Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Motorkářský gang "The Bombers", vedený ničemným Ravenem Shaddockem (Willem Dafoe), unese rockovou hvězdu Ellen Aim (Diana Lane). Její osud leží v rukou netradičních hrdinů: žoldnéře Toma Codyho (Michael Paré) a jeho pobočníka, ochmelky McCoye (Amy Madigan). Společně s Elleniným manažerem, Billy Fishem (Rick Morranis) se pustí do světa deštivých ulic, žhavých bouráků a ostrých zabijáků. OHNIVÉ ULICE - tento kultovní film vyniká nejen skvostným hereckým obsazením, ale také hity Stevie Nickyho, Toma Pettyho a Ry Coodera, které nazpívaly takové hvězdy jako The Blasters či The Fixx. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rock´n´rollový akčňák, zastrešený mužmi z fachu - Hill, Gordon, Silver ( 48 HODÍN ). Zabudnite na nejaký inteligentný scenár, v ponuke je len akcia a výdatná porcia pulzujúcej hudby. Do toho skvelá, vtedy mladá generácia hercov ( Paré, Lane, Paxton, Dafoe, Moranis atď ) a výsledkom je kultovka, ktorá má svoje nezastupiteľné miesto v kinematografii. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Král osmdesátkové stylizace Walter Hill v jednom ze svých nejhravějších filmů. Streets of Fire mají ve Státech kultovní status a potvrzují nástup MTV generace, kde se jede hlavně na efekt. Hill se s dějem nesere a užívá si volnosti, kterou dostal od producentů Joela Silvera a Lawrence Gordona, užijeme si vybuchujících motorek (!), pěstí, prkených herců (a hlavně dialogů - Rick Moranis v jedné ze svých nejlepších rolí), ďábelského záporáka a spousty rock'n'rollu. Pokud nebude Ulice brát příliš vážně, je tady potenciál na nové GP. 75 % ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi precizně stylizovaný snímek, který není ukotven dobou a místem - jeho pozadí je zcela dle pravidel Rock'n Rollu. Auta, neony, nadzemka, frajeři, motorkáři, křehké zpěvačky a jednoduchý děj. Paré opravdu moc hrát neumí, ale naštěstí dostal od Waltera do ruky flintu (nebo alespoň kladivo, aby to měl čím zachránit), Diane to hraje pře mládí a Dafoe si v kostymérně ukradl rybářský gatě a je z něj zase magor. Je to moc hezky nasnímané, soundtrack je super, akce jde, ale jak se snaší děj, nebo hrdinové něco řešit je to sešup do průměru...60% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Po Divokých ulicích jsem si stáhl Ohnivé ulice v očekávání další krávoviny s gangy. Dostal jsem něco... bizarního. Směsice stylů, žánrů i herců z rozličných žánrů. Styl osmdesátek se bije s výpravou padesátek. Velká část filmu je rockový videoklip, je tu romantika s nečekaným vyústěním, je to motorkářské krimi a také prvky akčního filmu. Ty se sice omezují na rozstřílené motorky/auta, ale je tu parádní souboj na kladiva. A ti herci... dramatik Dafoe je tu za mladičkého záporáka, 19letá Laneová za protřelou ženskou, figurkaří tu Paxon, sympatický komik Moranis tu hraje kreténa. Nu a v hlavní roli bohužel absolutně kožený céčkař Paré. Výborná muzika, originální styl, ale zároveň děsná kravina a bohužel zábavnost místy kulhá. Tak 3-4*, ale spíše za 3*. ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"I've always been a tequila man." Nemohlo to začít lépe. Velmi zajímavě výtvarně zpracovaný "Gotham", pozoruhodná syntéza "komiksových" 50. let s prvky let osmdesátých, výrazná hlavně v oblasti módy (oblečení, účesy). Pak došlo na první píseň – fantastickou "Nowhere Fast" od Fire Inc. (x) ve skvěle natočené scéně koncertu, u níž se prostě nejde nepodupávat nohou do taktu (aspoň maličko). Diane Lane tu podává úžasný výkon, přímo srší energií a playback zvládá naprosto dokonale. Bohužel od této chvíle je už všechno jenom horší. Dojde na bližší seznámení s hlavními postavami, při němž se ukázalo, že Ellen zas tak úžasná není, objeví se spíše směšný než drsný Paré, otravný Fish, Dafoe jak jsem ho vážně vidět nepotřeboval, spousta trapných motorkářů (hádám, že i ti měli být drsní) a mnoho a mnoho dalších nesympatických postaviček. Čestnou výjimku tvoří pouze Reva (Deborah Van Valkenburgh), policista Ed Price (Richard Lawson) a Amy Madigan, dvojnice Alison Pill ve Scottu Pilgrimovi, jako McCoy. Celkovou slabost scénáře nevyváží ani hodně výbuchů a typicky osmdesátkové akce (v dobrém i špatném slova smyslu) + zbývající písničky (až na tu závěrečnou) postrádají kvalit a účinku té první. [viděno 3.10.2020] ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Během zpěvu Ellen (Diane Lane) byly použity zkombinované hlasy vokalistek Laurie Sargent a Holly Sherwood. (SOLOM.)
  • Jméno klubu "Torchy's" je také viděno ve filmech 48 hodin (1982) a Řidič (1978). (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno