Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Tehdy to musela bejt těžká stylovka, u který si umim představit, jak po odchodu z kina nadšení týpci zakládali vlastní "gangy" a pak se někde navzájem decentně fackovali, nebo bohužel narazili na nějaký skutečný "bad ass" a dostali kotel. Mělo to skvělou hudbu, která se k tomu fakt hodila a dodávala tomu lehce hororovu atmosféru. Samotná partička Warriors byla fajn, akorát ten hlavní mi přišel jako suchar, ale ostatní byli v pohodě. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejvíc mi to připomínalo akční videohru. Na shromaždišti všech gangů je zastřelen hlavní vůdce, který chce všechny sjednotit, neprávem je z toho obviněn váš gang, kliknete na "Start" a hra, ve které musíte svojí skupinu provést z bodu A do bodu B může začít. Cestou musíte vyřídit nepřátelský partičky v bizarních krojích, utéct policajtům, vyhnout se zbytečnejm ztrátám a zachránit princeznu. Bylo to stupidní, ale mě se to líbilo. 75% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočenej film o uličních ganzích, kterej zaujme hned na první pohled takovým drsně vyhlížejícím zjevem a originálním a zároveň dostečně realistickým pojetím gangů, kdy každej má svuj styl a zbraně. Hlavní postavy nejsou nic zvláštního pod sluncem, ale možná právě proto bodujou, všichni se na svoje role dokonale hodí a bitky s nima jsou fakt drsný. Ještě mě celkem zaujal nikterak podstatná část filmu, ale za to zajímavá a to komixový vsuvky do příběhu, to byl dobrej nápad. Bohužel už horší bylo, že děj tu a tam trošku podivně poskočil v čase,ale to se dalo přežít, protože jinak je film fakt skvěle dynamicky akční záležitost s výbornou atmosférou a hudbou ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Takto si filmári predstavujú gang/gangy, nie že takto naozaj aj vyzerajú či nebodaj sa aj správajú. Jednoducho kožená vesta na holom tele, tisíc príveskov a početné bitky - to ako fakt ma týmto chceli presvedčiť? Okrem toho, že necháva film diváka v strehu, vidím na ňom iba nedostatky, logické prvky predovšetkým. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka, ale zato skvělá až "Carpenterovská atmosféra". Jeden gang kontra všechny gangy v nebezpečných ulicích New Yorku. A to nebezpečí tak velké, že číhá doslova na každém rohu. Ono probít se přes všechny ty gangy není procházka růžovým sadem, ale The Warriors nesází na tuny krve a explicitnosti. Místo toho operuje s hrubou silou, náznaky a potemnělým obrazem. To z něj činí docela zajímavou koukatelnou záležitost, která nepůsobí unyle. Vsadím se, že většina viděla klip Bad od Michaela Jacksona a troufl bych si tvrdit, že veškeré lokace metra jsou totožné jako v The Warriors. Jasně, že se tam ta béčkovost najde, ale k filmu a příběhu skvěle pasuje. Tak jako tak, nemohl jsem se odtrhnout a do poslední chvíle Válečníkům fandil. A že to holobrádci neměli moc jednoduché dojet bez úhon do cíle! ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Gang „baseballistů“ vzniknul na základě lásky Waltera Hilla k baseballu a hudební skupině Kiss. (Matty)
  • Společnost Mezco Toyz vydala k 25. výročí vzniku filmu v roce 2005 edici akčních figurek založených na některých postavách vyskytujících se ve filmu. Warner Bros. Entertainment vydala ke stažení herní titul pro Xbox 360 s názvem „The Warriors: Street Brawl“, který zaznamenal vesměs negativní recenze. (SeanBean)
  • Filmaři se báli o své životy, protože členové místních (tj. newyorských) gangů nebyli obsazeni. Jeden gang dokonce způsobil škodu několik tisíc dolarů na technickém vybavení. (Matty)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno