Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (496)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $155,019,340Tržby Celosvetovo $336,002,996Tržby za predaj DVD v USA $126,605,435 //počet predaných kusov 7,912,055║ DreamWorks a ich ďalší podarení počin, príbehovo pestré, vydarený humor nechýba a animačne si spĺnajú svoju zaužívanú úroveň ale na to aby v tomto prípade konkurovali Pixaru im ešte niečo málo chýba vypilovať. /videl v kine: 75%/ ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

S jídlem se setkáváme neustále a proto málokoho napadne vymyslet něco tak zvláštního, kde je jídlo středem pozornosti. Tento film, neboli jinak řečeno 'zvířata shánějící zásoby schopni pro to udělat cokoliv', je dost dobře udělaný animák, který naprosto přesně vystihuje vzájemný vztah lidí a zvířat. Zároveň chci podotknout, že animace nemá chybu. Protože detaily jako chlupy, oči, či tráva jsou výborně zhotoveny. Navíc jsou zde pěkně vyobrazené lidské povahy na zvířatech - ať už je to opatrná želva, vyčůraný a mazaný mýval, starostliví ježci nebo naprosto bláznivá veverka. Plus je zde také vidět, jak zlí dokážou lidi vůči zvířatům být. - "Wanna help me find my nuts?" ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Když poprvé zvířátka spatřila plot, naivně jsem se domníval, že uvidím film s lehce ekologickým podtextem o tom, jak to s námi lidmi má ta sympatická havěť těžké. Jenže pak se jiskřícíma očičkama na zvířecí rodinku podíval mýval RJ a já pochopil, že to bude trochu jinak. Co víc, bylo mi jasné, jaký bude závěr filmu a jak se k němu film dohrabe. A ano, věděl jsem, že v něm bude moralizovaní o rodinných hodnotách. Nic proti rodinným hodnotám, naopak, jen by to při jejich propagaci chtělo více invence... Nezbylo mi než doufat, že na oné cestě k závěru z okna zahlédnu mnoho podařených vtipů. Bylo jich však jen pár. A tak pro mě nejlepším animákem o trablech zvířat s lidmi zůstává Pompoko. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Půvabná podívaná z dílny DreamWorks, u které je vždycky znát, že dělá do her, animace jsou výborné, ale nikdy mně nedovedou vtáhnout, si potom sám připadám jako za plotem, kromě Shreka. Nerad to dělám, aleve srovnávání s Pixarem se neubráním. Tem mě vždycky ohromí animací, dojme příběhem a vždycky cítím, že ta odvedená práce byla dělána s láskou! U ostatních společností už to tak valné není, jsou možná víc humorné a směsice gegů je obsáhlejší, stylověji nadabované (kde je Carell, tam to frčí), ale příběhově slabší. I přesto celkem spokojenost, ale jde vidět, že FreamWorks hraje a game of chance. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film s lesní zvěřinou a jedním tlustým hubičem v akci. Film vznikal ve studiu Dreamworks, kde mimochodem vznikl i Shrek a na filmu je to i vidět. Přišlo mi, že některé postavičky mají podobné grimasy s Kocourem v Botách ze Shreka. Možná, možná ne. I přesto je to velmi zdařilý film, který pobaví nejen děti. A ten konec...veverka se napije energydrinku....:DD Škoda toho, že je film tak krátky mohlo to být o trochu delší. --- Pusťte mě dovnitř!! – Ne, proužkovaný šarlatáne ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Jde o adaptaci komiksového stripu "Over the Hedge", ve kterém zvířátka ironicky komentují počínání lidí. Jeho autoři, Michael Fry a T. Lewis začali komiks tvořit v roce 1995 a v době vzniku filmu vycházel zhruba ve 150 různých novinách. (imro)
  • Vývoj filmu začal už v roce 1997, když studio Fox koupilo práva na komiks a chtělo vytvořit hraný film, kombinovaný s počítačově dotvořenými zvířátky. (imro)

Reklama

Reklama