Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadějný boxer Monroe Hutchen (Wesley Snipes) byl odsouzen k doživotnímu trestu, který si odpykává v přísně střeženém vězení Sweetwateru. Právě tam ovšem přichází jako vězeň i úřadující mistr světa v těžké váze George Ranař Chambers (Ving Rhames). Ten nesnese jakékoli pomyšlení, že by mohl být někdo lepší než on, a Monroea napadne. V připravovaném zápase půjde o hodně. Zvlášť, když jsou v sázce i peněz a svoboda. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $12,764,657Tržby Celosvetovo $15,220,548║ Ploché a nevýrazné absolútne vo všetkom, príbeh je proste tuctová nuda, bez jedinej zaujímavej postavy, štýlom prevedenia film nevyznie viac ako lacná televízna produkcia a dokonca ani súboje nestoja za nič. /25%/ ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dokoukal postupně celou trilogii, abych hodnotil komplexně. Undisputed na nic nečeká, tahle trilogie je prostě o řežbě. Prostě dělaná pro milovníky boxu, street fights, MMA, vězeňské tématiky. Co mě mrzí u pilotního dílu je nízká (pouze 2) kvantita zápasů a trapné ozvučení úderů. To na čem film staví, je zde předvedeno vcelku slušně, u pokračování bych ale řekl, že o dost lépe. 50% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Walter Hill chcel vraj natocit film, ktory by bol hlavne o boxe a nie o nejakych dalsich motivoch, ktore pohanaju postavy v ich snazeni. To sa mu sice podarilo, ale nasledkom potlacenia vedlajsich motivov prakticky uplne eliminoval aj motivacie postav, vdaka comu vam je nakoniec uplne jedno, ktory z ustrednej dvojice vyhra zapas. Jeden z nich je namysleny chuj a druhy uzavrety introvert. Spolu bojuju iba preto, lebo si to vymyslel scenarista. Cely film som mal naviac pocit, ze ich hereckych predstavitelov na poslednu chvilu prehodili. Snipes by sa ovela viac hodil na toho namysleneho chuja a Rhames na premyslaveho introverta. Ale Hill mal iny nazor. Z dalsich postav zaujme uz len stary Peter Falk ako zabudlivy mafian, ktory cely zapas zorganizuje, lebo ma proste rad box. Bohuzial ani boxerske zapasy za vela nestoja. Nie su ani poriadne vygradovane a ani prilis prehladne natocene. Kamera ich furt snima z poza mrezi, takze som si ich prilis neuzil. Takze vysledkom je pravom zabudnuty podpriemerny boxersky film, ktoreho jedinym prinosom su fantasticke videopokracovania s legendarnym Boykom. 4/10. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo poměrně krutě, bohužel to jenom tak vypadalo, film postupem času upadá do super průměrného béčka. A také mě dost zklamali kameramani a zvukaři: Závěrečné boxerské drama viditelně nezvládli, kamera byla hodně rozhozená a točila z takových úhlů, že boj postrádal věrohodnost. No a zvukaři se taky sekli: když Snipes promáchnul tak tam klidně dali obrovskou ránu a nebylo to jednou.... :( Škoda... ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od svých následovníků solidně napsaný scénář. Zvláště postavy působí použitelně a nejsou to vyslovené karikatury jako v druhém a obzvláště třetím díle. Dobré je, že chybí vyslovený záporák, fandit se dá s trochou snahy oboum (a nebo nikomu). Box ve filmu je podle mě docela nuda, a ikdyž není zdaleka tak příšerný jako třeba v Rockym (to není asi nic), moc záživné to pro mě nebylo - každopádně kromě finální bitky tu stejně boje žádné nejsou, ale příběh to s přimhouřením obou ok utáhne sám. Potěší Peter Falk. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Wesley Snipes nosí černý pás v karate, na tento film přesto trénoval 6 týdnů box. (MiCM)
  • Natáčanie prebiehalo v dvoch skutočných väzniciach v Nevade. (m.a.t.o.)
  • Wesley Snipes (Monroe Hutchen) přistoupil na požadavek studia Miramax a svoji roli charakterního boxera pojal tak, aby byla divákům sympatičtější. (Conspi)

Reklama

Reklama