Reklama

Reklama

Zmizení staré dámy

  • Velká Británie The Lady Vanishes (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Zmiznutie istej starej pani guvernantnky počas jazdy trans-európskeho rýchliku zapletie mladú ženu (Margaret Lockwood) do mätúcej spleti intríg. Mysteriózna komédia, nakrútená podľa novely Ethel Lina Whiteovej "The Wheel Spins". (POMO)

Recenze (75)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začátek utahaný, ale pak se to skvěle rozjede, je to zábavné, vtipné i napínavé zároveň a nemůžu říct, že bych se od dvacáté minuty někde nudil. Tady totiž pak fakt funguje všechno, funguje to dodnes a funguje to skvěle. Fakt, líbilo se mi to a některé scény jsou nezapomenutelné (a jedna scéna by klidně obstála i u Lynche). Tady je vidět, že Hitchcock fakt uměl a v dnešní době by ho těžko někdo ve špiónských filmech porazil a to myslím vážně. 5* ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi vývoj příběhu, nutil mě několikrát pochybovat o tom, čemu mám věřit. Líbí se mi skloubení mnoha žánrů (detektivka s lehkým nádechem komedie, romance, dramatu a válečného stylu) a prolínání mezi nimi. Líbí se mi hlavní hrdinka a líbí se mi filmy odehrávající ve vlaku. Ale nelíbí se mi, že Hitchcock nechává postavy, aby se leckdy chovaly neadekvátně situaci, nelogicky (kdosi mi vleze do pokoje a já ho nevyhodím; střílí se a já se neschovám; vůbec okolo celé střelby pokulhává logika na všechny čtyři). Přesto nelituju, že jsem si film pustil. # [viděno: monitor, sluchátka, EN sub] # příběh 8 | humor 2 | akce 2 | napětí 3 | pustil bych si znovu 7 ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut v hotelu mohlo být trochu stručnějších, ale jinak je to bezchybný snímek. Vlak prolezlý špiony, uzavřený prostor ze kterého není úniku, je prostředí s neuvěřitelným potenciálem a Hitchcock ho stoprocentně využil. Skvělý, napínavý a hlavně zábavný film, na který se určitě rád podívám znovu. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jak vypadaly nejlepší popcornové bijáky ve 30. letech? Přesně takhle. Hitchcock nadčasově kombinuje romantickou komedii s mysteriózním thrillerem a po úvodní půlhodině přichází se zápletkou, za kterou by dal i Liam Neeson všechny svoje dcery k unesení. Celý mix navíc dohromady skvěle funguje, film má spád, není hloupý a ústřední dvojici se dá bez jakýchkoliv problémů fandit. Parádní zábava a spolu s The 39 Steps patrně nejlepší britský Hitch. 9/10 ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Hitchcock mě v pro něj docela nezvyklé, komediální poloze potěšil. Místy mohl v ději přidat na tempu (hlavně začátek v hotelu byl na můj vkus příliš zdlouhavý) a ukočírovat Margaret Lockwood tak, aby občas nepřekročila hranici snesitelnosti. Ve druhé polovině však už to byl ten starý dobrý Hitch budující hustou atmosféru a usazující ve vás pocit, že nevíte co přijde příště. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (26)

  • Původně byl scénář připraven pro hollywoodského režiséra Roye Williama Neilla, který se později proslavil svými filmy se Sherlockem Holmesem. Neil ale nakonec tento projekt vzdal, a tak jej předali Hitchcockovi. [Zdroj: Vždyt je to jen film] (Pavlínka9)
  • Základem je skutečný příběh ženy, která běhěm Pařížské výstavy v roce 1890 beze stopy zmizí, protože se nakazila morem. [Zdroj: Vždyt je to jen film] (Pavlínka9)
  • The New York Times vyhlásili film za najlepší film roku 1938. (Arsenal83)

Reklama

Reklama