Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

V Americe bezpochyby kultovní záležitost, u nás jen béčko k pousmání. Všechny ty gangy byly tak směšné a celá ta jejich historie mě nechávala úplně chladným. Jsou tam všehovšudy dva nadprůměrné okamžiky: čtveřice cizích lidí v metru a Swanova hláška při pohledu na Coney Island: To jsme celou noc bojovali, abychom se vrátili k tomuhle? Jinak příběh pochopitelně neexistuje, film kompletně spoléhá na atmosféru a několik málo bitek. Ani jedno z toho mě naprosto ničím nezaujalo. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pecka i po tolika letech od svého vzniku. Zběsilá honička ulicemi New Yorku začíná pozdě v noci a skončí až brzy nad ránem. Vše proloženo opravdu výbornou muzikou, která jen umocňuje celkový dojem. Michael Beck, je jako vůdce bojovníků naprosto přesvědčivý, jeho úhlavní nepřítel, David Patrick Kelly, je od pohledu křivý, jako turecká šavle, což se ještě znásobí, když začne mluvit nebo lépe řečeno skřehotat. Souboje jsou možná na dnešní dobu malinko přehnané, ale to je jenom takový, malý, zcela nepodstatný detail. Solidní čtyřka. ()

Reklama

oli.G 

všechny recenze uživatele

Nudný film úplne o ničom, maximálne tak o jazdení nočným metrom. Ten jednoduchý námet vôbec nevadí, naopak, predstava že jednému newyorkskému gangu idú všetky ostatné po krku znela veľmi sľubne. Ale asi som čakal že to bude trochu brutálnejšie - tu sa maximálne šermuje baseballovými pálkami, ktoré aj tak nikoho neudrú. Pritom tomuto filmu by trochu "hrozivosti" Mechanického pomaranča veľmi pristalo, zvlášť pri takej peknej, farebnej komixovej štylizácií. Chápem, prečo je to kult, ale mňa to strašne sklamalo. Na toto béčko jednoducho žiadne dievča nezbalíte, nech vám Mando Diao tvrdia čokoľvek. :) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Očakával som exploatačnú nálož násilia v podobe boja gangov a výsledok je pomaly až lyrický nočný útek naprieč New Yorkom. Pritom úvod so stretnutím gangov a absurdným prejavom jedného z ich vodcov je úplne podmanivý. Bohužiaľ film má počas svoje stopáže konštantné tempo úpadku a dnom je smiešny záverečný dialóg. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Čtyři a půl hvězdičky. Žánrově bizarní hříčka s důrazem na pěkná chlapecká těla... ;-) . . . Ale vážně - tohle je opravdu výborný FILM, vizuální lahůdka, páně Hillova komixově stylizovaná pohádka se zpěvy a tanci... Húúú - chtěl jsem napsat cosi vážně, ale nejde to... Resumé: Street movie pro fajnšmekry a pokročilé. Nutno vidět v původní zvukové stopě a s nadhledem a chutí. A s chutí tentokrát musím zaokrouhlit nahoru... ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Intro písně "Come out and Play", ze stejnojmenného alba skupiny Twisted Sisters, je převzato ze scény, kdy Luther (David Patrick Kelly) sedí v autě a má na prstech sklenice, se kterými cinká. Jediný rozdíl je v tom, že ve filmu říká název gangu, Warriors, a v písni je název kapely, Twisted Sisters. (Mr.Bulanek)
  • Rušení nočního klidu chtělo zřejmě zabránit jisté individuum, které štáb pokropilo svou močí ze střechy jednoho věžáku. (Matty)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama