Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk neví, cigánská kapela hraje Wabiho Daňka, Eda je poprvé v životě ve vinárně, plešky si nechají narůst vlasy. Most čeká veliká událost, ve které bude v hlavní roli váza. (Česká televize)

Recenze (119)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Končí se tak prazvláštně. Co minulá epizoda začala, tady se pokračuje. I když sice chápu, že je důležité se rozloučit s důležitou postavou, tak celému dílu byl věnován právě onen pohřeb a na zbytek se tak nějak v meziřečí zapomnělo. Chtělo by to ještě nějaký skutečný closure včetně konce Hnědé tísně apod. Nebyl to konec takový, jaký jsem si představoval. A rozhodně nebyl zábavný a nenesl se v duchu prvních epizod. Poslední dvě už za nic moc nestály, nicméně jinak byl seriál fajn. Kdy jsem se upřímně zasmál, bylo závěrečné scéně s vázou... To se povedlo a to byl opravdu černý humor. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z některých velmi nejapných míst v 5. - 7. díle (i když tam bylo i dost velmi japných) jsem se o závěrečné vyznění dost bál, jenže poslední díl je sám o sobě i s ohledem k celku řešen dokonale, ať to beru odkudkoli. Na rozdíl od Radka99 mi to nepřipadá jako "šikovně otevřeno pro druhou sérii", ale naopak dokonale završeno. Právě i v tom, že jsou jednotlivé záležitosti jaksi nedořečeny. Díky příběhu posledního dílu není třeba je doříkávat. Lepší závěr seriálu prostě udělat nelze. Skvělý je už tím, že se celý točí výhradně kolem Čočkinova pohřbu, a to zdaleka nikoli jen proto, že jestli by se současná populace Čechů měla od zdejší populace Romů něco učit a v něčem si z ní vzít příklad, pak je to zcela jistě tohle. Pohřbívání svých mrtvých. Čímž nemá být řečeno, že je nutno přitom zpívat a tančit. Společnost, která tenduje ke "kremaci bez obřadu", je společnost nemocná. ()

Reklama

major.warren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže, závěrečný díl Mostu! se prostě povedl. Kolečko s Prušinovským celý příběh krásně zakončili. Finální díl je nejvíce lidský z celého seriálu. Stejně jako skutečně od srdce prezentovaný proslov Martina Hofmanna na pohřbu. V tomhle díle se spojily všechny tábory. Konec Kolečko s Prušinovským dobře vymysleli a ještě si nechali zadní vrátka pro pokračování, ale jak se říká, nejlepší je v nejlepším přestat. Most! je jeden z nejlepších seriálů, co jsme kdy vyprodukovali. Nejen pro své hlášky, ale i svou poetiku, která se tu vycítit dá. Závěr je plný posledních zvratů, udobření a vrácení do starých kolejí ve městě Most. Finální sekvence s pohřbem a farářem je jedinečná. A všechny scény tu stojí za to. 85% ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ták a padla klec. Zemřel Čočkin, zemřela Snědá tíseň, zemřel seriál….ale myslím, že duch Mostu! bude ve vzduchu ještě dlouhý čas. Každopádně, vzhledem k tomu jaký rozpačitý dojem budily jednotlivé epizody, musím uznat, že konec byl stylový. Důstojné i ujeté. Smutné i optimistické. Ze čtvrté cenové i honosného banketu. Za pár haléřů i velkolepé. Country i grindcore. Teď už zbývá jenom se podívat na seriál jako celek a „JE SUIS ČOČKIN“. ()

Beata.Stybro 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, co po osmi dílech ve mne zanechal seriál Most! se nepodařilo dosud žádnému seriálu. Kombinace geniálně lehkého herectví, neskutečných nápadů, drobností, myšlenek, Most silné slovo, most mezi lidmi, kde nic není černobílé, kde každý je vinen a nevinen sám sebou. Karikatury osudů vypointované do vrcholného hořkého leč usmířeného závěru. Jen ten kdo nepochopil očekával nářez jako v prvních dílech. Za mě to nářez byl a k tomu krásné obrazy - Roman jako mamánek, kočky u Čočkina, nebo Čočkinův styl hudby. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Epizoda byla vysílána o 45 minut později než ostatní epizody, kvůli nadměrnému počtu sprostých slov. (Kajman26)
  • Při Luďkově smuteční řeči před Severkou je v čase 44:30 záběr do publika, ve kterém je Luděk (Martin Hofmann). (afu)

Reklama

Reklama