Reklama

Reklama

Řidič

Trailer 3

Obsahy(1)

Řidič je vyhledávaný specialista na nelegální práce: řídí auta, která odvážejí lupiče z místa zločinu. Jeho výjimečný talent mu zatím dopomohl k tomu, aby nebyl chycen a zatčen. Po jedné z dalších honiček s policií se však jednomu z detektivů podaří jej konečně zadržet. Řidič dostává na výběr - buď půjde do vězení, nebo bude osvobozen za předpokladu, že pomůže usvědčit ostatní lupiče... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (72)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Našláplé a solidně nasnímané automobilové honičky těžko vykompenzují strnulé herecké výkony a teatrální snahu o jakousi odcizenost (minimalizování dialogů, anonymita postav) - na to je jich příliš málo. Stejně tak hard & dirty atmosféra funguje, díky zmiňovanému sabotování hereckého osazenstva, jen tak napůl. Největším problémem je však nakonec přehnaná snaha řezat co to dá, protože nám tak z vajec (čti koulí) vznikla omeleta, kterou Hill zapomněl opepřit. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Řidič, ten tvrdej chleba má... Hádal bych, že tento film posloužil jako předloha pro stejnojmennou hru z roku 1999 od GT Interactive. Ve filmu jsou 2 celkem dobrý honičky (hned na začátku a pak úplně na konci), který se nesou přesně v duchu 70. let. Do zatáček se jezdí bokem, V8ky burácej, pneumatky pískaj a vytvářej kouřový efekty, lítaj poklice a samozřejmě nemůže chybět nějaká ta úzká ulička, kde jsou naskládaný prázdný krabice a auto skrz ně efektně projede. Bohužel v tý finální honičce je teda doslova epic fail, kdy hlavní postava chvíli jede s manuálem s řazenim na podlaze a chvíli s automatem s voličem pod volantem a ještě u toho automatu předstírá, že se tam snaží cosi nakvedlat... Jinak zbytek filmu zůstal tak trochu ve stínu těch honiček. Celý se to snaží vypadat drsně jak šmirglpapír, ale o postavách se divák prakticky nic nedozví, takže těžko si k někomu získat nějaký sympatie. Herci jsou nevýrazný, ale to je možná daný i tim, že moc neměli, co hrát. Trochu přísnější měřítko snese akorát Bruce Dern. Já osobně mam pro tyhle 70´s kriminální filmy velkou slabost a obvykle je hodnotim vysoko. Tady jsem se rozhodoval mezi 3 a 4 hvězdama. Nakonec dávám 3 za tu zmiňovanou stupidní chybu v závěrečný honičce. 65% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Walter Hill natocil vskutku posobivy, pekny film o autonahanackach a o istom soferovi, ktoreho stvarnil Ryan O´Neal /Love Story, Papirovy Mesic, prilis Vzdaleny Most/. Film ma akysi dej a hlavne spustu autonahanaciek, takze divak sa ani chvilu nebude nudit. Film ma svoje silne atributy /minimalisticka hudba, anonymne prostredie Velkomesta a scena vo vlaku/, pre ktore sa oplati snimok si zohnat a pozriet. 77 % ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kvůli bezvadnému zakončení se mně přece jen moc nechce jít do vyšších pater, protože tam na mě bylo až moc automobilových honiček a stříleček a já se přece jen víc soustředila na Ryana . Přemýšlela jsem, kde jsem ho sakryš viděla a pak na krásnou Isabelle, kde jsem její kvality zaregistrovala už v jiných filmech, například ve Vražedném létě. A Ryana v kouzelném snímku, který mně vypadnul z hlavy Co dál, doktore? Ale rozhodně se mu nedá upřít, že řidiče zahrál taky suprově. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jestli ste si zamilovali úvodní honičku z filmu DRIVE, tak mám pro vás špatnou zprávu. Je téměř kompletně vykradená z úvodu THE DRIVER, ach jo. A teď už k samotnému filmu - pro mě technická a atmosférická extáze. Honičky a akční scény jsou zvládnuté naprosto skvěle, na rok 1978 naprostá paráda, tady si Hill vyhrál a třeba závěrečná naháněčka je skutečně hodně dlouhá, ale precizní s hodně dobrým finále. Horší je to se scénářem, třeba logiku a informonost policejního štábu si nedokážu vysvětlit a proč se polda Bruce Dern snaží řidiče Ryana O'Neala nachytat zrovna takovýmhle zvláštním způsobem je pro mě taky dost nevysvětlitelné, ale budiž - na atmosféře filmu to neubírá ani trochu. Doporučuju! ()

Galerie (75)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu je možné jednou přímo a třikrát díky pohybu řidičovy (Ryan O'Neal) ruky zpozorovat, že červený pick-up má manuální řazení na podlaze vozidla. V závěrečné honičce je však v několika záběrech vidět zařazení zpátečky i dopředné jízdy pákou automatické převodovky pod volantem. Scény tak musely být patrně natočeny v jiném voze, navíc bez pasažérky, což prozrazuje prázdné sedadlo spolujezdce. (tulakfelix)
  • V závěrečné honičce řidič (Ryan O'Neal) kočíruje červený pick-up Chevrolet C10 ročník 1973. (tulakfelix)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Wheatley láká známá jména

Wheatley láká známá jména

26.10.2014

Několik let si svými malými britskými filmy hledal diváky ve festivalových kruzích a dělal jméno mezi kritiky, mimo tuto ale režiséra Bena Wheatleyho málokdo znal. Ovšen zdá se, že jeho vyhraněný… (více)

Reklama

Reklama