Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (202)

crozet 

všechny recenze uživatele

Asi všechno už bylo kdysi vymyšleno a divákům historicky opakovaně v obměnách naservírováno. Ale zápletka a rytmus vyprávění (scénář) zrovna tohoto seriálu působí příjemně originálně tomuto východisku navzdory.. Je to dost možná proto, že se jedná o více než kvalitní filmové řemeslo, za což primárně zodpovídá zase režisér. Ten už si svoje herce, kameru i střih (nabízí se říci ještě zvuk:)) zbičoval jak se patří - navíc s lidmi jako Vetchý (opět výkon strojově absolutní) nebo Finger (málokdo dokáže zahrát líp policejního leváka s policejní morálkou i etnografií, v zaměstnání i domácnosti) měl patrně práci o díl ulehčenou. Kulhá Vaculík (trochu) a jeho žena (sotva leze, byť roli měla mikroskopickou). Celek více než vyvážený a z pohledu televizní zábavy docela nebetyčný! ()

zette 

všechny recenze uživatele

Napad dobry, postupne vsak me ocekavani vyprchavalo a verim tomu, ze za mesic si max. vzpomenu, ze se to tocilo v Ostrave, hral tam Vetchy a snad, ze mel zlobivou dceru:-). Postavy vesmes nesympaticke, atmosfera dobra, libily se mi i herecke vykony, za vsechny Ondrej Maly. Skoda, ze jsem nevidel vsechny dily najednou... Nejedna se o zadny propadak, ale momentalne se da u nas narazit i na lepsi kriminalky. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Další skvělé krimidrama od České televize, jež disponuje tou největší výhodou v tom, že jde na věci dost odlišně oproti všem svým sesterským detektivkám, které se u nás točí jako na běžeckém páse. Celou dobu jsem byl dějem až skoro unešený, avšak konec mi přišel poněkud nedotažený a zdál se mi useknutý tak, jako by produkci došel materiál. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

V dnešní šílené záplavě kriminálních seriálů si dovedu jen těžko vybrat aspoň jeden, který by mě nezklamal. Naštěstí teď jsem sáhl správně. Vyzdvihuji příběh a herecký výkon Vetchého, kdy jsou na jeho mimice opravdu poznat veškerá dilema, které se mu honí v hlavě. Na české poměry a zejména ve srovnání s ostatními seriály je toto jednoznačně na úrovni. Příběh vypráví o hodném tátovi policajtovi, který po nezdárné dcerce uklízí špínu. O zkorumpované vládní zakázce kšeftované s Rusákama a o osobních problémech čerstvého propuštěnce. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zahrab hříchy do listí, snad to nikdo nezjistí.“ Bez rozhřešení i bez tajemství, neb karty jsou rozdané hned na místě činu. Místo průmyslového Duisburgu černá Ostrava, místo čestného Schimanského vyšetřovatel Richard s vetchou morálkou a heslem: POMÁHAT zahrabávat mrtvoly A CHRÁNIT dcerušku před spravedlností. OKÉNKO PATOLOGIE: [][] Co postava to patologický charakter. ## Prolhaná s(v)lečna a pichuchtivý soudce, rozpíchaný jak jehelníček. ## Polda co melouchaří u pohřebáků, zastrašuje svědky a obětem láme prsty, aby si lidi příště rozmysleli vyťukávat 158. ## Pokud denně nezničí aspoň dva, tři důkazy, není ve své kůži. ## Kolega, který Malému paparazziovi prodává policejní složky po kilogramech a od metráku výš dává množstevní slevy. ## A náčelník, který si pochvaluje, jak mu oddělení hezky šlape. Bodejť by nešlapalo, když v něm jsou samé kurvy. ## [][] V ulicích černo, sem tam i vágus, vymahač, lichvářský zmrd nebo mukl debil, bo Ostravsko je region razovity. Dvě epizody parádní a husté jak Stíny v mlze, závěrečná řídká jak porost v odkališti. Škoda. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Veškeré venkovní lokace policejní základny jsou situovány v centru města, u ostravské radnice (tzv. Prokešovo náměstí). Kavárna naproti policejní vyšetřovny, kde se Richard (Ondřej Vetchý) setká s parťákovou manželkou (jeho milenkou), se ve skutečnosti nachází 2 kilometry od policejní základny. Jedná se o historický hotel Loft v části Přívoz. (Van_Stajpen)
  • Kowalského auto, které Richard (Ondřej Vetchý) řídí na cestě z místa činu je Audi A6, později však zapálí o něco starší Volkswagen Bora. (Shareck)
  • Jako lokace policejního oddělení vražd posloužily industriální prostory nové Pragovky v Praze na Vysočanech. Tyto prostory posloužily také jako Barrandovská jídelna v seriálu Bohéma (od r. 2017). (kriplozoik)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama