Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (349)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tenhle film musel být v roce 1988 hit ale v dnešní době je to klasika.Arnold Schwarzenneger jako Rus??? Ani náhodou to je jako kdyby byl MR.Bean Afroameričan ale i tak je Arní dobrej a James Belushi......skvělej.Dobrej film s dobrou akcí , skvělýma hláškama a konečnou autobusovou honičkou co víc si přát od filmu se Schwarzennegerem?? ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Arnold Scharzenegger jako rusák docela sedí a občas vypsutí i nějakou tu svojí dobrou hlášku, ale rozhodně to nedosahuje kvalit jeho pozdějších filmů, ale i tak to jde, jenže to co tenhle film mělo táhnou nejvíc se moc nepodařilo a to spojení Belushi Arnold, to prostě moc nefunguje a tak celej film, kterej je na tom postavenej, zapadá ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Arnold je opět výborný, zbytečně nepřehrává a se svým motherfucker výrazem s přehledem zastíní vše v rozpětí od Moskvy až po Chicago. Jeho kapitalistický parťák Belushi, přestože svým vystupováním získá nějaké sympatie, už je zde jaksi jen kvůli většímu zviditelnění Arnoldovy ikoničnosti. Příběhově se pak jedná o jedno z těch průměrných osmdesátkových béček, kromě hromady mrtvých a zmrzačených zajímavé především tím, že chladného a zásadového Sověta zde hraje ztělesnění novodobého amerického snu - ale zaplaťpánbůh za to.. 60% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Po revoluci se mi tahle akční komedie strašně líbila (hrál v tom svalovec, střílelo se v tom, i na rvačky došlo, vtipné hlášky létaly éterem, prostě žůůůžo), ale čas běží, lidi stárnou, hodnoty se mění... Dnes už "Rudé horko" můžu sledovat jen se shovívavým úsměvem a nostalgickou slzou lesknoucí se v oku:-). Sentiment mi nedovolí hodnotit níž: 65% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Kdo je Drsný Harry?" Přímočarý klasický akčňák, nic víc, nic méně, v původním znění s titulky ovšem o dost sympatičtější a navíc bez té atmosféry laciného béčka, kterou mu přisuzuje náš dabing a se kterou jsem si ho (bohužel) pamatoval. Ve filmu je řada nezapomenutelných scén (už jen ten moskevský úvod!) a Arnold Schwarzenegger a James Belushi se výborně doplňují. Krvavé dynamické akci v podání Waltera Hilla pak nelze vytknout snad vůbec nic. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (36)

  • Herec Laurence Fishburne (Stobbs) je v titulcích filmu uveden ještě pod jménem Larry, pod nímž vystupoval v počátcích své kariéry. (rakovnik)
  • Film bol avizovaný s podtitulom: "Moscow's toughest detective. Chicago's craziest cop. There's only one thing more dangerous than making them mad: making them partners!" (marlon)
  • Kvůli své roli se Arnold Schwarzenegger učil tři měsíce ruštinu. James Belushi strávil zase dva týdny na velitelství chicagské policie. (zdenur)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama