Reklama

Reklama

Oklamaný

  • USA The Beguiled (více)
Trailer 1
USA, 2017, 93 min (Alternativní 90 min)

Dusno až k zalknutí. Tak lze nejlépe charakterizovat atmosféru v izolované dívčí internátní škole, kde se znenadání objeví muž. Jediný široko daleko. Za zdmi izolované dívčí školy zuří americká občanská válka, ale její studentky a učitelky probíhající konflikt neberou na vědomí. Dokud nezaklepe na jejich dveře. Těžce zraněného nepřátelského důstojníka Johna McBurneyho (Colin Farrell) se ujmou v aktu křesťanského milosrdenství, aby ho, hned jak se trochu postaví na nohy, vydaly „svým" vojákům jako válečného zajatce. Jenže John si postupně omotá kolem prstu nejen mladičké studentky v čele s krásnou Alicií (Elle Fanning), ale i jejich staropanenskou učitelku Edwinu (Kirsten Dunst) a především ředitelku školy (Nicole Kidman). Ve všech se díky němu probouzejí emoce, které ještě nebo už dlouho nezažily. O to jsou ničivější a nebezpečnější, protože John si neuvědomuje, že se ocitl uprostřed bitvy, která je strašlivější než všechny boje probíhající války. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (210)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kdyby se udělovala nějaká cena za nejnudnější filmy, tak Sofia Coppola bude žhavou kandidátkou na vítězství. Film jsem viděl už před delší dobou a v podstatě jsem ho úplně vypustil z hlavy. Vzpomněl jsem si na něj až teď, když jsem v televizi natrefil na originál s Eastwoodem. Nutno dodat, že toto sice byla nuda, ale originál byl snad ještě horší. Když teda budu srovnávat s originálem, tak nakonec tomu ty 3 hvězdy dám, protože tohle aspoň má chvílema docela slušnou atmosféru a celkově to bylo takový uvěřitelnější. 50% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Na hodinu a pol dlhý celovečerák dejovo riedke. Dobre zahraná zdržanlivosť a nevinnosť (rozumej spiaca sexuálna túžba) viktoriánskej Kirsten Dunst; a ďalšia skvelá kreácia Kidmanky čoby hlavy domu sú tým jediným, čo ma tu zaujalo. Pri mnohých scenách sa polovica sálu (vrátane mňa) smiala. Sofia zabudla, že súčasný divák nie je jedným z protagonistov jej filmu, jeho doby. Keď už opodstatnený remake pre súčasné publikum, mal ho urobiť Guillermo del Toro. A s poriadnou dávkou kečupu. ()

Reklama

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Název sedí, ale nejvíc jsem se cítila oklamaná já. Jako já si táhnu k televizoru poznámkový sešit a plnící pero s tím, že si budu psát poznámky, jak co nejlépe zatočit s mužem a teda nemůžu říct, že by mě jižanská děvčata extra přesvědčila svou vynalézavostí, to znám lepší způsoby jak chlapovi otrávit odpoledne. Třeba ho v sobotu odpoledne vzít na nákupy do Pandory s tím, aby mi na náramek vybral přívěšek, který by nejlépe vystihoval to, co ke mně cítí. V autě si pustíme album Tomáše Kluse, přičemž navrhnu, jak moc by bylo fajn secvičit si duet, co Tomáš zpívá se svou manželkou Tamarou (podle míry provinění mu přepustím mužský či ženský part), večer už zbývá jen kouknout se na jakýkoli film, kde hraje Channing Tatum, no a pak ho dorazím pár poznámkama typu „takhle maj vypadat břišáky“. Pokud mu v očích svítí ještě kapička životní naděje, tak ji rychle zhasím s tím, že zítra přijede na oběd maminka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Sofia Coppola natočila vizuálně podmanivý film, kterému asi není moc co vytknout do stylizace, kostýmů a výpravy, čemuž ještě pomáhají herci, kteří svoje party zvládli skvěle, hlavně Kirsten mi tu přišla krásně v pozadí, taková skoro hloupá, což mi k ní nesedí, ale přitom to zvládla skvěle. U Nicole se tomu ani nedivím. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Začnu tím, co mě uchvátilo nejvíc - a to byly, překvapivě, ony krátké záběry nádherně nasvícených přirodních scenérií. Mělo to nějaký smysl? Asi ne, ale hezky se na to koukalo. A jak si to po sobě čtu, ta věta by se dala aplikovat na celý film. Jak píše Pomo, dějově řídké a diváci se smějou na místech, kde nevím, jestli S.C. ten smích plánovala. Těch dvou hodin nelituji, ale znova bych se na to nepodíval. 70 % ()

Galerie (91)

Zajímavosti (14)

  • Herečka Nicole Kidman sa počas prípravy na rolu Marthy naučila ako obväzovať rany, dokonca tiež vyšívať. (classic)
  • Filmovanie prebiehalo v Louisiane. (chesterko)

Související novinky

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

70. ročník MFF Cannes

70. ročník MFF Cannes

28.05.2017

Jubilejní 70. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes byl završen vyhlášením nositelů prestižních ocenění v neděli 28.5. Na festivalovém plakátu je letos vyobrazena herečka Claudia… (více)

Reklama

Reklama