Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je zajimavy, ze horory podle Kinga vetsinou nedopadnou nic moc a naopak dramata jsou perfektni, tohle se sice nezaradi mezi uplny spicky typu Shawshank nebo Stand by me, ale rozhodne je to nadprumerny drama. Pribeh je vcelku obycejnej, vyrustani nekolika deti a jejich pratelstvi s tajemnym starikem, kterej ma nejaky telepaticky schopnosti, ci co. Skoda, ze jeho postava neni vic rozvedena, trochu nejakyho vysvetleni by neuskodilo. Ale jinak film bez hluchejch mist slusne slape od zacatku do konce, navic detsky herci paradni, Anthony tradicne fajnovej, akorat me teda pekelne srala matka hlavniho hrdiny, to byla nehorazna kravka. Celkove slusny drama s fajnovou, lehce tajemnou atmosferou. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dívat se na film, jehož předlohu jste chvíli předtím dočetli, je takový hodně zvláštní. Na jednu stranu je neuvěřitelné až magické to zhmotnění postav, poznávání známých scén a dialogů, na druhou stranu je až příliš patrné, že film za knížkou dost ztrácí. To, co dokáže dobře napsaná kniha, to prostě není film schopen ve většině případů napodobit. Srdce v Atlantidě není špatný film, má dobrou hudbu, tajemnou atmosféru a silné momenty, ovšem se znalostí knihy to nedokáže tak zapůsobit, a proto nemůžu hodnotit víc než třemi hvězdami. 65% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ste melancholicky a prehnane nostalgicky založení diváci, ktorých prenasledujú spomienky na detstvo, je vám ľúto, že sa ten zdanlivo zázračný čas už nikdy nevráti a občas máte pocit, že vám život uniká pomedzi prsty? V takom prípade sa tešte, lebo Scott Hicks síce nie je druhý Rob Reiner (PRI MNE STOJ!), ani Frank Darabont (VYKÚPENIE Z VAZNICE SHAWSHANK, ZELENÁ MÍĽA), ale inak mu spisovateľ Stephen King "ide" tiež dobre. Príjemne atmosférickému filmu by prospela dlhšia minutáž, ale ak ste aj vy viac zameraní na melancholického Kinga, než ako na toho hororového, prižmúrite oči nad niekoľkými nedostatkami (slabý príbeh, vlastne sa tu až na koniec skoro nič nedeje a všteko je "len" o postavách, vzťahoch a dialógoch). Radšej sa dobrovoľne necháte unášať príjemnou atmosférou a kvalitnými hereckými výkonmi (nielen David Morse a Anthony Hopkins, ale i deti). Špecifická pikoška: film Srdce v Atlantíde v skutočnosti nie je filmovou adaptáciou Kingovej novely Srdce v Atlnatíde, ktorá vyšla v zbierke súhrnne nazvanej Srdce v Atlantíde, lež adaptáciou novely Ničomní muži v žltých plášťoch, ktorá takisto vyšla v zbierke Srdce v Atlantíde. Ide o relatívne presnú adaptáciu novely, hoc samozrejme mnohé veci filmári vynechali (napr. napojenie na Temnú vežu, čo je za mňa super, keďže som tejto Kingovej ságe nikdy neuznával). ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Srdce v Atlantidě je adaptace první poloviny Kingovy stejnojmenné knihy. A dopadla mnohem lépe, než jsem čekal. Je to jednak zásluhou dobrých herců (ač mi k postavě Teda Brautigana Hopkins moc neseděl, je to natolik skvělý herec, že jsem na své námitky brzy zapomněl) a docela slušné režie. Nepotěšil mě ale scénář, hlavně ten úvod a závěr s Davidem Morsem. Copak scenárista předlohu nedočetl až do konce? Proč se tedy v pár zbytečných monolozích snažil do toho nahustit srdce i Atlantidu? Že z ničemných mužů ve žlutých pláštích zbyli nízcí muži v černém je nepodstatné. Že zmizely všechny spojitosti s Temnou věží se dalo čekat. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Začnu s klady tohoto filmu: snaží se držet předlohy (tedy její první části) a oplývá příjemnou atmosférou dětství v americkém maloměstě 50. let. Sir Anthony Hopkins odvedl (jako vždy) skvělý výkon, moudré věty v jeho podání zněly přirozeně, pravdivě, výpadky vědomí působily přesvědčivě... přesto jsem v závěru postrádala hlubší pohnutí, více emocí. A tenhle film je především o emocích, provázejí diváka celou stopáží, jenže takřka nekolísají, postrádala jsem nějakou gradaci, alespoň chvilkový posun od melancholie k něčemu výraznějšímu. Přirovnala bych to k pohledu na jezero při západu slunce: je to hezký, příjemný pohled, jenže je bezvětří, na hladině se nepohne ani vlnka, nevnímáme energii, nevnímáme dynamiku, jen mírný, stabilní, sladkobolný pocit. Opět váhám, zda hodnotit 3* (což je málo) nebo 4* (což je moc). "Srdce v Atlantidě" zanechalo sympatický dojem, nicméně neuchvátilo mě a naprosto chápu jedince, kteří se u tohoto filmu nudili. Možná to ani lépe natočit nešlo, předloha je taky velmi pomalá. Pro mě je to pěkných, kvalitních, avšak nikterak světoborných 69%. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Vyprávění Teda o fotbalovém zápase je slovo od slova převzaté od autora scénáře Williama Goldmana, který tento mač viděl na vlastní oči. (Othello)
  • Scéna, kdy se Bobby hádá se svou matkou, protože udala Teda, byla přepsána na přání Antona Yelchina. (Othello)
  • Dle režiséra bylo jednou z nejnáročnějších věcí na natáčení donutit mladého Yelchina k výraznému smíchu. Vyrůstal totiž v poměrech, kde je takový smích nevhodný, a proto mu to bylo přirozeně proti srsti. Náročné bylo zejména vytáhnout z něj požadovanou emoci ve scéně, kdy Anthony Hopkins předvádí prdění. V jedné scéně (konkrétně v minutáži 48:11 až 48:12) můžeme vidět jeho upřímný úsměv, který zabraly kamery až poté, co režisér řekl "stop". (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama