Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Davson odpad!

všechny recenze uživatele

Z nějakého neznámého důvodu jsem měl nutkání dát 1*. Ještě, že jsem se svým hodnocením nepospíchal a v klidu jsem nad tímto dílkem popřemýšlel - a nemohl jsem přijít na žádný důvod hodnotiti 1*. A proč tedy hodnotím tak jak hodnotím? Protože Čtyři pírka je neuvěřitelný omyl a naprosto podělaný pokus o velkofilm. Co určitě praští do očí je totálně zmatený děj, který neustále (ale opravdu furt) přešlapuje sem a tam. Scénarista se pokoušel do toho narvat všechno a výsledkem je, že se vše neustále zásadně mění. To samé platí i charakterech postav, kteří mění svoje názory a činy pomalu každých 5 minut. Korunu pak nasazuje děsně otřesný slaďák na konci, při kterém už divák vyloženě trpí a který ubírá snímku jakoukoli naději před odpadem. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak tak čtu přítomná hodnocení, vidím, že je to tu samý talentovaný scénárista, kameraman a režisér, který by si mnohem lépe poradil jak se "zmateným scénářem", tak i se "strašnou kompozicí" a v neposlední řadě i s "nijakými výkony". Já nejsem takový machr, takže se omezím jen na konstatování, že mě film rozhodně nenudil, při útěku ze zajetí mi dokonce řádně "napnul kšandy" a ne že bych neměla drobné výhrady, ale pro tentokrát si je nechám pro sebe a půl hvězdičky dávám navíc jako bolestné. ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Právě mám puštěný FilmboxHD s "Pírky" a musím se přiznat, že hodnocení dost dobře nechápu a přemýšlím jestli jsem opravdu tak nenáročný divák, když se mi tenhle film líbí. Nezkoumám kameru ani to jestli to režisér mohl natočit líp (to se dá skoro vždycky), ale zajímá mě příběh a i když koukám už po několikáté, tak vždycky najdu detail, který mi dřív unikl. To co je důležité je hrdinství člověka, který nechtěl jít do války, protože se bál, jenže jak se děj odvíjí tak se nakonec stává jejím hrdinou. A ta pírka zbabělosti si vlastně nezasloužil. Za to že je film šmrcnutý ještě romantikou je u mě plus, protože i láska k životu patřila a patří. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film pro lidi, kteří si myslí, že Heath Ledger byl od prvního filmu naprostý herecký bůh. Nebyl a tento film to dokazuje stejně jako mnoho dalších. Přesto je jeho obličej hlavní ozdobou filmu, který nesází na známé herce, ale spíše na sílu a nesmrtelnost příběhu. Shekhar Kapur však lehce přestřelil. Tento příběh, děj i postavy mohly na papíře vypadat skvěle, ale ve film samotný je pomalý a vcelku nudným čekáním, na hrdinství a přátelství. Nedivím se, že Shekhar Kapur si pak vzal 5 let volna, než natočil další film.... ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nevím kdy a jak jsem se k tomu filmu dostal dřív a proč jsem vůbec udělil jen tři hvězdy. Protože tohle je jednoznačně dobrý film, kde nechybí ani válečná tématika, ani promyšlené a napínavé dobrodružství. Souboje vypadaly k světu a byly přehledné. Zbytek měl taky svůj styl a pěkně se na to koukalo. 75% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Dva zahnuté meče, které mohou diváci vidět v některých scénách, byly na aukci filmových předmětů prodány za 100 amerických dolarů. (Jimmy15)
  • V mnoha záběrech se po boku britských jednotek objevují také jednotky egyptské. Sůdán totiž spadal pod egyptské chedivství, vazalský stát upadající Osmanské říše. Egypt od 70. let 19. století začal prohlubovat svou závislost více na Velké Británii, která měla silný vliv především v Káhiře a závislost na Osmanské říši se tak stávala čím dál více formální. Mahdího sjednocené pouštní kmeny tak stály proti Britům, Egypťanům i Turkům. (stefji)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama