Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po snímcích ŽIVOT NENÍ KRÁSNÝ a JEHOVOVA POMSTA připravilo ZNK Productions zcela nový film pod názvem MÁMA MÁ RAKA, který se nese v duchu již zmíněných dvou kraťasů. Příběh se točí okolo alkoholika Kamila, celoživotního lůzra, jehož matka dostane rakovinu konečníku. Jelikož nemají peníze na operaci, tak se Kamil rozhodne vydělat kýžený obnos v ilegálních zápasech. Tento silný snímek je plný odvahy, vytrvalosti, opravdového přátelství a porozumění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

Lucas005 

všechny recenze uživatele

Márty se po za mě ne moc povedeném Jehovovy opět vrací do žánru, který mu jde, a se svým panoptikem bizarních postaviček opět přináší nějaké to šílené české buranské dobrodružství, tentokrát i s reálným pokusem o děj a propracovanější filmařinu. Škoda jen všech těch hluchých míst, kdy je potřebných Pohlovských vtipů po málu a člověk si začne všímat, jako je to celé filmařsky stále dost nedoladěné. ()

Hlavonozec 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem čekal hodně dlouho a samozřejmě to splnilo mé očekávání. Márty se, co se týče technického provedení, zlepšil hodně ve zvuku a obrazové kvalitě. A co se týče děje? To snad ani nemusím vysvětlovat. Prostě stejně bláznivá a zvrácená záležitost, která prostě v sérii ZNK nemůže chybět. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Další z řady Pohlových špinavých filmů. Problém je v tom, že se nepodařil casting. Kromě dobře typologicky vybraného Řeháka a cigoše nepodal nikdo dobrý výkon. I v takovém amatérském flicku se to dá dělat lépe. Humorný zlých situací také nebyla přehršle. Bohužel Máma Má Raka je stagnace, ne posun vpřed. 48%. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Bohužel film už nemá takové grády jako povedený život není krásný, či i ta Jehova pomsta mi přišla zábavnější a promyšlenější. Děj a postavy jsou příšerně překombinované, vtipy až na pár výjimek spíše trapné (není tady snad jediný fór, který bych si zapamatoval). Uznávám že filmařsky je to rozhodně na vyšší úrovni než již zmíněný život není krásný, či jehova pomsta, ale to k úspěchu nestačí. Je mi to sice líto, ale víc než 1* tomu dát nemůžu. 15% ()

Alan_Shearer 

všechny recenze uživatele

Vždyť já toho kluka mam docela rád. Pohlův styl humoru, některý jeho texty, Mártyho frky - ok. Co se týče filmový tvorby, Máma má raka je pro mě premiéra. Očekávání jsem měl asi až moc velký. Po shlédnutí jsem nechápavě kroutil hlavou. Vždyť to, ty vole, nebylo vtipný. Zasmál jsem se akorát při nakupování perníku od toho tlustýho negra a když Pohlův homo táta balil Kamila v sauně. Drtivá většina rádoby vtipnejch scén byla slabá, prostá až kolikrát stupidní bez myšlenky. Jednoduchej scénář, amaterský záběry, špatný herci ... přitom tyhlecty aspekty by pro mě byly vedlejší, protože mi hlavně šlo o humor. Vyobrazení nasávajících trosek mělo být důvěryhodnější. K Řezníkovi prasárny, nechutnosti, absurdno atd patří, a mě to baví (!!!), jen to mělo být lépe provedeno. Zklamání, 30% max. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • V čase 25:16 je na detailním záběru vidět, jak si Kamil s poručíkem Danem plácají pravačkou, což není možné, protože poručík Dan má na pravé ruce pahýl. (DJDVD)
  • V čase 27:59 je zřetelně vidět, že teplota v sauně je pouze 23°C. (DJDVD)
  • Postava poručíka Dana byla inspirována stejnojmennou postavou z filmu Forrest Gump (1994). Martin Pohl navíc často využívá postav mrzáků v komiksech „Martyho frky“ nebo v hudební tvorbě, viz píseň „MC Půlkin“. (DJDVD)

Reklama

Reklama