Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma zaujal na dvoch úrovniach. Moje detské "ja" rado miestami odpustilo jednoduchosť príbehu, malú invenčnosť pri gradácii kľúčových scén a spomienku na mládežnícke roky prekladané dychtivou túžbou za dobrodružstvom s objavovania. Dospelejšie a filmovejšie "ja" potom ocenilo snahu o poctu snímkam z obdobia "good old Hollywood" - tak rámcovaním deja ako i presunutím dôrazu zo samotného príbehu na radosť príbeh rozprávať. 70% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento snímek byl jeden z mála, který jsem viděla dříve, než jsem přečetla literární předlohu. Námět zajímavý, postavy charakterní, herci skvěle zvoleni, působivé zpracování. Ovšem k celé dokonalosti mi tam něco chybělo. Z filmu toho dost, jakoby vyzařovalo, celý byl velmi krásně zpracován, ale Něco tam nebylo... Možná vícero napínavějších, bohatších scén, větší "sílu" nebo spád. Nevím. Film, který Vás zaujme, podmaní i okouzlí, ale i přesto máte pocit, že jste nedostali vše... ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Silně atmosférický - a taky OSOBNÍ příběh, ozvláštněný trochou paranormality. Možná je to jen můj osobní dojem, ale jakoby - pohlcený melancholií - vyprávěl v první řadě o pomíjivosti života … a prchavých okamžicích, které se s každým dnem ztrácejí v propadlišti času ... spolu s opravdovým klukovským a holčičím přátelstvím … i s prvními láskami, které snad měly kdysi šanci stát se celoživotními. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příběh o dětství a první lásce malého kluka, který se potká s tajemným mužem, je natočen podle knihy Stephena Kinga. Přestože se na film moc hezky kouká, děj patří mezi ty natahované, jako bychom sledovali jeden díl ze seriálu Krajní meze na ploše 90 minut. DVD: V bonusech najdeme filmografie, komentář režiséra, rozhovor s Anthony Hopkinsem, fotogalerie a trailer. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dívat se na film, jehož předlohu jste chvíli předtím dočetli, je takový hodně zvláštní. Na jednu stranu je neuvěřitelné až magické to zhmotnění postav, poznávání známých scén a dialogů, na druhou stranu je až příliš patrné, že film za knížkou dost ztrácí. To, co dokáže dobře napsaná kniha, to prostě není film schopen ve většině případů napodobit. Srdce v Atlantidě není špatný film, má dobrou hudbu, tajemnou atmosféru a silné momenty, ovšem se znalostí knihy to nedokáže tak zapůsobit, a proto nemůžu hodnotit víc než třemi hvězdami. 65% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Mika Boorem hrála jak Carol, tak její dceru Molly. (Othello)
  • Chlapec, který v jedné scéně rozváží noviny na kole, je ten samý, který si předtím prohlížel v obchodě vysněné Bobbyho kolo, ale bylo mu to rozmluveno Carol. A vida, noviny rozváží na skutečně jiném kole. (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno