Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První epizoda seriálu divákům představí policistu ÚOOZ Filipa Marvana ve chvíli, kdy se ocitne pod tlakem. Jeho bratr Kryštof se opět dostal do dluhů a vlivný muž Josef Šejba toho využije k nátlaku na Filipa. Nehoda, po níž se Filip v kómatu propadne o třicet let zpátky do svého rodného města na počátku osmdesátých let minulého století, je jen odkladem. Filipovi kolegové už vědí, že přestoupil zákon. S kým se potká Filip ve světě na hranici snu a reality a co z toho mu pomůže vyřešit jeho současný problém? (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Otřesný seriál, který mne kromě titulní písně ničím nepotěšil. Ovšem zaujal mne svou totální neobjektivností. Já jsem asi žil úplně jinde, nebo se tyhle hrůzy odehrávaly jen v Severních Čechách? Trojan snad má hrát normálního policajta-příslušníka VB, ne? Přitom se chová jako totální debil. Rozumím, že je zřejmě třeba přidat špetku nadsázky. Co je ale moc, to je moc. Na potkání mlátí neznámé lidi, každého uráží a ponižuje. Nástup vesničanů na povel je už totálně z jiného světa. Večerní sledovačka měla být humorná? Režisér snad chce divákům vsugerovat, že před 35 lety se tady žilo jako za Heydricha. S tímhle tím zmršeným seriálem byste, páni autoři, měli jít někam.... 10% za Kratochvílku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl by měl nejvíc upoutat a nalákat pozornost diváka. Tady vše vsadili na Vyprávěj v policejním hávu, a vše je špatně. Sestřička by si v té době nedovolila esenbákovi odporovat, jinak by hned letěla. Esenbáci ale v té době také už nebyli stejní jako v 50. letech, a přitom se zde tak chovají. Sledování majora Zemana je samo o sobě úlet, navíc díl Studna se vysílal v roce 1978, ne 1982, ale to už je detail. Co nejvíc bolí, je nedostatek příběhu. Za hodinu se ve filmu vlastně nic nestalo. Naznačilo, ale ty naznačené linie jsou tak fádní, že jestli to budou tahat deset dílů takto, nudou si ukoušu nehty. Jestli na to budu koukat. Navíc pan Neužil hraje tak nějak jako když se mu nechce. Ale tak co chtít po stoprvém odvaru britského Life on Mars - ostatně ani americký remake za moc nestojí. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jo, blbec má den blbec. První díl působí ještě trochu nesměle, začátek v současnosti je nutné brát jako povinný úvod a po probuzení v nemocnici (taky bych se chtěl probudit a pohlédnout do uhrančivých očí Judit Bárdos :-)) se to pomalu a jistě začne rozjíždět. Ivan Trojan se zhostil jedné ze svých nejzajímavějších rolí - Martin Plachý je postava, která v naší tvorbě dlouho citelně chyběla. 75%. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to vůbec špatný, fízlové z 80. super, ta jejich arogance a vědomí, že si můžou k lidem beztrestně dovolit, co chtějí vykreslena pravdivě.Kdo pochybuje, nebo dokonce nevěří, tak je zřejmě buď mladej, nebo sklerotickej. Jediné, co mi na úvodním dílu vadilo, že hlavní hrdina, který se probudí v roce 1982 se ani moc nediví a orientuje se, jako by v té době už žil.jenže on se v té době narodil, takže o ní neví vůbec nic, stejně jako většina zdejších uživatelů..ale ono je to možná způsobeno mdlým výkonem V.Neužila ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odkaz na hit Jany Kratochvílovej v názve epizódy, jej úryvok ako hlavná indícia cesty hrdinu do minulosti a herecký výkon pána Trojana zabezpečili prvej časti seriálu isté plusové body. Plus samozrejme ikonické zábery dielu Studna z 30. prípadov majora Zemana. Neviem však či odkazy na normalizačné umelecké hity z rôznych oblastí dokážu potiahnuť celý seriál. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (16)

  • Soudruzi Sboru národní bezpečnosti mají na služebně televizor Tesla 4424A z roku 1985, příběh se však odehrává v roce 1982. (sator)
  • Natáčelo se v Ústí nad Labem. (M.B)

Reklama

Reklama