Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka, ale zato skvělá až "Carpenterovská atmosféra". Jeden gang kontra všechny gangy v nebezpečných ulicích New Yorku. A to nebezpečí tak velké, že číhá doslova na každém rohu. Ono probít se přes všechny ty gangy není procházka růžovým sadem, ale The Warriors nesází na tuny krve a explicitnosti. Místo toho operuje s hrubou silou, náznaky a potemnělým obrazem. To z něj činí docela zajímavou koukatelnou záležitost, která nepůsobí unyle. Vsadím se, že většina viděla klip Bad od Michaela Jacksona a troufl bych si tvrdit, že veškeré lokace metra jsou totožné jako v The Warriors. Jasně, že se tam ta béčkovost najde, ale k filmu a příběhu skvěle pasuje. Tak jako tak, nemohl jsem se odtrhnout a do poslední chvíle Válečníkům fandil. A že to holobrádci neměli moc jednoduché dojet bez úhon do cíle! ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Jedná se o klasické béčko (i když jsem si nejdřív myslel, že jde o nějakou 4% agitku, přeci jen je to film o chlapech svlečených do půl těla s šílenými kostýmy), které je doprovázeno kvalitní hudbou, šílenou výpravou a správnou atmosférou. Jenže samotný děj mě už tak neuchvátil, tak jako u Šíleného Maxe či jiných béček. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě hodně jednoduchý film s jasně stanoveným cílem, žádný složitý děj ani zápeltku v něm tedy nehledejte, ale atmosféru, dialogy a akční scény v pouličních bitkách nebo spíše souboje znepřátelených gangů (viz třeba ta na těch záchodcích) měl film opravdu pěkně propracované.. Michael Beck jako vůdce Warriorů byl výborný, značně mu však konkuroval sjetý David Patrick Kelly (Luther) z konkurenčního gangu mlátičů. Originální strhující a napínavá akční podívaná ve stylu Carpenterova "Útěku z New Yorku", příjemné a hlavně koukatelné překvapení..P.S.: Nedovedu si představit, kdyby takový to film, přišel tehdy do československých kin, co by na to naše tehdejší mládež:-) My jsme zas ale měli naše "Proč?", že? ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Díky kvalitnímu BluRay remasteru vizuálně zajímavý film (v ulicích vintage New York City) včetně inovativního komiksového prvku. Ale jinak je to strašlivý cringe, příšerní herci, definice toho, jak působit drsně, už se od 1979 hodně změnila a když celá ta horda lidí podivně namóděných drsně háže mezi sebou obvinění typu "Nechtěl ses s ní dneska vyspat? Jseš faggot?", je těžké odolat výbuchům smíchu, zvlášť když by tehdejší  kožeňácká/motorkářská párty působila do rolí gangsterů mnohem vhodněji. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Warriors mají lehce béčkový námět i provedení. Svou jednoduchou a srozumitelnou strukturou ale vyprávějí o přátelství a bezstarostnosti mladých lidí lépe, než by se na první pohled dalo čekat. Je to film na pomezí různých forem - dá se snadno odsoudit, ale pokud přistoupíte na trochu specifická pravidla hry, objevíte dobrý film. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Natáčení scény s Orphany bylo přerušeno reálnou policejní honičkou. (Matty)
  • V roce 2009 společnost Dabel Brothers Productions začala na základě tohoto filmu vydávat pět komiksů. Do roku 2012 byla vydána 4 čísla s názvem „The Warriors: Jail Break“, který se odehrává několik měsíců po událostech ve filmu. (SeanBean)
  • Tento film je v USA považovaný za kult. Každý rok sa v New Yorku koná festival, pri ktorom do ulíc vychádzajú fanúšikovia oblečení podľa gangov, ktoré sa v tejto snímke vyskytli. (Jello Biafra)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama