Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

Superpero 

všechny recenze uživatele

To plné hodnocení je hlavně za ten naprosto geniální začátek, jak Arnold vyhodí do sněhu toho tlusťocha v sauně plný nahejch svalovců a ještě při tom stíhá drtit v ruce žhavej šutrák. Dála následuje bitka v baru kde Arnold utrhne chlapovi nohu a vysype z ní kokain OH YES!!!!!!!!! Po příjezdu do Ameriky už to není takovej hardcore, ale film je stále zábavnej hlavně díky slovním přestřelkám mezi Belushim a Arnoldem. "Proč ti furt pípaj ty hodinky?" "To je abych nakrmil papouška." "To rusky znamená honit si ho?" A nebo další perlička: "Všechno v pohodě?" "Jo." "A co tady dělá ta halda sraček?" (při tom Belushi ukazuje na zmasakrovanýho chlápka) "Bydlí tady." No prostě takovýhle filmy už se dneska netočej a já myslim že je to sakra škoda. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Rudé horko? Narudlé vlažno! Z námětu se dala ukuchtit perfektní akční komedie, ale to by Walter Hill musel nasadit ostřejší tempo, natočit povedenější akční scény (ne, systém záběr na střílejícího hrdinu následovaný protizáběrem na padajícího padoucha fakt není moc cool) a především vykřesat nějaké jiskry z konfrontace Danka a Rostavilliho... Pár vtípků se sice povedlo, ale nestačilo to na víc, než na veleprůměrnou kriminálku s pěkně nasvícenými scénami. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je rok 1990, kamarát zohnal 100 krát pustenú VHS s filmom Červená horúčava, vyčíhal deň, keď rodičia budú preč a zavolal ďalších desiatich spolužiakov na projekciu filmu, ktorý nám mal zmeniť na týždeň život. Potom Arnold odtrhol nejakému gangstrovi nohu a my sme sa cítili ako v siedmom nebi. Odvtedy som ho videl ešte raz, tiež už dávno, ale uznajte, môžete takýto film hodnotiť negatívne, keď máte naňho takéto spomienky? ()

sud 

všechny recenze uživatele

Temná a zavšivená sauna někde na Sibiři. Do dveří vejde vysoký muž s kamenným pohledem. V pěsti dokáže stisknout rozpálený kamen a zmlátit několik zločinců. Je to Ivan Danko, drsný sovětský polda, který v USA pátrá po gruzínském gangsterovi Viktorovi. Jeho parťákem se stává ukecaný policajt Art Rizik. Je to prostě kvalitní akčňák s perfektními akčními scénami, výborně ledovým Arnoldem, charismatickým Jamesem Belushim a (překvapivě) drsným Jánosem Bánem v úloze sovětského důstojníka. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch několika Arnoldových filmů, který se může pochlubit souvislým dějem, pořádnou zápletkou a vcelku zdařilým manévrovacím prostorem. Tvůrci chytře znásobili humoristickou vložku, když nesázejí pouze na zviditelňování rozdílů mezi civilizacemi, ale též oběma hrdiny. Nástup hlavní postavy na scénu patří mezi zapamatováníhodné momenty. Souboj v ruské sauně, potažmo i následující náhled na sovětskou kulturu se ukazuje jako překvapivě funkční. Ovšem s posunem děje na americké území ztrácí děj na své drsnosti a spíše se naklání ke komediálně laděné kriminálce. Přesto však - nejen kvůli době ve které vznikl - stojí tento snímek za zhlédnutí. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (36)

  • Film je věnován památce Bennie E. Dobbinse, koordinátora kaskadérů, který zemřel na infarkt během natáčení. (Džejkop)
  • Pro scénu z věznice Juliet posloužili skuteční vězni jako komparsisté. (Džejkop)
  • Pistole Podbyrin 9,2 mm, kterou používá Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger), ve skutečnosti neexistuje. Jednalo se o výmysl Waltera Hilla. Zbraň je postavena na základu Desert Eaglu s přidanými střenkami z pistole P.38 a prodlouženou hlavní. (JohnSmith)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno