Reklama

Reklama

Mamka a taťka

  • USA Mom and Dad (více)
Trailer 1

Když davové šílenství neznámého původu způsobí, že rodiče z poklidného předměstí obrátí svou zlobu proti vlastním dětem, Carly Ryan (Anne Winters) a její bratr Josh (Zackary Arthur) musí bojovat o holý život a bránit se surovým útokům ze strany těch, kteří je přivedli na svět (Nicolas Cage a Selma Blair). (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (217)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

překvapivě zábavné cosi,které díky příjemné stopáži nenudí ani při lehce rozkolísaném tempu.Trochu škoda,že Mamka s taťkou pořádně neví čím chtějí být.Na horor je to málo krvavé,na černou komedie naopak málo humorné.Každopádně na čtyři hvězdy moc nechybí.Cage šílený jako vždy,ale sem hezky zapadá...70% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný horůrek, který kombinuje nápad invaze psycho rodičů s depkoidní pravdou o růžových family představách. Cage je tu správně pošuklý (ale tolik ho tam zase nebylo), Selma po MILF stránce boduje, místy hrají dobře posazený punkový vypalovačky a párkrát jsem se asi zasmál. Nic to ale nemění, že jsou příliš znát limity nízkorozpočťáku, nemá to koule na pořádně explicitní nekorektní drsňárny, dětští a teen herci bez šance, nechybí pár otravností v šablonách, nelogice a postavách, skončí to napůl pičkově, zkrátka mělo se vytřískat víc. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Tak to tu ještě nebylo, aby hodné maminky a starostliví tatínci se obrátili proti vlastní krvi, v neutuchající touze zabít své potomky. Celkem originální nápad, ale to zpracování už nebylo úplně ono. Dějově to celkem šlo, ale po filmařské stránce jsou tu takové neduhy, které kazí celkový dojem z filmu. Až z toho má člověk rozporuplné pocity. I když třeba Crank mi taky úplně po téhle stránce nesedl, ale po dějové to totálně přebil, což se tady tak úplně nestalo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si vzpomněl na Mamka a taťka z roku 2008, tohle se mi ale líbilo o něco více. Film hrozně rychle uteče a poměrně brzy začne hon. Zprvu jsem se trochu ztrácel, což byl, jak jsem záhy poznal, záměr. Příjemné postapo, kdy záhadný signál obrátí mateřské a otcovské pudy naruby. Hon na vlastní ratolesti byl zábavný, a místy přeci jen i krvavý, i když samozřejmě křišťálové gore se nekonalo. Rozhodně nejlepší byla scéna, kdy dorazil dědeček s babičkou a vypukla třígenerační mela. Popravdě, co mi vadilo nejvíc, že jsem se nemohl rozhodnout, komu mám fandit. A nevěděli to ani autoři, což mi nakonec nevadilo. Samostatnou hvězdu má ode mne Cage, páč já ty jeho úlety mám rád. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, jak když koukám na film od M. Night Shyamalan. Konečně koukatelný film s Nicolasem Cagem, který měl možnost zde předvést, že občas dokáže i skvěle (pře)hrát. Film má neskutečně dobré tempo. Téměř ani na chvíli nenudí. A délka 80 minut tomu nahrává. Stopáž je úplně optimální. Jen si myslím, že by si to zasloužilo více krvavých scén. Docela dobré a především vtipné dialogy („Poslechněte svojí zkurvenou matku a otevřete ty zkurvený dveře vy kurva sráčové“). Závěr filmu povedený a dost mě pobavil. Něco tak blbého, až dobrého jsem potřeboval na zahnání nudy. Svůj účel to splnilo. Jen nevím, jestli bych to potřeboval, v následujících 5-ti letech vidět znovu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa v meste Louisville, Kentucky. (Scraffy)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Nicolas Cage v době uvedení filmu řekl, že to je jeho nejoblíbenější film za posledních deset let, který natočil. (BMW12)

Reklama

Reklama