Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proslulý archeolog Robert Burns (STEVEN SEAGAL) najde ve starověkých ruinách východní Číny vzácné artefakty. Měly by být zrestaurovány, ale čínská mafie Tong má vlastní plány. Burns zjistí, že mafie využívá cenné památky jako schránky k pašování drog do zámoří. Od té chvíle si nemůže být jistý životem. Je falešně obviněn ze smrti svého asistenta a uvězněn. Po propuštění je zapojen do vládního plánu na likvidaci mafie a stává se návnadou v nastražené pasti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Terter odpad!

všechny recenze uživatele

Obtloustlý (jak jinak) Steven Seagal v roli archeologa s trochu pohnutou minulostí (jak jinak) rozbíjí čínskou mafii. V tom mu pomáhá (jak jinak) krásná mladá žena. Kupodivu ale Steven není tím nejhorším na celém tomhle bijáku. Co totálně rozbíjíí tenhle film, je jeho scénář - tedy ne, že by seagalovky kdy oplývaly nějakou originalitou nebo hloubkou, ale tady je to opravdu ukázka scénaristické impotence. Pro příklad nemusím chodit daleko: když na začátku filmu Burns prchá se svou kolegyní v autě, jeden z pronásledovatelů pronese: "musíme je zastavit, než se dostanou na hranici." Během této několikaminutové "akční sekvence" ten samý padouch tuhle větu zopakuje ještě asi dvacetkrát, asi aby opravdu každý pochopil, že je musí zastavit, než se dostanou na hranice. Víc snad není třeba dodávat. ()

Pajčus 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude trapný film, ale že bude točený téměř bez scénáře, to mě poněkud překvapilo. Umělecká kamera a novodobé trikové záběry (kamera sledující vystřelenou kulku) mě sice potěšily, ale do filmu mi jaksi nepasovaly. Celý film je tak nějak poslepovaný z puzzle kostiček, které k sobě nepasují. To se týká jak vizuální hodnoty, tak příběhu. Objemné tělo Stevena Seagala maskováno různými podivnými obleky a zřejmě snížená schopnost pohybu nutila filmaře, aby byly při bojových scénách vidět pouze detaily jeho těla. Většinou to byly zrychlené záběry na ruce, což byla opravdu nuda. Ze začátku to vypadalo zajímavě, ale čím byl film dál ve svém průběhu, ztrácel dech. Nepočítám příběh, jeho hodnota byla nulová, mám na mysli spíš kameru a efekty. Dávám jednu hvězdičku za to, že jsem to dokoukal. :) ()

Reklama

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Je to ubohý, ale pořád lepší než jeho jiný filmy, kde nejsou vidět souboje v detailech, zde to má pořád ještě aspoň trošku úroveň, hlavně nejlepší scéna-bitka v baru. Proto za tři, je tam v soubojích i něco vidět :-) Jinak to v rámci kinematografie samozřejmě nestojí za rozebírání, jeden z tuctu akčních filmů Seagala, který nepřinese nic jiného a nového než kdykoliv jindy, Seagal je prostě jedna a ta samá postava ve všech svých filmech. Prakticky ničím jiným, než dobře natočenými souboji, už Seagalovy filmy nemůžou nalákat a bohužel je to s jeho novými filmy horší a horší. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No, bez spomalených, otrasne natočených scén by mal film možno pol hodinu a ani tým úbohým príbehom sa nedá povedať, že by zaujal viac ako hocijaký sitcomový seriál. Steven je tu tak tlstý, že museli zohnať asi najtučnejších čínskych hercov, aby sa to aspoň ako-tak vyrovnalo. Napätie je vo filme asi len vtedy, keď sa bojím aby si Seagal pri nejakom chmate nenatiahol sval, takže asi toľko. 15%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jednoho čínského mafiána napadne skvělej nápad. Dá všechny čínské kartely dohromady, a pod svým vedením ovládne obchod s drogami po celém světě. Jako pašeráka z číny do zbytku světa (= amerika) využívá dobráckého (a kapku natvrdlého) profesora Burnse (Steven Seagall). Ale ten jednoho krásného dne objeví oč jde, tak mu zabijou asistentku, pak manželku a nakonec se snaží zabít i jeho. Ale to netuší, že náš dobrácký profesor je machr na bojová umění, a vrhá se do boje proti všem. A tak policajtům s DEA zbývá jen chodit v jeho stopách, a odškrtávat si mrtvoly .... Jojo, Steven už je v pěkných sra*kách, a z toho už se jen tak nevyhrabe. Další béčko (ehm, dá se tomu říkat ještě béčko?), kde velký Steven nakope zadnici všem padouchům světa (aspoň už si nehraje na ekologického aktivistu). Plno nelogičností, blbostí apod (př. pan profesor chce odeslat zásilku do ameriky. Pečlivě celou krabici zapečeťuje, a aby to bylo jasný, povídá své asistence (určitě to nedělali poprvé) : "Zásilku zapečetíme přesně podle celních předpisů").. A taktéž Steveno oblékání (jak už tu kdosi povídal), v luxusní restauraci všichni v oblecích, jen on v kožený bundě... magor. Ale co naplat, kopat umí :) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Sofii v Bulharsku. (rafix)

Reklama

Reklama