Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna Eberhartová (Nicole Kidmanová) je úspěšná televizní producentka, která však kvůli násilnému incidentu, vyvolanému jejím kontroverzním pořadem, dostane v prestižní televizní společnosti výpověď. Když se následkem toho zhroutí, přestěhuje se s manželem Walterem (Matthew Broderick) a dvěma dětmi z Manhattanu do dokonalého moderního městečka Stepfordu. Všechno zde se zdá tak perfektní, že to je až neuvěřitelné. Zdejší ženy se skvěle starají o své protějšky, o domácnost, a dokonale plní své manželské povinnosti. Joanna si společně se svými přáteli - spisovatelkou a vyléčenou alkoholičkou Bobbie (Bette Midlerová) a extravagantním homosexuálem Rogerem (Roger Bart) – záhy uvědomí, že zde něco není v pořádku. A že nic není takové, jak se na první pohled zdá… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Frank Oz je velmi zrádný režisér, na jedné straně má ve své filmografii některé aspoň místy zábavné záležitosti jako je Malý krámek hrůz nebo Svatba naruby, na druhé straně pak zoufale nevtipný Trhák pana Bowfingera. Stepfordské paničky bohužel patří do té druhé skupiny. Neznát předlohu je v tomto případě výhodou, protože jinak by jste se akorát celou dobu podivovali, jak dokonalý paskvil může neobratným adaptováním vzniknout. Režisérovi bych doporučil, aby do svých filmů už přestal otravně cpát svou sexuální orientaci, Kidmanová je jako už tradičně úchvatná, komediální poloha jí sedí a sluší, o tom šíleném stepfordském účesu ani nemluvě. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo nudy na začátku a uprostřed filmu, tak bych dokonce prohlásil, že jsem se slušně bavil. Některé okamžiky, některé hlášky a scény bych nazval podařenými, bohužel jich nebylo tolik kolik by si každý divák pravděpodobně přál. Ani někdy oslavovaný perfekcionista Frank Oz nijak nepřekvapil, spíše dokonce zklamal, když je jeho režie naprosto obyčejná. Nicole Kidman je příjemná a chvílemi jí to i sluší, ale její "hvězdnost" působí občas rušivě. Ani Matthew Broderik nepůsobí nijak sebejistě a asi už si zvykl na své oblíbené divadlo a film nechává hodně stranou. Glenn Close a Christopher Walken jsou skvělá dvojice, která některé scény drží hodně nad vodou. Nic z toho nestačí k tomu, aby Strepfordské paničky byli kvalitní filmem, který lze doporučit. Právě naopak. Takovéhle remaky by neměli vznikat, protože pouze ničí lesk původních filmů. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, tohle je třetí film s Walkenem co jsem za vánoce viděl. Jakoby to bylo nějaké znamení... No nic. Stepfordské paničky velmi dobře začaly a to jak po stránce dějové, tak po stránce filmařské. Bohužel velmi špatně skončily a to jak po stránce dějové, tak po stránce filmařské. Nějakou snahu umíchat komedii na téma emancipovaných manželek tu vidím, nebylo to ale dotaženo do konce. Nicol tu byla opět k nakousnutí, ale zdálo se mi, že neměla moc co hrát mimo pár grimas na začátku a na konci. --- Navíc - když už jsem se sháněl po nějakých aeroliniích, které ráno přistávají v Connecticutu s tím, že bych rodinku a hlavně manželku vyvezl na výlet, film dospěl do takového konce, že mi přišlo zbytečné vyhazovat peníze za letenky. Pánové (tedy ti ženatí a zejména ti dlouho ženatí), Stepford máme doma, netřeba nikam jezdit a přeberte si to jak chcete. Tři koláčky. * * * ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

"Jen mocichtivý neurotičky kastrující na Manhattanu chlapy choděj v černý. Chceš bejt stejná? – Už jako malá holka jsem to chtěla." Super "spin-off" k Feminine Mystique. Nadsazené, ale pravdivé a trefné s parádními replikami. Debata nad tím, zda je lepší Xanax, Zoloft, Prozac či Viagra je top. Bavila jsem se božsky. Nedoceněný filmový klenot. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci námet. Film mal všetky predpoklady na úspech. Len škoda. Mám taký dojem, že režisér odflákol svoju prácu. Nezvládol vytvoriť napätú, dusivú atmosféru, ktorá by sa mi sem veľmi hodila. Pocit tajomna tu jednoducho chýba. Ešte neprešla ani polovica filmu a každý hneď vie, čo je vo veci a prečo sa paničky správajú tak ako sa správajú. To film v mojich očiach veľmi znehodnotilo a zvádzalo to k nude. Jedinými ťahúňmi filmu boli Kidman a Broderick. Aj keď im scenár neponúkal veľa možností, zahrali skvele. Zabezpečili aspoň, že film sa dá dopozerať až do konca a veľmi pri tom netrpieť. Ale poviem pravdu, som rád, že to mám už za sebou. 50/100 ()

Galerie (79)

Zajímavosti (16)

  • Keď Walter (Matthew Broderick) vstúpi do laboratória, kde sa Stepfordské paničky transformujú, dostane ako člen klubu poradové číslo "1956". Rovnaké číslo vyťuká ako kód na predných dverách ich domu, aby mohla Joanna (Nicole Kidman) odísť. (misterz)
  • V roli Sarah Sanders si svůj herecký debut užila velmi slavná americká country zpěvačka Faith Hill, která nazpívala titulní píseň "There You´ll Be" k filmu Pearl Harbor (2001). (Dixieboy)
  • Na začiatku filmu, keď ženy cvičia, zaznieva pieseň "1975", čo je odkaz na rok vydania pôvodnej verzie Stepfordských paničiek. (misterz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno