Reklama

Reklama

Černá napínavá komedie Alfreda Hitchcocka o tom, co všechno se může stát, když se bohatá žena rozhodne najmout podvodníčka a falešnou spiritualistku, aby našli jejího nezvěstného synovce. Bruce Dern a Barbara Harris se zde představí jako mazaný pár švindlířů snažící se obrat starou lady o pěknou hromádku peněz tím, že najdou jejího ztraceného dědice (William Devane). Mezitím zlodějský klenotník (Devane) a jeho krásná přítelkyně (Karen Black) unesou řeckého rejdařského magnáta kvůli výkupnému. Všichni se tak ocitají v nezastavitelném kolotoči záhad, vražd a chaosu, ve kterém se střídá napětí s báječnou zábavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Maq 

všechny recenze uživatele

Klasická detektivka je vážná, napínavá, zločinec vždy rafinovaný a detektiv geniální. Postupně se však, myslím tak od šedesátých let, začaly v literatuře prosazovat detektivky nového typu. Zápletka je často postavená na náhodě, omylu, nedorozumění. Vzniká prostor i pro humor. --- Takovou detektivku natočil v roce 1976 Hitchcock. Je to vzhledem k době i režisérovu zavedenému renomé docela odvážný počin. Ale zdá se mi, že už tehdy byly k dispozici i originálnější předlohy. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Než se Hičkok odebral do filmovýho nebe, kde měl už dávno předplacenej flek ve vip sekci, rozloučil se toudle konverzačkou, která není ani nijak extra napínavá, ale díky jeho typicky rafinovanému stylu vzbuzuje pocit něčeho lepšího než se nakonec ukáže. Ve výsledku je to vlastně celkem blbost, ale i díky Bruci "eyes and nose up" Dernovi se na to dá koukat. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako jo, Hitchcock je zde poznat jen v některých scénách, rozhodně to není úplně ono a na jeho nejlepší filmy to nedosahuje ani náhodou, ale nemůžu si pomoct, mě se to celkem líbilo. Moji pozornost si to dokázalo udržet, vtipných scén tu taky nebylo málo (především ta s nefunkčními brzdami, ta je skutečně nezapomenutelná), zápletka mi přišla zajímavá i s tou vědomou, záměrnou naivitou... Zkrátka, nepřišlo mi to vůbec špatné a ani bych neměl problém si to pustit někdy znova. To si ode mě ty čtyři hvězdy prostě zaslouží. Slabé 4* ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

S přivřenýma očima dávám 4*. Od Alfreda Hitchcocka bych čekal poněkud hustější atmosféru, resp. mrazivější gradaci a snad i romantičtější linii mezi hlavními postavami. Přesto se však jedná o povedený film, u kterého se divák nenudí a u řady scén bude držen v patřičném napětí. Chybička: Když hlavní hrdina se svoji přítelkyní zastaví v baru u silnice a popíjejí pivo, můžeme si všimnout, jak se nelogicky mění hladina nápoje ve sklenici. V jednom záběru je již téměř prázdná a v následujícím v ní přibylo dobrých 5 centimetrů. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

S Alfredem mám prekérní problém - buď se hantýrkou Wall Street jedná o jednorožce (start-up s valuací nad 1 mld. USD) nebo o ekonomický propadák, jehož účetní závěrku bych z pozice člena představenstva vážně nerad schvaloval. No, a Family Plot je přesně tím druhým případem ergo pokud neuvidíte, nezchudnete. 36 % ()

Galerie (61)

Zajímavosti (11)

  • Během natáčení svého posledního filmu byl již Alfred Hitchcock poměrně vážně nemocen. Musel proto režírovat ze sedadla speciálně upraveného auta. (ČSFD)
  • O roli Julie Rainbird se ucházela Lillian Gish. Úloha však byla přislíbena Cathleen Nesbitt. [Zdroj: Vždyť je to jen film] (Pavlínka9)

Reklama

Reklama