Reklama

Reklama

Extrémní předsudek

  • Česko Extrémní prostředky (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jack Benteen, hrdina tohoto "moderního westernu" je mírumilovným, spravedlivým šerifem. Ale pak se v jeho městě objeví skupina dokonale vycvičených vojáků, kteří oficiálně neexistují. Z jeho nejlepšího přítele se stane úhlavní nepřítel. Žena, kterou miluje, ho zradí. A on musí znovu sáhnout po zbrani... (Guild Home Video)

Videa (1)

TV spot

Recenze (66)

Radko 

všechny recenze uživatele

80. roky v ich esenciálnom zhmotnení - chlapské nedvojzmyselné zápolenie, akcia ako účel, hľadanie inšpirácie v minulosti, keďže súčasnosť je kultúrne sterilná (Peckinpah, špagátové westerny). Namiesto originality sa ponúka len vyšumenejšia nápodoba vzorov, namiesto presvedčivých prenikajúcich pohľadov, ulepené malé očká plejády hviezd druhého rangu. Všetko sa schyľuje k záverečnému bengálu. Ten, spoločne s ďalšími strieľačkami, je síce obstojný, no čakanie naň nie je žiadnym ternom. Extrémne priemerné. ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

To se nedalo usledovat. Bezbřehé, nesmyslné násilí až na hranici parodie, namachrované hlášky, samorostlí muži, jedna ženská pro ozdobu….  To je film pro bílé muže středního věku, kteří v duchu cítí, že jim ujíždí vlak, zatímco navenek se tváří, že sedí na lokomotivě a střílí z kulometu. Anebo pro děcka. Která ještě mají čas z té hypotetické lokomotivy sesednout. SHRNUTÍ: Tupé a násilné. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Boothe, Forsythe, Přeučil Ironside, bachař Clancy Brown, Maria Conchita „Máš smůlu, Predátore, jsem těhotná“ Martinez a spousta dalších povědomých ksichtů zaručí, že obsazení je v rámci žánru a doby vzniku extrémní. Předsudek, že z toho Walter Hill udělá jen další ostře řezané, tvůrčí vynalézavostí neoplývající neo-westernové béčko, které příkladně naplní obsah Internet Movie Firearms Database, nebyl nakonec předsudkem, ale holým faktem. Nolte si hraje na drsňáckého Rangera, ale na stanici Cordella Walkera by to stačilo jen na zvedání telefonů a vaření kafé.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Moderní western podle mého gusta skoro jako od Sama Peckinpaha. Skoro proto, že ač to celé atmosférou chvályhodně připomíná Divokou bandu kříženou s Přineste mi hlavu Alfreda Garcii, je to drsné, chlapské a ve finále příjemně dramaticky se hrotící, tak závěrečná přestřelka je... Odbytá? Asi ano. S takovou scénou by si Krvavý Sam poradil rozhodně lépe, Walter Hill ji ale bohužel natočil dost zmateně a jaksi málo "osudově". Se soubojem dvou mužů se mu už ale vedlo lépe. Extrémní předsudek/prostředky je i přesto výborný film s ne úplně hloupým a přímočarým dějem, řadou skvělých momentů, Goldsmithovou nechybující hudbou a ukázkově hrajícím Nickem Noltem. Čtyři a půl. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Za všechny scény jsem si nejvíce zamiloval tu, jak Jack za deštivé noci v klobouku, pršiplášti a s puškou v ruce vstoupí do baru a v sebeobraně zastřelí tlustého drogového překupníka. Walter Hill dokázal, že westernové prostředí obstojí i v moderní době a do akčního kabátu navlékl chytrý a ne úplně přímočarý scénář. Přestřelky nemají chybu, stejně tak herecké obsazení v čele s výborným Nickem Noltem, typově přesnými záporáky a rajcovní krasavicí Marií Conchitou Alonso. 85%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Nick Nolte sa pri stvárnení svojej postavy inšpiroval Joaquinom Jacksonom, skutočným texaským rangerom. (m.a.t.o.)
  • Nick Nolte schudol viac ako 23 kíl, aby sa mohol lepšie vžiť do svojej úlohy. (m.a.t.o.)
  • Maria Conchita Alonso naozaj naspievala všetky svoje vokály počas barovej scény. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama