Reklama

Reklama

The 39 Steps

Trailer

Obsahy(1)

Kanadský turista (Robert Donat) je v Londýne krivo obvinený z vraždy a tak musí prchať pred FBI a zároveň pracovať na dokázaní svojej neviny. Na úteku stretáva krásnu blondýnku (Madeleine Carroll)... Mysteriózny thriller s odleskom komédie a romance. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu nezvykle vypravny a akcni kousek. Je to v podstate oldschool cernobila predzvest toho, co Hitchcock predvede o 25 let pozdeji v jednom ze svych klenotu North By Northwest. Je zajimave, ze uz v te dobe mel jasno o tom, jakym smerem se bude ubirat 90% jeho tvorby a ze do hlavnich roli absolutne nehrozi obasdit nekoho jineho, nez gentlemana a luxusni blondynu. Jen tehdy jeste nemel k dispozici Granta/Stewarta v kombinaci s nekterou z blond herecek non plus ultra zlate ery Hollywoodu. 6/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Majstrovské dielko takmer po všetkých stránkach! Hitchcock sa vrhol do znamenitého thrilleru, vôbec jedného z prvých, s mikroskopickou presnosťou, akoby ho počas natáčania viedla akási vyššia sila. Všetko stojí na minimalistickej, jednoduchej krimi zápletke, ktorá však svoju neskutočne lišiacku pointu využíva pre maximálne naakumulovanie diváckej pozornosti a spokojnosti. Bez možnosti kopírovania scén nám Hitch udáva pravidlá hry, ktorým som sa bezmocne podriadil a jediné, čo som na konci filmu ľutoval bolo, že tak rýchlo skončil. Originálne scény, ktorých využitie dodnes patrí k samozrejmostiam vo filmovom priemysle, slovné prestrelky medzi ústrednou dvojicou mali iskru a iskrenie medzi nimi som zaznamenal taktiež. Čo tam po nejakých logických nejasnostiach v konaní, či mierne unesenom hraní hlavných hercov. Vidieť film v tridsiatych rokoch, žasnem a onemený odchádzam z kina. 90%. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší největší filmový odborník mi nezbývá konstatovat fakt, že Hitchcock je mnohem lepší v rovině thrillerů a krimi, než v tolik opěvovaných hororech. Zatímco se na jeho hororech se od doby uvedení vyřádil čas a dnes už působí spíše komicky než děsivě, tak na jeho thrillerech a krimi se čas nepodepsal ani malinko. Zářným příkladem nechť je třeba tento neuvěřitelných 83 let starý snímek, který i po tolika letech působí svěžím dojmem a disponuje vším, čím by film tohoto ražení disponovat měl. Nechybí zajímavá zápletka, příjemný nádech mysteriózna a nejistoty, slušná dávka napětí a nečekané zvraty, krásná žena, ba dokonce ani jemný humor (zejména o manželství). Kdyby se alespoň polovina současných thrillerů přibližovala tomuto, tak bychom žili v krásném světe. Hodně snímku napomáhá i krátká stopáž a přímočarý děj s minimem nezajímavých odboček z cesty. Divák tak nedostane prostor si nudou ohryzat všechny nehty, včetně těch na nohou. Velice kvalitní kousek filmařiny. Slabší 4 kousky. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Tak staré, že místy umírám smíchy a tak nelogické, že je to moc i na mě, ale tempo je tempo, vtipný přízvuk je vtipný přízvuk a Madeleine Carroll je... prostě je. Sice vedle ní Robert Donat působí jako ochotník, ale to vadí asi jako papírově ploché charaktery. Hlavně, že slovní přestřelky jsou vtipné, jiskří a já se nenudím. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

4+. Mirne chaoticky spionsky film spise komedialniho strihu, odehravajici se na uzemi Skotska. Myslim si, ze se asi shodnu s vetsinou kdyz naznacim, ze Hitchcock pozdeji natocil mnohem lepsi kousky...ale 86 minut utece jako voda a The 39 Steps urcite pobavi priznivce cb filmu. A navic je tam krasna a zabavna Madeleine Carroll... :-) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (10)

  • V scéne, kedy domáca pani objaví v byte mŕtvolu, skríkne a záber na jej tvár je sprevádzaný škrípaním koľají, po ktorých prechádza vlak. Strih prenesie scénu k reálnemu vlaku skrz škripot, ktorý zaisťuje dramatický prechod medzi scénami. (Biopler)
  • Postava pana Memoryho (Wylie Watson) vychází z Hitchcockových vzpomínek z mládí. Předobrazem byla postava jistého pana Dartase, kterého Hitchcock potkal v Londýně. (ČSFD)
  • Režisér Alfred Hitchcock se ve filmu objeví asi po sedmi minutách jako muž, který vyházuje smetí zatímco okolo něj běží Richard a Annabella z kabaretu. (Kulmon)

Reklama

Reklama