Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna Eberhartová (Nicole Kidmanová) je úspěšná televizní producentka, která však kvůli násilnému incidentu, vyvolanému jejím kontroverzním pořadem, dostane v prestižní televizní společnosti výpověď. Když se následkem toho zhroutí, přestěhuje se s manželem Walterem (Matthew Broderick) a dvěma dětmi z Manhattanu do dokonalého moderního městečka Stepfordu. Všechno zde se zdá tak perfektní, že to je až neuvěřitelné. Zdejší ženy se skvěle starají o své protějšky, o domácnost, a dokonale plní své manželské povinnosti. Joanna si společně se svými přáteli - spisovatelkou a vyléčenou alkoholičkou Bobbie (Bette Midlerová) a extravagantním homosexuálem Rogerem (Roger Bart) – záhy uvědomí, že zde něco není v pořádku. A že nic není takové, jak se na první pohled zdá… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

Zazie 

všechny recenze uživatele

Knížka je výborná, takže když jsem se dočetla, že se chystá adaptace, těšila jsem se, jak se povede vyjádřit ta jedinečná atmosféra, kdy je čím dál zřejmější, že za zdánlivou pohodou a pořádkem maloměsta se ukrývá nějaké hrozné tajemství. Od návštěvy kina mě odradila náhodně přečtená recenze, podle které byl film pojat spíš jako komedie. Komedie?! Zvědavost mi ale nedala nekouknout se aspoň v televizi. No: hlavní motiv zůstal, ale tam kde se v knize vyskytuje tajemno a mrazení v zádech, tam je ve filmu spíš trapno a groteskno. A co má znamenat ten konec? Kdybych tedy film hodnotila jen jako adaptaci literárního díla, nebylo by to za víc, jak za dvě hvězdičky. Když ho ale vezmu jako samostatné dílo, musím přiznat, že jsem se celkem bavila. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Stepfordské paničky-film,který jsem až doposud odmítala shlédnout, ten námět mi přišel prostě blbý. Ale můj odpor změnilo jedno nudné sobotní odpoledne:) Satira parodující chlapské choutky (aneb děsivé přání mít doma dokonalou ženušku) mě bavila,není to sice žádný trhák,ale když se člověk nudí, svůj účel to rozhodně splní...Se vším všudy The Stepford Wives stojí tak za tři hvězdičky,ale kvůli úžasné Nicole Kidman musím dát ještě jednu navíc. ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem četla, původní film jsem neviděla, ale tohle byl fakt jenom průměr. Oceňuju začátek - super dobové titulky a postavu, kterou ztvárnila Bette Midler (napsala bestseller o vztahu dětí a rodičů s názvem "I love you, but die soon, please!"), ale zbytek...kam se podělo napětí? Mrazení v zádech? Navíc jsem na to koukala s lidmi, kteří předlohu neznali a ty si jen celou dobu ťukali na čelo... ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevim, co to u všech feministek mělo být. Nejdřív jakoby kritika reality shows, pak ambicioznosti matky na úkor rodiny, pak neschopných mužů žárlících na své ženy, či co. Absence kvalitních dialogů, které by k tématu sedly (třeba kdyby se k tomu dostal Woody Allen) a celková plytkost příběhu odsuzují film do zapomnění. Pikantní je, jak oproti předloze zde už mužům nezůstalo dokonce ani místo tvůrců Stepfordu, protože chlapi jsou fujky, áááno, ženy jsou bohyně, áááno, rodina je nástroj útlaku ženy, áááno. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký spisovateľ Ira Levin napísal v roku 1972 román "Stepfordské paničky". Je to soft horrorový sci-fi príbeh o usporiadanej komunite, žijúcej v malom, krásnom mestečku Stepford v Connecticute. Všetko sa na prvý pohľad zdá byť ideálne, ale so stepfordskými paničkami nie je niečo v poriadku. Pod svojim dokonalým vzhľadom a príjemným vystupovaním skrývajú desivé tajomstvo. Prvej filmovej adaptácie sa tento román dočkal v roku 1975 a v roku 2004 natočil Frank Oz zmodernizovaný feministický remake. *** ()

Galerie (79)

Zajímavosti (16)

  • Během testovacích projekcí se producenti rozhodli přetočit několik scén, a tak Nicole Kidman musela přerušit natáčení filmu Tlumočnice a vrátit se do Stepfordu. (imro)

Reklama

Reklama