Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (496)

B!shop 

všechny recenze uživatele

To sem teda cekal vetsi srandu. Prumernej film s prumernejma vtipama, ktery obcas pobavi, prumernou animaci a pribehem, kterej nicim neprekvapi, takze se tu jako vzdy najde poucovani na zaver. Ani hlavni hrdinove mi neprisli nijak zvlast skvely, navic minimalne pulka z nich je vyuzita minimalne. Ale potesil me Steve Carell a jeho hyperaktivni veverka. Film ma 80 minut, takze nenudi a obcas rozesmeje, ale v porovnani s jinejma animakama se jedna pouze o prumernou zabavu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rupert Gregson-Williams: 1. Family Of Me – Ben Folds ,2. RJ Enters The Cave – Rupert Gregson-Williams ,3. The Family Awakes - Rupert Gregson-Williams ,4. Heist – Ben Folds ,5. Lost In The Supermarket – Ben Folds ,6. Lets Call It Steve - Rupert Gregson-Williams ,7. Hammy Time - Rupert Gregson-Williams ,8. Still – Ben Folds ,9. Play? - Rupert Gregson-Williams ,10. Rockin’ The Suburbs (Over The Hedge Version) – Ben Folds featuring William Shatner ,11. The Inside Heist - Rupert Gregson-Williams ,12. RJ Rescues His Family - Rupert Gregson-Williams ,13. Still (Reprise) – Ben Folds , ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

S odstupem času jeden z nejlepších animáků všech dob. Ideově mile zvrhlý, jen v naprostém minimu případů infantilní, po většinou naopak poměrně sofistikovaný a rafinovaný. Dále dokonale nadčasový a do nekonečna opakovatelný. A samozřejmě velice často poměrně geniální :) Scéná s objevováním plotu například. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Příjemné a rychlé. Taková jednohubka. Za chvilinku to máte skouknuté, ale stejně tak i za chvilku nevíte, že jste na Za plotem koukali. Z průměru animáků ho vytahuje snad jen Bruce Willis v originálním znění, jinak je to prostě animák. Což má pár výhod - vizuální podívaná, příjemná oddechovka a trochu zábavy, ale i spousty nevýhoda s čekatelností děje v čele. Od momentu, kdy se RJ přidá k rodině zvířátek musí každému, kdo má už alespoň jeden animák za sebou svítat, kudy se příběh prohrabe dál. Bohužel jede přesně po klišovité a čekatelné linii. I jednotlivé charaktery už jsme viděli mnohokrát, i když samozřejmě v drobných obměnách. Neříkám, že jsem nebavil, ale slovo průměr je synonymum k filmu Za plotem. Hezké, nic víc, ale ani nic míň. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

S jídlem se setkáváme neustále a proto málokoho napadne vymyslet něco tak zvláštního, kde je jídlo středem pozornosti. Tento film, neboli jinak řečeno 'zvířata shánějící zásoby schopni pro to udělat cokoliv', je dost dobře udělaný animák, který naprosto přesně vystihuje vzájemný vztah lidí a zvířat. Zároveň chci podotknout, že animace nemá chybu. Protože detaily jako chlupy, oči, či tráva jsou výborně zhotoveny. Navíc jsou zde pěkně vyobrazené lidské povahy na zvířatech - ať už je to opatrná želva, vyčůraný a mazaný mýval, starostliví ježci nebo naprosto bláznivá veverka. Plus je zde také vidět, jak zlí dokážou lidi vůči zvířatům být. - "Wanna help me find my nuts?" ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Možnost propůjčit hlas některému ze zvířátek odmítl mimo jiné i Gene Wilder. (imro)
  • Vývoj filmu začal už v roce 1997, když studio Fox koupilo práva na komiks a chtělo vytvořit hraný film, kombinovaný s počítačově dotvořenými zvířátky. (imro)
  • Veverka Hammy nazve ve snímku živý plot Steve, neboť je to údajně pěkné jméno. Steve Carell tuto postavičku namluvil. (imro)

Reklama

Reklama