Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální seriál z města Most. Luděk Říha (M. Hofmann) žije v polorozpadlém domě po tátovi. Na jeho opravu nemá peníze a popravdě ani chuť. Dluží šéfovi místního podsvětí Romanovi (L. Noha), jeho bývalá žena Ilona (J. Čvančarová) si vzala Němce a syn Tonda (F. Červenka) se za něho stydí. Navíc ho vyhodili z práce. Jedinou jistotou je pro Luďka hospoda Severka a kamarádi v ní. Majitel hospody „jen pro bílé“ Eda (M. Isteník), exkomunikovaný farář (C. Drozda) toužící po tom, aby otočili přesunutý kostel, který by mohl být znovu vysvěcen, trvale nezaměstnaný Čočkin (V. Škultéty), věřící, že díky svým podnikatelským nápadům jednou opravdu zbohatne a Róm Franta (Z. Godla), jediný, který za útratu u Edy má čím zaplatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Matty 

všechny recenze uživatele

Most! se nebojí jít na hranu a zesměšňovat Poštu pro tebe i politickou korektnost. Jen těžko určit, kde končí záměrně přestřelená hra se stereotypy a začíná nedostatek tvůrčí soudnosti a hrozně laciné a povýšenecké strefování se do snadných cílů. Po režijní a herecké stránce tomu ale nelze moc vytknout (pro srovnání z nových seriálů viz třeba Strážmistr Topinka, kde komediální timing nefunguje vůbec). Zatím opatrné tři hvězdičky, ale za vítězství považuji už skutečnost, že to na rozdíl od jiných počinů, k nimž Petr Kolečko v poslední době napsal scénář, probudilo mou zvědavost, nikoliv chuť udělat tvůrcům něco nepěkného. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že i když se tu mluvilo dost bez obalu, tak místy mi přišla úroveň seriálu až vulgárně hospodská. Teda, může to být jenom můj dojem. A je dost možný, že tímhle svým postojem tak půjdu proti názoru většiny, od které slyším, že tenhle seriál je výborný. On i nejspíš je, akorát u tohodle dílu mi to tak nepřišlo. A ruku na srdce, ono mi to tak nepřijde u většiny prvních dílů. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudeme chválit dne před večerní souloží, ale mám takový pocit, jako by pánové Kolečko s Prušinovským dostali od České televize požehnání vystrčit růžky, které u Trpaslíka (r.2016) zůstali schovány pod hodně silným kulichem. První díl jde za hranu, nekorektně glosuje, nemá strach, hrne to jako Jarda Jágr v nejlepších letech….Pošta pro tebe byla TOP. Když se znovu otřu o Trpaslíka, tak je super, že z něj byl draftován Martin Hofmann….to je pán. Navíc na rozdíl od něj funguje i omladina v podobě Filipa Františka Červenky. Skvělí je i Cyril „host vyhazuje vrchního“ Drozda a úplně geniální Vladimír Škultéty. Jak už jsem psal, počkáme, co přinese ráno, ale první krok byl rozhodně levou. ()

A_Shearer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to samozřejmě uplná debilita. Dlouho převažovala skepse. Ale nakonec jsem musel uznat, že to trefuje přesně tu vzácnou mezírku debility, která nesklouzává k ubohosti, nezáměrné trapnosti a sračkovitosti, ale docela úspěšně balancuje na hraně mezi absurditou a ironií, která tvrdě karikuje, ale přesto neponižuje. ()

radeckator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak takhle má vypadat televizní satira. Nechci chválit dne před večerem, do finále ještě daleko, ale toto start jak se patří. Most vhodná vyloučená lokalita pro to naše klasické české buranství zpracované do komedie s přesahem. Blbý na tom akorát je, že mraky vypatlanců se v tom najdou a budou si ještě o to víc na svém buranství honit triko ,,když to přece bylo v televizi". ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V maskérně v televizi hraje „Neusínej“ od Petra Muka. Na autodromu hraje „Terra promessa„ od Erose Ramazzotti. Na konci epizody hraje „Wonderful Life“ od Black. (Duoscop)

Reklama

Reklama