Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální seriál z města Most. Luděk Říha (M. Hofmann) žije v polorozpadlém domě po tátovi. Na jeho opravu nemá peníze a popravdě ani chuť. Dluží šéfovi místního podsvětí Romanovi (L. Noha), jeho bývalá žena Ilona (J. Čvančarová) si vzala Němce a syn Tonda (F. Červenka) se za něho stydí. Navíc ho vyhodili z práce. Jedinou jistotou je pro Luďka hospoda Severka a kamarádi v ní. Majitel hospody „jen pro bílé“ Eda (M. Isteník), exkomunikovaný farář (C. Drozda) toužící po tom, aby otočili přesunutý kostel, který by mohl být znovu vysvěcen, trvale nezaměstnaný Čočkin (V. Škultéty), věřící, že díky svým podnikatelským nápadům jednou opravdu zbohatne a Róm Franta (Z. Godla), jediný, který za útratu u Edy má čím zaplatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vážení televizní diváci, v novém seriálu naší pokrokové České televize si ukážeme, že ošklivé xenofobní názory mají jen looseři. A pokud má snad divák tendence mít stejné názory jako hlavní hrdina, pak je úplně stejný looser jako on. A to bys, milý diváku, jistě nechtěl. Ty chceš být také součástí naší usměvavé pokrokové společnosti a podílet se nabudování socialismu, multikulturalismu a bojovat proti zpátečnictví. Pojď tedy a přidej se k nám. Vyhrňme si rukávy a budujme spolu lepší společnost a nového člověka." ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi to pár kritiků shodí z mostu a povýšeně pohovoří o (ne)kvalitách, přičemž se nezapomene otřít o myšlenkové podhoubí, ale já cením především ten čistý průnik napříč diváckými preferencemi, které slibují bavit všechny, ať už si dáváte dýňové latté v Praze a spíláte zbytku republiky do vidláků, nebo naopak v zapadlé severce pijete na sekeru pátého gambáče z umaštěného půllitru a hrdě nosíte odznáček s českým japoncem na džínové vestě. Dokoukat už to musím jenom proto, abych věděl, zda-li ten balanc Prušinovský s Kolečkem udrží, nebo pak někdo bude psát nasraná udání na neobjektivní dramaturgy na Kavkách. První díl je čistých 10/10, tohle se tady rodí jednou za dvě dekády. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mezilidské vztahy – jedna z nejtěžších životních disciplín. Propírají je už dlouhé roky v pořadu Pošta pro tebe, do kterého míří i Luděk Říha. Ztroskotanec, který dostal padáka z práce, zhroutila se mu záchodová mísa, dluží šéfovi místního podsvětí, ženskou nemá a syn ho nebere úplně vážně. V televizním pořadu navíc čelí nepříjemné pravdě z rodinné minulosti. Brácha se našel, teda vlastně ségra. Režisér Kober a užovek Jan Prušinovský a scenárista Petr Kolečko, kteří se potkali už u Čtvrté hvězdy nebo Okresního přeboru, projevili pořádný kus odvahy. Hrubší slovník, ostrý humor, ožehavá témata bez schovávání se a hlavně um poskládat dohromady partu lidí, mezi kterou panuje výborná chemie. Tohle strefování se do poměrně snadných cílů mě zatím baví. Hodně. ()

martiňák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem úplnou náhodou, když jsem jen tak přepínal mezi programy a 1. díl se mi celkem líbil. Nekorektní humor je fajn, ale tady ho bohužel následně vždy tvůrci trochu změkčí. Např. udělají narážku na cikány a následně jednoho z nich vykreslí jako hodného kamaráda. Nebo hlavní hrdina zmlátí přeoperovaného bráchu a následně s ním jede na závod, prohlásí, že do svého domu ho nepustí, následně ho tam pustí. Doufám, že v dalších dílech tvůrci trochu přitvrdí, nevyměknou a nesklouznou k sentimentu, čehož se po 1. díle trochu bojím. ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Martin Hoffmann mě baví, ale tohle už není Trpaslík, kde je fikce na první pohled zřejmá a patrná. A tak si říkám, jestli Most! není tak trochu vykrádačka rádoby vtipných životních osudů obyvatel Mostu? Možná si měl dát P. Kolečko obtížnější cíl a vytvořit sice satirický seriál, ale s pevnějšími obrysy skutečného místa, když už z něj alespoň co do názvu a některých reálií těží. Nemám představu jaká je životní úroveň obyvatel Mostu, ani jak to na místě samém chodí, ale je samozřejmě jasné, že seriál Most zrovna přesným sociálním portrétem nebude. A proto mě znovu napadá, jestli se tak trochu nebavíme nad nelehkým životním příběhem někoho jiného a ještě z něj děláme ukázkového hňupa? ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V maskérně v televizi hraje „Neusínej“ od Petra Muka. Na autodromu hraje „Terra promessa„ od Erose Ramazzotti. Na konci epizody hraje „Wonderful Life“ od Black. (Duoscop)

Reklama

Reklama