Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (654)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tohle je hrozně super. Prostě Vince Vaughn jako profesionální mlátička, která zvládne kohokoliv. Jediné a to nejhorší mínus, které to má je to, že on je prostě tvář do komedií a ne do drsného vězení. Ale jinak si myslím, že svou roli zvládl více než dobře, možná kdybych ho měla zažitého takhle drsného od jakživa, tak mi to ani nepřipadá, tak zvláštní. Nicméně, jak jeho výkon, tak i ostatních je hodně na úrovni. Pobavilo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Obsah filmu vypadá tak tuctově, nezajímavě, videokazetově... Ale jméno režiséra a scenáristy prakticky zaručuje, že to žádná tuctová, nezajímavá a videokazetová podívaná nebude. A také není. Je to silný, temný a velmi brutální příběh o tom, jak ke všemu odhodlaný člověk vzal spravedlnost do spoutaných rukou, a Vince Vaughn je v hlavní roli naprosto skvělý. Obzvlášť díky tomu, že není jen osvalený bijec, ale také dobrý herec, na mě Blok 99 tak zapůsobil. Vaughnovu postavu jsem neměl problém pochopit, jeho motivace byla jasná a velmi se mi líbilo, jak na nic nečeká a hned koná, dělá naprosto strašlivé věci, před kterými jsem nejednou uhnul pohledem, ale dělá je proto, že nemá čas vymýšlet nic jiného a pravděpodobně ho to také zrovna dvakrát netěší. Že film trval přes dvě hodiny, by mě vůbec nenapadlo. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně obrovské překvapení. Režisér S. Craig Zahler mi letos už dokázal u filmu Kosti a skalp, že by z něj mohlo něco bejt, ale že mě po zpackané postavě v Temném případu přesvědčí i Vince Vaughn, to jsem vážně netušil. Hodně slušný revenge film, který se sice každou chvílí odehrává někde jinde, ale i když kamera většinu času snímá vězení, nemůžeme tu mluvit o vězeňském dramatu. Naopak. Představte si jednoduchou počítačovou hru, kde na začátku máte jasný cíl a vy se klestíte jednou úrovní, druhou úrovní, třetí, čtvrtou...až se dostanete ke konečnému bossovi. Takhle jednoduchý tenhle film je. Jednoduchý, ale natočený dost nesmlouvavě, nekompromisně a hlavně dost kvalitně. U bitek to pochopíte a zároveň si uvědomíte, že Vince v sobě má něco, co po celou dobu v těch jeho komedií neukázal. Proč? Toť otázka. Teď ale doufám, že bude mít štěstí na lepší a zajímavější role, než jen to, co točil do nedávna. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další přírůstek ze série filmečků z vězení. Tenhle patří k těm povedenějším a po pravdě i drsnějším, ač ze začátku vypadá jak nějaká akční ptákovina ze začátku devadesátek. Příběh moc reálný není, je tam spousta ale - to když hrdinovi vychází na 100% všechny jeho úmysly a plány co si nalajnoval za mřížemi.  Nicméně mi to bavilo po celou dobu a konec slušně vygradoval. Já na tohle narazil vlastně docela náhodou protože jsem měl chuť po Dexterovi vidět něco jiného kde hraje kočička Jen Carpenterová. A k mé radosti jsem se zde opět setkal i s Udo Kierem, esesákem z mé oblíbené komedie Iron Sky! Možná jsem úchyl, ale za mne velká spokojenost. Dávám za 4 pohyby koaly. * * * * ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I AM AWARE THAT THE SYSTEM IS HARD ON GUYS WHO DISTRIBUTE DRUGS AS IT IS ON MEN WHO COMMITS VIOLENCE AGAINST WOMEN AND CHILDREN. YOU THINK THAT'S FAIR?" ------------ Už len ten nápad obsadiť Vincenta do takejto drsnej, psychotickej role bol minimálne top nápad tohto roka. Veľmi zvláštny pocit sledovať herca, ktorý sa v hlave pripomína nespočetnými komédiami, ako rozbíja borcov rôznych vrstiev tak seriózne a s takou veľkou dávkou presvedčivosti. Veľká spokojnosť. V medziach samotnej väzenskej témy len o niečo málo lepšie ako Felon, no ako film sám o sebe lepšie o celý kus. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Když Bradley Thomas (Vince Vaughn) ve vězení mluví s Placid Manem (Udo Kier), tak má nejprve zakrvácený obvaz na levé ruce, ve které drží sluchátko, v další scéně zakrvácený není a v následující je opět zakrvácený. (VášaVF)
  • Poté co Vince Vaughn dostane vyhazov a odjíždí z práce, střídavě na sobě má a nemá bezpečnostní pás v autě zapnutý. (CjKukis)
  • Dvakrát vo filme väzni spomenú, že by radšej boli uväznení v Rakúsku. Pravdepodobne tým odkazujú na väzenie v Leobene, ktoré bolo už niekoľkokrát označené za "najpríjemnejšie" väzenie na svete, vďaka jeho modernému a luxusnému vybaveniu. (Astonko)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama