Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (646)

misterz 

všechny recenze uživatele

Krimi thriller ako remeň. S. Craig Zahler to podobne ako v Krvavom tomahavku poriadne roztočil, len tu nejaké tie nedostatky v porovnaní s predchádzajúcim snímkom vypiloval alebo rovno odstránil - napr. tempo, aj keď pomalšie, bolo lepšie prispôsobené príbehu, ktorý sám o sebe na mňa pôsobil vyváženejšie a čo sa týka záživnosti tak stabilnejšie ako v Tomahavku. No a to by nebol Zahler, aby v závere nevymyslel nejaké to prekvapenie v podobe brutálneho masakru, ktoré sa v thrilleroch vidí iba zriedka. Navyše bolo veľmi zaujímavé v tejto pozícii vidieť práve Vince Vaughna, ktorého mám zaškatuľkovaného ako takého šulinka z haldy romantických rodinných komédií. No tu páni... tu naozaj ukázal čo v ňom je, a to bolo ďalšie príjemné prekvapenie. Nie je to síce čistá päťka, ale vďaka tomu záveru sa k vyššiemu hodnoteniu rád prikloním. Jednoznačne to bolo lepšie ako ďalší film s podobnou ústrednou pointou - Shot Caller (2017). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nová definícia surovosti na poli kinematografie, ktorá ovplyvňuje a mení popkultúrne trendy. Alternatívna podoba superhrdinských svetov s alfa avengerom proti svojej vôli, gradujúca vzrastajúcim násilím a súčasne postupovaním do až surealisticky zobrazeného prostredia súčasných väzeňských prostredí. Sociálna otupelosť je v tom ešte stále cítiť (narážam na Bone Tomahawk), ale tentoraz je za priamočiarou brutalitou dobrý úmysel. Ochranársky. Ako najtemnejšia strana poetického Drive, zdesaťnásobená a dve hodiny smerujúca do stále hlbšieho pekla. Vaughnova životná rola, za ktorú by mal Zahlerovi sakra ďakovať. Ale minimalistická, na Oscara to nebude. Tam má nomináciu pravdepodobnejšiu z mrtvých vstalý, labužnícky exhibujúci Don Johnson. Finále vo mne vzbudilo rovnakú eufóriu z dosiaľ nevideného, ako kedysi Pulp Fiction. Pre tarantinovcov a vyznávačov originálnych vízií podsvetia a zločinu minimálne film roku. [Sitges FF] ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čo tu chceš gringo ? - vidíš niekde na našej vlajke bielu, červenú a buritos ? Vince Vaughn bol pre mňa vždy iba vtipkár do komédii, ale po tom čo predviedol v tomto filme, zaskočil nielen mňa, ale určite aj ostatných. Svojou kamennou tvárou a brutálnymi KO, ktoré predvedie v bitkách nie raz vyrazí divákovi dych. Samozrejme nebyť Zahlera by sa to zrejme nepodarilo. Zahler rovnako ako vo svojom predošlom filme (Bone Tomahawk) tak aj vo svojom budúcom (Dragged Across Concrete) aj tu ako režisér a scenárista prekračuje hranice brutality a ponúkajú tu v temnom príbehu, ktorý by žiadny manžel nechcel zažiť. Navyše je jedným s tých režisérov, ktorý vedia ako posunúť hranice a uzemniť diváka aj v dnešnej dobe. Zatiaľ pre mňa najlepší Zahlerov film. 80% - 4* ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bradley Thomas (Vince Vaughn) bývalý boxer a alkoholik prožívá manželskou krizi se svou ženou Lauren (Jennifer Carpenter), protože přišli o dítě. Bradley slíbí své ženě nový domov a lepší život, ale bude muset dělat kurýra pro Gila (Marc Blucas). Po osmnácti měsících se to daří naplnit, Lauren je opět těhotná a očekávají narození holčičky. Vše se zkomplikuje v momentě, kdy Bradley skončí ve vězení... První půlka filmu je taková klidnější, ale pak se to slušně rozjede. Snímek se nedá doporučit někomu se slabším žaludkem, protože dojde i na lámání kostí. V menší roli trestance hrál Michael Medeiros, který mi hlasem i vizáží připomínal Clinta Eastwooda. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Arty grindhouse, který svým pomalým tempem a lidským křižníkem Vincem Vaughnem drtí lebky. Extrémně precizně vybudované napětí a režijně bravurně zvládnutý přeskok od realistického úvodu až k důsledně béčkovému finále v prostředí sklepního pekla pro zvané psychopaty. Feat. boží camea pro žabí oči Udo Kiera a verbální mráz Franka Melameda. Prostě portrét světa, který nezná slitování, s žiletkovými konturami. Bradley Thomas je nejtvrdší a nejchladnokrevnější zmrd na trhu s utrpením. North of OK, south of cancer. V mým ideálním světě vyhrávají ceny za režii na velkých festivalech lidi jako S. Craig Zahler. Protože, božínku, todle je INOVATIVNÍ kopačka do rypáku, režijní masterclass, přitom žánrovka, která si mě vodila za rypák od první vteřiny. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte New York. Obdobie natáčania trvalo od 12. septembra do 17. októbra 2016. (MikaelSVK)
  • Keď Bradley (Vince Vaughn) strhne z auta kapotu, hodí ju cez trávnik a tá potom pristane na ulici. Ďalší záber zvnútra domu však odhalí, že kapota ​​leží na trávniku. (Arsenal83)
  • Režisér S. Craig Zahler napísal scenár k snímku Brawl In Cell Block 99 ešte skôr, než k snímku Krvavý tomahavk (2015). Aj napriek tomu sa Tomahavk dostal do výroby ako prvý. (misterz)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama