Reklama

Reklama

Viktor Taransky je režisér, scenárista a producent, kterého v poslední době pronásleduje pořádná smůla. Jeho poslední film byl propadák, teď mu utekla hvězda jeho nového filmu, rozmazlená Nicola. Viktor rozmary herců nesnáší, proto by se bez ní klidně obešel, jenže studio se obává pomsty herečky, a tak raději zruší smlouvu jemu. Zatímco si Viktor vyklízí kancelář, nabízí mu neznámý muž možnost využít "umělé herce". Zničený režisér mu nevěnuje velkou pozornost. Po několika měsících je mu doručen od neznámého balíček s harddiskem a speciálním programem, v němž počítačem simulovaní herci vypadají jako skuteční. Viktor si vybere simulaci číslo jedna, étericky krásnou Simone, kterou obsadí do hlavní role a natočí s ní film za své peníze. A pak se stane něco nečekaného, z jeho nového snímku je obrovský divácký hit a z neznámé herečky superhvězda... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mně se hrozně líbí, když si Američani dělají legraci z Hollywoodu. Tady to sice není o násilí a problémech, které způsobují rádoby hvězdy jako ve filmu Co se vlastně stalo, ale spíš o tom, jak to vypadá, když se v Hollywoodu točí umění nebo se na scéně objeví herečka, která je nejenom nádherná, ale také umí hrát a má cit pro zvířátka. V jednom svém filmu dokonce žere z koryta s prasaty a pak se v davu prasat ztratí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Naše schopnost vytvářet podvrh převyšuje schopnost ho odhalit." A proto mohl ve filmu zazářit talentovaný objev Simone, o němž pouze režisér Taransky ví, že je výsledkem dokonale blonďatého uspořádání jedniček a nul. A já s tím nesouhlasím, protože já chci toužit po něčem příjemném pro oči, nos, ruce a tak podobně. Já chci skutečnou herečku a proto jsem se docela dost bavil, když se ji Taransky důvtipně snažil oživit pro diváky. Jenže to ostatní mě zase až tak moc nebavilo. Když však přemýšlím o tom, že mě virtuální krásky nebaví a vzpomenu si na všechny hvězdy Růžovek či Ulic, tak z toho ty neexistující holky nevycházejí zase tak špatně. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem o tomhle filmu v životě neslyšela, dokud nám ho náhodou nepouštěli v letadle. Příběh režiséra Taranskyho, který si jako svoji hlavní hvězdu vytvoří počítačovou bytost, mě dokázal strhnout jako máloco. Navíc dokonale popisuje dnešní světově hollywoodskou atmosféru, kdy lidi blázní po úžasné herečce, aniž ji znají, milují ji, ačkoliv ji nikdy neviděli, a tvrdí, že ji potkali, ačkoliv neexistuje... prostě film, který má něco do sebe a určitě tomu pomáhá i psychicky zlomený Al Pacino. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

"The escalating violence, tragic loss of human life and threat of all-out war was overshadowed today by the announcement of the Oscar nominations." --- Rok 2002. Neni možný ... Andrew Niccol je zkrátka neobyčejně hravym vizionářem, jemuž v Hollywoodu těžko někdy někdo bude stačit; tady je další důkaz. Vždyť už jen ta jednička a nula v názvu filmu - takovym teenagerum trvalo dalších nejmíň pět let, než na tom postavili svou "trendy" korespondenci. :)) Co se zbytku týče, utváří vlastně takovou netradiční "převlekovku" v tom smyslu, že hlavní hrdina postupně čím dál viditelněji splývá s vlastnim výtvorem, a přes zdánlivou ležérnost snímku tak vytváří prostor pro nepatrnou gradaci a nakonec i neodolatelně "kafkovský" předfinále. S1m0ne vůbec obsahuje celou řadu delikátních drobností, který je radost si postupně vyzobávat, a je jedině politováníhodný, že - jak vidno z komentářů - ne každej na to tady měl chuť. --- "I Love You ... L.A." ()

campix 

všechny recenze uživatele

Poslední snímek Andrewa Niccola, který mi chyběl do mé sbírky a musím říci, že ani na počtvrté určitě nezklamal. Ba naopak Simone mě opravdu bavila a to hlavně díky opět Niccolovsky dobrému námětu, který sice pár nelogických kiksů, ale ani to mi nijak nevadí. Al Pacino je prostě vynikající, jeho angažování je pro mě signále výborného filmu. Takže tedy Niccol i na počtvrté potěšil a nemůžu se dočkat jeho dalších filmů. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (7)

  • V rámci propagační kampaně k filmu se objevilo tvrzení, že Simone (Rachel Roberts) je fotorealistická počítačem vytvořená osoba. Současně byly také vytvořeny webové stránky dalších fiktivních filmů, ve kterých údajně Simone hrála. (Caaslav)
  • Za záverečnými titulkami následuje ešte potitulková scéna. (ad0lph)
  • Viktor Lazansky (Al Pacino) nosí hodinky značky Rolex Datejust. (dyfur)

Reklama

Reklama