Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

misterz 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s ostatnými Kingovkami je táto asi najmenej "Kingovská". Mysteriózny charakter je tu síce zachovaný, ale nie až v takej miere ako som pri Kingovkách zvyknutý. Dejová linka si tu v porovnaní s ostatnými dielami tohto autora ide svojou vlastnou cestičkou, pričom pozornosť zameriava i na politické podhubie tej doby (50. roky), konkrétne na americký antikomunizmus a mccarthismus. Ako vidno ľudské práva sa v tých časoch porušovali na oboch stranách. Príbeh ako taký ma síce moc nenadchol a ani A. Hopkins sa tu po hereckej stránke nejak nepretrhol, avšak dokázala si ma získať aspoň atmosféra snímku, aj keď zase v konečnom zúčtovaní sa nedostavili žiadne výraznejšie emócie, skrátka ako rýchlo prišlo tak aj rýchlo odišlo. O mesiac už nebudem vedieť o čom to bolo. 60/100 Videné v rámci Tour po Amerike. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příběh o dětství a první lásce malého kluka, který se potká s tajemným mužem, je natočen podle knihy Stephena Kinga. Přestože se na film moc hezky kouká, děj patří mezi ty natahované, jako bychom sledovali jeden díl ze seriálu Krajní meze na ploše 90 minut. DVD: V bonusech najdeme filmografie, komentář režiséra, rozhovor s Anthony Hopkinsem, fotogalerie a trailer. ()

Reklama

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem zatím nečetla, ale chystám se. Film sám o sobě má pro mě velice příjemnou atmosféru tajemna. Příběh pana Kinga je jako vždy nápaditý a krásný. Nevím proč, ale dětský herec mi v roli nějak nesedí. Jinak je to moc hezký nenápadný film se smutným koncem, který si - myslím - sir Hopkins(!) užil a perfektně vplul do role. Ráda se na něj zas a znova podívám. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film na víkendové jesenné sychravé popoludnie pri televízii. V tom tkvie ale aj jediné výraznejšie negatívum tejto snímky, pretože na kino je to trochu málo. O nejaký hit sa ale tvorcovia asi nesnažili a Hopkinsovi išlo tentokrát o čistý pôžitok z hrania. Trochu nedotiahnuté, ale svojou príjemnou atmosférou vás môže film okúzliť. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Výborný film u kterého mi nakonec ani moc nevadilo,že absolutně vynechává hl.důvod,proč jsem si pořídil předlohu,a tím jest,provázanost s jistou Temnou Věží,páč Teda Brautigana honí Ničemní muži ve žlutých pláštích=služebníci Karmínového krále. To jen tak pro zajímavost. Byla by lahůdka vidět Anthonyho Hopkinse v adaptaci Temné Věže VII,kde osobně vystupuje jeho filmová postava a vypráví Rolandovi a spol.o jistém Bobbym Garfieldovi.:-) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Hope Davis a Anton Yelchin si zahráli role matky a syna také ve snímku Charlie Bartlett (2007). (oje)
  • Ted se během filmu zmíní o "knihovní policii". O tomto útvaru píše Stephen King ve své antalogii „Four Past Midnight“ (česky Čtyři po půlnoci). (Othello)
  • Jméno Ted Brautigan je pravděpodobně narážka na dva významné autory z šedesátých let: Teda Berringana a Richarda Brautigana. (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama