Reklama

Reklama

Černá napínavá komedie Alfreda Hitchcocka o tom, co všechno se může stát, když se bohatá žena rozhodne najmout podvodníčka a falešnou spiritualistku, aby našli jejího nezvěstného synovce. Bruce Dern a Barbara Harris se zde představí jako mazaný pár švindlířů snažící se obrat starou lady o pěknou hromádku peněz tím, že najdou jejího ztraceného dědice (William Devane). Mezitím zlodějský klenotník (Devane) a jeho krásná přítelkyně (Karen Black) unesou řeckého rejdařského magnáta kvůli výkupnému. Všichni se tak ocitají v nezastavitelném kolotoči záhad, vražd a chaosu, ve kterém se střídá napětí s báječnou zábavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::: Přesně jak tady píše jeden uživatel - připomíná mi to film od Coenovců - nezáživné, nudné, pomalé, ale o dost zábavnější, než některé Coenovic filmy. Scéná, jak se ti dva řítí v autě dálnící bez brzd, ovšem neměla chybu, hlavně jak se ta ženská pořád sápala na toho chlapa. 3 a půl ***. ::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Mistrovo loučení sice není geniální jako některá jiná díla, v Hitchově filmografii se jedná jen o průměrný kousek, pořád ale stačí na 4* a vysokou kvalitu v rámci svého žánru a doby vzniku. Největší problém vidím v tom, že prostě nikdo ze zúčastněných není James Stewart, Cary Grant nebo Grace Kelly. ()

Reklama

kusper 

všechny recenze uživatele

Jak zde bylo řečeno, nejedná se o typický Hitchcockův film, například není zde jediný čistě kladný hrdina (Jamse Stewarta tu opravdu nenajdete) Ovšem jedná se o perfektní thriller ve stylu bratří Coenů (=D), divák celou dobu ví, jak to je a směje se absurditám, co provádějí hrdinové, kteří netuší. (Narážím např. na Fargo nebo Zbytečnou krutost.) Bavil jsem se skvěle. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Alfred Hitchcock /Spellbound, Psycho/ natocil ako svoj posledny film ciernu komediu zvanu Family Plot, po nasom Rodinne Spiknuti. Chyba tu klasicky Hitchcockov rukopis a napatie, film casto posobi nesurodo a rozharane : ma dost dlhu stopaz 120 min, co je teda sakra dost. Naopak, kulisy su vyborne a na urovni, tvorcovia si na nich dali zalezat, potesia aj externe sceny s autakmi. Pribeh nudi len na chvilu, a aj to len v strede filmu, co tolerujem, ide predsa o legendu svetovej kinematografie, a tou Hitchcock suverenne bol. V jeho filmoch sa keca hodne, a vynimkou nie je ani Family Plot. Ale tieto dialogy su potrebne na pochopenie konania postav a pre pochopenie samotneho deja. Bruce Derna / Kone se take Strileji, Marnie/ som si na chvilu pomylil s Pierre Richardom, fakt sa mi zdalo, ze tam hra samotny Richard - teda pre mna neskutocna podoba. Karen Black /Hrac/ bola skvela a vyborne hrala aj Barbara Harris. Hitchock mal ako vzdy malu cameo rolu. Hoci chyba klasicke hitchcockovske napatie a atmosfera, stale radsej si pustim tuto staru klasiku nez novodobe hollywoodske vyplachy ako precenovane Fury. 76 % ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Posledný Hitchcockov opus, ktorý síce postráda majstrov filmársky štýl (pôsobí tuctovejšie), ale ktorý je stále zábavnejší než väčšina žánrovo spriaznených filmov 70. rokov. Predovšetkým inteligentný a svieži scenár a odľahčená atmosféra z neho robia ideálnu zábavu k nedeľnému relaxu pred telkou. Do Family Plot som išiel s dávkou skepsy a nakoniec ma milo prekvapil. Nevnímajte ho ako Hitchov film a slušne sa pobavíte. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (11)

  • Během natáčení svého posledního filmu byl již Alfred Hitchcock poměrně vážně nemocen. Musel proto režírovat ze sedadla speciálně upraveného auta. (ČSFD)
  • O roli Julie Rainbird se ucházela Lillian Gish. Úloha však byla přislíbena Cathleen Nesbitt. [Zdroj: Vždyť je to jen film] (Pavlínka9)

Reklama

Reklama