skvělá úvodní píseň, proto 3* ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ed Shearmur: 1. A Man For All Seasons ,2. Theme [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,3. Russian Affairs [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,4. A Man of Sophistication [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,5. Kismet ,6. Truck Chase [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,7. The Only Ones ,8. Parachute Drop [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,9. Pascal's Evil Plan [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,10. Theme [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack - Salsa version] ,11. Off The Case [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,12. Café Conversation [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,13. Into Pascal's Lair [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,14. Does Your Mother Know ,15. For England [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,16. Riviera Highway [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack] ,17. Agent No.1 - Suave [Johnny English - Original Motion Picture Soundtrack,] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrná „popcornovka“ u které se člověk v některých situacích skutečně zasměje, jindy se však dočká jen trapných momentů. Naštěstí tu je Rowan Atkinson – chlapík, kterého „žeru“ už odmalička. Tenhle borec coby nešikovný agent MI 7 má sice do Jamese Bonda daleko, nicméně se dokáže ze všech „patálií“ vylízat s grácií. Natalie Imbruglia je (byla) opravdu kus pěkné ženské, nicméně zde skutečně hrál prim John Malkovich. Podobné komedie „parodie“ sice moc často nevyhledávám, ale lhal bych, kdybych tvrdil, že se na tento „skvost“ už nikdy nepodívám znova. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Pro mě už klasika. V jednoduchosti gagů opírajících se o akční, špionážní a buddy-movie díla je krása. Ten Atkinson si ze sebe umí dělat srandu i tady, ne že ne. Pokud o něm něco víte, pro někoho plus nebo mínus, přikláním se k první možnosti. Nádherná a ne špatně hrající Natalie je fajn. Chápu, že ten Malkovich tady mohl někoho naštvat, ale pasáž s korunovací je gold! ()

Galerie (89)

Zajímavosti (34)

  • Scénka z cintorína je natočená na na cintoríne Brompton, ktorý bol zriadený parlamentom a je od roku 1852 prvým (a jediným) cintorínom v Londýne, ktorý je majetkom Koruny. (Arsenal83)
  • Po uvedení filmu sa v novinách objavilo nepravdivé obvinenie, že Rowan Atkinson (Johnny English) utrpel poruchu a prihlásil sa na kliniku duševného zdravia. Denník Daily Mail, ktorý príbeh zverejnil, bol nútený ospravedlniť sa po vyrovnaní na Najvyššom súde v Londýne. (Arsenal83)
  • Když je Pascal (John Malkovich) u premiéra (Kevin McNally) a sděluje mu, že všichni agenti jsou mrtví, ve skleněné skříňce je nad premiérem vidět odraz mikrofonu. (DivX)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno