Reklama

Reklama

Kingsglaive: Final Fantasy XV

  • Japonsko Kingsglaive: Final Fantasy XV (více)
Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Kouzelné království Lucis je domovem posvátného krystalu, na který si již dlouho brousí zuby výbojné impérium Niflheim. Král Regis z Lucisu (Sean Bean) na obranu krystalu vysílá elitní jednotku vojáků Kingsglaive v čele s Nyxem (Aaron Paul). Vojenská přesila impéria je ale obrovská a král Regis je postaven před kruté ultimátum – musí oženit svého syna, prince Noctise, s princeznou Lunafreyou z Tenebrae (Lena Headey), kterou Niflheim zadržuje, a navíc se musí ve pospěch impéria vzdát svých území. Přestože se král podvolí, brzy je zřejmé, že se impérium nezastaví, dokud neuskuteční své ďábelské plány až do konce. Jen vojáci Kingsglaive můžou svět zachránit před imperiální hrůzovládou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Recenze (121)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na tieto moderné japonské animované filmy a hlavne zo známych univerz nedám nikdy dopustiť. S herným univerzom Final Fantasy síce nemám vôbec žiadne skúsenosti, teda vlastne rovnako, ako aj so všetkými ostatnými známymi hlavne zo sveta fantasy, ale to mi nebránilo sa na tento film tešiť a celkom si ho aj užiť. Na rozdiel od už jedenásť rokov starého Advent of children, ktorý bol viditeľne určený len herným znalcom a tak som sa v deji dosť strácal je mi už táto nová verzia podstatne prijateľnejšia a síce sa nejedná úplne o môj žáner, ale aj tak mi to prišlo dejovo dostatočne zaujímavé a hlavne prvé dve tretiny, kedy sa vlastne predstavuje všetko dôležité mi ušli veľmi rýchlo. A môže za to aj tento veľmi zaujímavý a netradičný mix sci-fi a fantasy, s ktorým som sa v takto vyrovnanom pomere asi ešte nestretol. Postavy sa rozprávajú, ako členovia špeciálnych jednotiek a používajú zbrane, dopravné prostriedky a techniku blízku tej našej, ako z čistého sci-fi, ktoré mám veľmi rád a zároveň bojujú s rôznymi tvormi, používajú mágiu, občas meče a nejaké tie fantasy teleporty ako zase z čistokrvného fantasy, ktoré zase vôbec nemusím, ale musím uznať, že v takejto kombinácii to má svoje čaro. Plusom sú aj postavy, síce ma trochu sklamalo, že ženské sú tentoraz dosť v úzadí, pričom práve v takýchto filmoch som si už zvykol na charizmatické hlavné hrdinky, ktoré to aj sami bez problémov utiahli. Tu sú vlastne len dve ženské postavy, jedna ma moc nezaujímala a tá druhá, v ktorej som od začiatku videl najväčší potenciál a čakal som, že čoskoro pôjde do popredia zase dlho nevydrží, čo ma teda veľmi prekvapilo, ale zase aj k tým mužským som si celkom vytvoril vzťah a predstavujú hlavne zaujímavých členov špeciálnej jednotky. Čo sa týka akcie, tak vizuálne je úplne dychberúca, na všetky je radosť pozerať, ale kompletne som si vlastne užil len tú veľkolepú úvodnú. Tie zvyšné, ktoré sa nachádzajú hlavne v poslednej tretine mi už obsahovo vôbec nie sú blízke, toto už nie je môj štýl, ale tých kladov majú stále dosť. Ale samozrejme aj celkovo je to vizuálne úplná lahôdka, nielen akcia, ale aj prostredie, technika a hlavne postavy, ktoré vyzerajú úžasne a občas už boli takmer na neroroznanie od skutočných hercov. Takže nepochybujem o tom, že fanúšikovia herného univerza budú z tohto úplne nadšení, ale aj mňa to väčšinu času dosť bavilo, Japonci takéto filmy vedia. 75% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jak je u Final Fantasy zvykem, opět to jsou vizuální orgie. Místy je z filmu cítit i silná zápletka a monumentální dějové zvraty. Jenže já se v tom ták ztrácel. Ta jména, rody, tituly, no a byl jsem v čudu. V samotném závěru (ale asi už i dřív) jsem to měl stejně tak při akci, kdy létají malí hopíci a megaobří hopíkové. Možná se v tom někdo vyzná, ale já teda moc netušil, která bije, komu kdo bije, komu upadla ruka atd. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto hororový expert žánr anime příliš nevyhledávám, avšak přítelkyně je do anime blázen, takže když se objevil Kingsglaive: Final Fantasy XV, tak jsem vyhověl jejím sladkým prosbám a obětoval svou tradiční hororovou noc ve prospěch společné anime noci. Přesto jsem se "hororu" svým způsobem dočkal, jelikož sledování Kingsglaive: Final Fantasy XV se proměnilo v opravdovou noční můru. Tak chaotickou splácaninu už jsem hodně dlouho neviděl. Snímek bych přirovnal k mixu Harryho Pottera, Hvězdné pěchoty a Warcraftu. Troufám si říci, že i fanoušek anime se musel v daném příběhu ztratit a to i přesto, že se vůbec nejedná o kdovíjak sofistikované dílo. Mimochodem přítelkyně mi asi v polovině filmu usnula na rameni, což o "kvalitách" daného snímku říká naprosto vše. Ocenil bych jedině vskutku výbornou animaci, která Kingsglaive: Final Fantasy XV uchránila od odpadu. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

To mi chcete říct, že tenhle film byl animovaný? V tom případě skládám poklonu tvůrcům, protože to celou dobu vypadalo jako hraný film. Naprosto dokonalá animace. Jinak svět Kingsglaive neznám, ani nevím, jestli to je podle nějaké hry anebo seriálu, ale film mě zaujal, je to velmi povedená akční fantasy jízda. Je tam spousta dobré akce, takže já byl spokojen. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Pokud patříte k hráčům počítačových her a chystáte se na FinalFantasy XV, doporučuju jako první shlédnout tento film, který předchází samotné hře a poté jak hra tak film dávají větší smysl a více vás obě díla zaujmou. Poté doporučuji hráčům nehnát se za dokončením hry...zkuste napřed ukončit "né" všechny questy a sidequesty. Pro filmové fandy platí toto...i přes the whole CGI film jde o neskutečnou podívanou! Kvalita animace se blíží realitě! Ta technika je neuvěřitelná. A film jako takový, pokud budu nezaujatý, je někde na 4*. Je to taková akční pohádka o vítězství dobra nad zlem. Já, jakožto fanda FF přidávám jednu * za nostalgii. A mimochodem, Sean Bean zase umře....to už není spoiler :-D ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu se objevuje Audi TT, i přestože se jedná o zcela fiktivní svět. Hodně dalších konceptů vozidel, které se ve filmu objeví, jsou dle reálné předlohy. Je to poprvé, co ve světě Final Fantasy vidíme stroje ze skutečného světa. (UncleMorty)
  • I přesto, že je film zasazen ve zcela fiktivním světě, lze v něm najít velké množství log a značek, které existují ve skutečnosti. Na náměstích tedy často vidíme loga firem jako je: Beats, Japan Airlines, Audi, Solid Stone a samotného Square Enix. (UncleMorty)
  • Film je souběžný s příběhem hry "Final Fantasy XV". Mapuje začátek celého konfliktu mezi královstvím Lucis a imperiem Niflheimem. Hra a film se v příběhu navzájem doplňují. (UncleMorty)

Reklama

Reklama