Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (496)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na áčkový animák to dost zaostává po technické stránce, dějově také žádný zázrak, postavy nejsou zajímavé a jedna je dokonce k nesnesení (a paradoxně je nakonec aktérem nejlepší scénky z celého snímku) - ovšem díky krátké stopáži a slušnému tempu se na to dá dobře dívat. Škoda, že celkové ladění je spíše na menší publikum, protože těch pár dospěláckých vtípků je to nejlepší co Za plotem nabízí. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pěkně to vypadalo, příjemně se na to koukalo, ale přesto tomu cosi chybělo. Konkrétně to, co mají všechny animáky od Pixaru a co nejde popsat jednou větou. Jednotlivé postavičky sice byly vtipné a dostatečně rozdílné, ale příliš ploché. Každou rádoby dojemnou scénu příliš brzy shodil nějaký sebeparodický vtípek. Až na pár osvěžujících nápadů chyběla snaha o vymanění se z typického schématu rodinných animovaných filmů dneška. Tvůrci Za plotem mě jednoduše nepřesvědčily, že jejich předním cílem nebylo pobavit diváky, nýbrž vydělat pořádné peníze, což nemusí vždy znamenat to samé. Výborné jsou v originále hlasy zvířátek (Bruce Willis, William Shatner, Steve Carell), výborné jsou některé animace (například žvýkající želva) a velmi mě pobavila hned úvodní scéna, která (možná nevědomky) připomínala jednu z epizod Happy Tree Friends. V porovnání s většinou - horkou jehlou šitých - 3D animovaných filmů současnosti (jako byl otřesný Madagaskar), před sebou máme ojedinělý klenot, film pro celou rodinu, nejen pro žvatlající caparty (i když sofistikovanější humor je tím prvoplánovým zadupán hluboko pod zem). Je to film, který nechci vidět víckrát, který se nestane klasikou, ale který slušně pobavil. 65% Zajímavé komentáře: Adrian, Marius, vincent, uzzi, Phillo ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

V pořadí již několikátý animovaný film, co jsem měl možnost vidět. Od začátku, kdy sledujeme jak se mýval RJ snaží dostat jídlo z automatu až po závěrečnou akci v domě a po happyend, jsem se celý film královsky bavil. Velmi zajímavý a originální scénář. Jak jinak než skvělá animace. Dále bych také neměl zapomenout na velmi vydařený český dabing, který mi dokazuje, že u animovaných filmu je vždy skvělý. Ovšem původní dabing, kde mývala RJ dabuje Bruce Willis, si také nenechám ujít. Konečně také animovaný film s přijatelnou stopaží ( např. v Úžásňákových to bylo přeci trošlu delší ), takže film je pro děti a určitě je nebude ani na chvíli nudit. Jenže ono to nebude nudit ani dospělé.Snímek snad pro každého . Až se budu opravdu nudit, tak vím po čem sahnu!!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„My jeme, aby sme žili, ale oni žijú, aby jedli.“ DreamWorks doteraz napriek výbornému (prvému a sčasti aj durhému) SHREKOVI len prešľapoval na mieste (otravne pop-kultúrne PRÍBEH ŽRALOKA a MADAGASCAR boli v lepšom prípade priemerné). ZA PLOTOM je vítaná zmena k lepšiemu a to hlavne vďaka "poriadnemu" scenáru (konečne postavičky nudne necitujú slávnejšie filmy, ale rozprávajú samé za seba). Nad niektorými úžasnými nápadmi (zastavenie Zeme) zostáva rozum stáť. Pekná a svieža farebná animácia, svižné dialógy, podarené postavičky. Toto ma bavilo. Škoda, že v DreamWorks tak málo experimentujú a spoliehajú sa skôr na blbosti typu SHREK 3. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem šel do kina spíš z nudy,protože nic jiného nedávali.A byl jsem velice mile překvapen!Po zklamání jménem Madagaskar se u DreamWorks pochlapili a vypustili do světa svěží a velice zábavný animák,který sice není ničím výjimečný,ale svůj účel,tedy pobavit,splní perfektně.Auta se mi možná líbily o něco víc,ale na Pixar jen tak něco nemá:-)80 % ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Tiger je perzská mačka, a preto bol za jeho dabéra zvolený Omid Djalili, ktorý je iránskeho pôvodu. (vander19)
  • Jde o adaptaci komiksového stripu "Over the Hedge", ve kterém zvířátka ironicky komentují počínání lidí. Jeho autoři, Michael Fry a T. Lewis začali komiks tvořit v roce 1995 a v době vzniku filmu vycházel zhruba ve 150 různých novinách. (imro)
  • RJ v jednu chvíli řekne: „My jíme, abychom žili, ale oni žijou, aby jedli!“ To je narážka na Sokrátesovu hlášku: „Nežijeme, abychom jedli, ale jíme, abychom žili.“ (Krop)

Reklama

Reklama