Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proslulý archeolog Robert Burns (STEVEN SEAGAL) najde ve starověkých ruinách východní Číny vzácné artefakty. Měly by být zrestaurovány, ale čínská mafie Tong má vlastní plány. Burns zjistí, že mafie využívá cenné památky jako schránky k pašování drog do zámoří. Od té chvíle si nemůže být jistý životem. Je falešně obviněn ze smrti svého asistenta a uvězněn. Po propuštění je zapojen do vládního plánu na likvidaci mafie a stává se návnadou v nastražené pasti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Je to ubohý, ale pořád lepší než jeho jiný filmy, kde nejsou vidět souboje v detailech, zde to má pořád ještě aspoň trošku úroveň, hlavně nejlepší scéna-bitka v baru. Proto za tři, je tam v soubojích i něco vidět :-) Jinak to v rámci kinematografie samozřejmě nestojí za rozebírání, jeden z tuctu akčních filmů Seagala, který nepřinese nic jiného a nového než kdykoliv jindy, Seagal je prostě jedna a ta samá postava ve všech svých filmech. Prakticky ničím jiným, než dobře natočenými souboji, už Seagalovy filmy nemůžou nalákat a bohužel je to s jeho novými filmy horší a horší. ()

boyd. 

všechny recenze uživatele

Tak tímto filmem začína šňura totálních kravin, které Seagal natočil a zatím se ji nepodařilo dodnes (14.6.2006) přetrhnout. Ty stupidní scény, když u stolu partička těžkých bossu řeší celý film to, že se potřebují zbavit Seagala jsou k smíchu! Když už podobná scéna hrála asi po osmé začal jsem se smát na celý kvartýr. Steven je alespoň jednoho po druhém likviduje a tak židle na konci filmu zejí prázdnotou a posledního padoucha smrt taky samozdřéjmě nemine. Seagal se snaží pomstít těm, kdo zabili jeho ženu, klasicky už již provařený příběh v bleděmodrém jsme mohli vidět i jinde a lépe. Steven Seagal už hold stárne a nedá se od něho čekat, že se bude bít jako zamlada, ale proč se o to pořád pokouší, když ví, že to takhle dopadne to opravdu netuším. Akce je lepší než v jeho minulém filmu (Cizinec), ale to rozhodně není žádné plus. Jedna* z nostalgie a protože jméno Steven Seagal pro mě má pořád nějakou váhu. ()

Reklama

Pajčus 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude trapný film, ale že bude točený téměř bez scénáře, to mě poněkud překvapilo. Umělecká kamera a novodobé trikové záběry (kamera sledující vystřelenou kulku) mě sice potěšily, ale do filmu mi jaksi nepasovaly. Celý film je tak nějak poslepovaný z puzzle kostiček, které k sobě nepasují. To se týká jak vizuální hodnoty, tak příběhu. Objemné tělo Stevena Seagala maskováno různými podivnými obleky a zřejmě snížená schopnost pohybu nutila filmaře, aby byly při bojových scénách vidět pouze detaily jeho těla. Většinou to byly zrychlené záběry na ruce, což byla opravdu nuda. Ze začátku to vypadalo zajímavě, ale čím byl film dál ve svém průběhu, ztrácel dech. Nepočítám příběh, jeho hodnota byla nulová, mám na mysli spíš kameru a efekty. Dávám jednu hvězdičku za to, že jsem to dokoukal. :) ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, že tento film má předlohu v nějaké hře na automatech (herních, ne výherních). Steven Seagal projde celým filmem přes x bossíků aby se nakonec střetl s velkým šéfem triády. Ostatní postavy jsou tu proto, aby buď umřely nebo se bezduše mátožily v Seagalově stínu. Na počítačových scénách pracoval nějaký fušer. Přesto na začátku filmu je jedna povedená scéna, která nevypadá jako z nějakého odpoledního seriálu na Nově (např. Ztracený svět), kdy profesor Seagal se svou kolegyní ujíždí před střelci k hranici. Programátor zřejmě pustil ke stroji svého malého synka a ten vytvořil celkem povedený Bullettime. O hudebním doprovodu se také nedá říci, že je hudební, až ne jednu písničku v titulkách (pokud do nich vydržíte nebo je nezaspíte). No a písnička s bullettimem nám dá dohromady jednu hvězdičku. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po neúspešnom Na pokraji smrti sa už Seagalova kariéra definitívne presunula na videotrh, odkiaľ sa už vlastne nikdy nedostal a tak za tie roky vyprodukoval množstvo filmov rozličných kvalít. A Zabijak, ktorý je jedným z jeho prvých videofilmov síce určite nepatrí medzi tie najkvalitnejšie z nich, ale rozhodne medzi tie najzábavnejšie. Zápletka vo svojom úplnom základe je štandard, muž s tajomnou minulosťou, ktorý zistí, čo nemá, kvôli čomu príde o manželku a tak sa ju rozhodne pomstiť, ale to prevedenie je teda poriadne podivné. Hlavne to celé pôsobí úplne neprirodzene, skoro, akoby sa film odohrával v nejakej alternatívnej realite, hlavne tou zvláštnou atmosférou. Aj napriek tomu, že tu Seagal stojí proti niekoľkým mafiánskym klanom, tak bojuje takmer výhradne proti ich šéfom a niektoré scény ma vôbec nebavili, napríklad taká návšteva tetovacieho salóna, alebo viacero nudných dialógov, ale inak si film väčšinu času udržuje svižné tempo a slušnú úroveň zábavnosti a tak ma to celkom bavilo. Pomerne spokojný som aj po akčnej stránke, ktorá je postavená na súbojoch a tie sa vydarili. Samozrejme sa nemôžu porovnávať s akciou v Seagalových starších filmoch, ale je ich pomerne dosť, majú slušnú choreografiu, nechýbajú zlomeniny a Seagala v nich väčšinu času vidno, pričom predvedie aj dostatok výborných chvatov. Najviac mi sadol súboj s dvojicou mníchov, ale vlastne na všetky súboje sa dobre pozerá. Ale mimo nich už nie je o čo stáť, film síce ponúkne až dve automobilové naháňačky, ale ani jedna ma nebavila, k tomu nejaký ten umelý výbuch a padne pár výstrelov, ale o plnohodnotnej prestrelke sa tu určite hovoriť nedá. Čo sa týka obsadenia, Steven Seagal má stále charizmy na rozdávanie a v akcii nemá problém, celkom ma bavila aj dvojica policajtov Corey Johnson a Michelle Goh, no ich línia mohla byť zaujímavejšia, ale záporáci pôsobia dosť zvláštne, väčšinu času len sedia pri stole a rozprávajú sa, ale náhodou to pôsobí pomerne originálne a vtipne. Režijne a technicky je film ale na tom veľmi zle, aj napriek pomerne slušnému rozpočtu má teda biedny vizuál, nielen zlými efektami a výberom lokácií, aj keď pár interiérov nie je najhorších, ale viaceré scény sú aj po stránke logiky úplne mimo, napríklad správanie sa lietadla počas zisťovania informácií z pilota. Toto si teda mali tvorcovia ustrážiť, takto to vyzerá ako ten najväčší brak. Takže v tomto prípade úplne chápem tie slabé prijatia, Zabijak je po mnohých stránkach objektívne poriadna katastrofa, ale ja si ho aj tak celkom užívam, zápletka o pomste, čínska mafia, Seagal v hlavnej úlohe a plno slušných súbojov, pri správnej nálade sa pri tom slušne zabavím. 74% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Sofii v Bulharsku. (rafix)

Reklama

Reklama