Reklama

Reklama

Viktor Taransky je režisér, scenárista a producent, kterého v poslední době pronásleduje pořádná smůla. Jeho poslední film byl propadák, teď mu utekla hvězda jeho nového filmu, rozmazlená Nicola. Viktor rozmary herců nesnáší, proto by se bez ní klidně obešel, jenže studio se obává pomsty herečky, a tak raději zruší smlouvu jemu. Zatímco si Viktor vyklízí kancelář, nabízí mu neznámý muž možnost využít "umělé herce". Zničený režisér mu nevěnuje velkou pozornost. Po několika měsících je mu doručen od neznámého balíček s harddiskem a speciálním programem, v němž počítačem simulovaní herci vypadají jako skuteční. Viktor si vybere simulaci číslo jedna, étericky krásnou Simone, kterou obsadí do hlavní role a natočí s ní film za své peníze. A pak se stane něco nečekaného, z jeho nového snímku je obrovský divácký hit a z neznámé herečky superhvězda... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Niccol mě potěšil svým posledním snímkem (Vyměřený čas) a tak jsem musel dohnat i jedinou jeho práci, kterou jsem zatim neviděl. A opět jsem nebyl zklamán a udržel si svůj vysoký nadstandard. Tohle mě fakt bavilo. Simone opravdu vypadala krásně uměle. I ostatní ženské role byly obsazený dobře, jak žena (Keener), dcera (Wood) tak i herecká hvězda (Ryder). Úplně nejvíc mě nadchla scéna, když se jí snažil zníčit a pustil v kině film (I am Pig), na ní byla úplně krásně vidět reakce kritiků. A i závěr je krásněj hnanej do absurdna. A spousta povedných okamžiků (Pyramidy, Taj-mahal nebo multi pohřeb, přesvědčování herce, že ho Simone doporučila). Prostě tohle stojí za podívání. *** P.S.: Při několikátém shlédnutí jsem se opět skvěle bavil. Opravdu skvělý film, jak je u Nichola zvykem ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Satira na showbussiness Andrewa Niccola patří do stejné skupiny filmů jako Vrtěti psem, Truman Show a jiné, které se zabývají možnostmi zmanipulování jedince a davu. Přestože film nápad podává přes inteligentní humor a s lehkým ironickým nadhledem, nápad sám až mrazí svojí reálností a možnými důsledky. Ovšem varování, i sám původce toho všeho se nakonec utopí v absurditě svého vlastního výtvoru, jak příznačné. Bavil jsem se i tím, co všechno film zparodoval (asi nejlepší byla narážka na rádobyumělecké patvary "S1mOniným" dílem I am Pig - zřejmě narážka na Svatební vázu?). Niccol mě ještě nezklamal, jeho filmy jsou inteligentní a nutí diváka přemýšlet. Update: No a virtuální popstar koukám už existuje. :) ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Andrew Niccol je patlat. Přijde s originálním námětem, ze kterého se mu podaří vymlátit nekolik podnětných myšlenek a zajímavých nápadů, ale nakonec ho stejně utopí v nepřesvědčivém zpracování a zbytečně naivním obalu. V Simone se mu to nepřihodilo poprvé, ani naposledy. Balancování mezi alegorickou vážnou sci-fi a bláznivou komedií se mu zkrátka nepodařilo ustát. V jednotlivostech slušné, ale celkově je S1m0ne prostě blbost no. Škoda. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +příběh, námět, Al Pacino a jeho herectví, režie a taky Evan Rachel Wood jako fantastická dcerka -no původně jsem myslel, že to bude více sci-fi, ale to zas tak nevadí/// Jsem nesmírně uchvácen. To je po dlouhé době první film, u kterého jsem před televizí stál a nemohl se od děje odtrhnout. (A to jistě uznáte, že když ČT1 nedává ve filmu reklamy, může to být do jisté míri problém .-)). Prostě fantastické. Rozhodně však nesmíte uvažovat nad tím, jak Al Pacino pracuje s počítačem a nebo jak se mu daří režírovat s celím štábem bez účasti hlavní herečky, aniž by do toho byl někdo zasvědcen. Od režiséra je to však provotřídní mystifikace a v každém ohledu nahlodává zajímavé téma. Tento film mě překvapil a vyhrál to u mě./// Celkem 90%/// ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ač se Simone zpočátku jeví jako tuctová komedie s šedivě průměrnou a mnohokrát viděnou romantickou linkou, musím říct, že se mi velmi líbí, jakým směrem nás posléze začne Andrew Niccol vést. Kombinace lehkého a osvěžujícího humoru s "krutou" satirou na popkulturní společnost vychází s ohledem na úvod filmu až překvapivě dobře. Simone baví svou absurditou, vybízí k zamyšlení svou trefností a nakonec vzhledem k sympatickým hercům dokáže i trošku "pohladit po duši" svým klišovitým závěrem, aniž by v diváku vzbudila zdání, že je úplny idiot... Pěkná, odpočinková podívaná. 7/10 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (7)

  • V rámci propagační kampaně k filmu se objevilo tvrzení, že Simone (Rachel Roberts) je fotorealistická počítačem vytvořená osoba. Současně byly také vytvořeny webové stránky dalších fiktivních filmů, ve kterých údajně Simone hrála. (Caaslav)
  • Viktor Lazansky (Al Pacino) nosí hodinky značky Rolex Datejust. (dyfur)
  • Za záverečnými titulkami následuje ešte potitulková scéna. (ad0lph)

Reklama

Reklama