Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

seale 

všechny recenze uživatele

Ajaj, ten romantický happyend!? :) A to by až tak nevadilo, ale byl to takový rychlý spád. Možná kdyby tomu tvůrci nechali trochu víc otevřený konec, bylo by to lepší. Jinak hezké, dobrodružné ;). Bavila mě ta scenerie a syrovost. Vykreslili tam hodně dobře utrpení, fyzickou slabost z války a muslimského vězení, atd. Hudba volená citlivě. Podobně jako Tosim, ta převaha negativních ohlasů je mi čudná. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Film som si pozrel len kvôli zosnulému Heathovi Ledgerovi, no musím povedať že ma zaujal. Pekne vymyslený príbeh krásna výprava a to hlavné vojna! Áno je to aj vojnový film hoci dochutený miernou romantikou ale má to aj vojnové scény a za tie mu ďakujem. Herci sú v pohode hlavne Ledger, hoci nieje to Joker ale to dobre všetci vieme takže nemôžem povedať že som ostal sklamaný. Film ktorý je nedocenený a má svoju kvalitu. 80% ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael Schiffer, Hossein Amini .. Britští královští vojáci si posílali pírka zbabělosti. Shekhar Kapur by měl dostat pírka neschopnosti. Na pár momentů, hereckých výstupů a slušné hudby je to snadno zapomenutelná historická záležitost. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky by mohly naznačovat, že budeme mít co do činění s nějakou akční řežbou z blízké budoucnosti, ale to je omyl, přátelé - jakmile se obraz zaostří, ocitneme se v době matičky Viktorie, kterážto nebyla, royalisté prominou, nic než megalomanská šílená bába. Jedině pokud přijmeme tuhle stylizační premisu, můžeme pochopit obsazení Heatha Ledgera do role mladého důstojníka, který ne že by měl fetiš na peří, ale ve zlomovém životním okamžiku právě ve čtyřech pírkách najde životní motivaci. Jeho výkon má bohužel asi takovou sílu jako když prezident Klaus nepogratuluje el presidentemu Lukašenkovi ke znovuzvolení. Ani starý harcovník Horner nesložil nic co by zaujalo divákův sluch, takže jediným skutečně jasným plusem zůstává výprava, a to je na poemu o cti hodně málo...přes dvě hodiny jsem se těšil až to skončí a půjdu k holiči;) 40% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem hledal nějaký dobrodružný film, natočený za posledních 10 let, který by si na nic nehrál. A pak jsem jeden objevil - "Čtyři pírka". Narozdíl od těch všech "Mumií" a "Tajemných tváří" působí velice přirozeně a uvěřitelně jak po příběhové stránce, tak co se týče postav. Hlavní hrdina není žádný namachrovaný a neporazitelný borec, ale obyčejný kluk, který se hrdinou stal spíše omylem. Jinak o dobrodružství není ani na chvilku nouze, výprava je pěkná, nechybí pořádná bitva, přátelství až za hrob a láska, která i hory přenáší. Nevím, co se většině na tom nelíbí. 85%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • V mnoha záběrech se po boku britských jednotek objevují také jednotky egyptské. Sůdán totiž spadal pod egyptské chedivství, vazalský stát upadající Osmanské říše. Egypt od 70. let 19. století začal prohlubovat svou závislost více na Velké Británii, která měla silný vliv především v Káhiře a závislost na Osmanské říši se tak stávala čím dál více formální. Mahdího sjednocené pouštní kmeny tak stály proti Britům, Egypťanům i Turkům. (stefji)
  • Dva zahnuté meče, které mohou diváci vidět v některých scénách, byly na aukci filmových předmětů prodány za 100 amerických dolarů. (Jimmy15)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama