Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr napětí vykresluje v tomto psychologickém thrilleru fascinující portrét psychicky narušené ženy a muže, který se ji snaží zachránit. Marnie (Tippi Hedren), notorická zlodějka a lhářka, pracuje jako sekretářka Marka Rutlanda (Sean Connery) a snaží se ho okrást. Mark impulzivně požádá nemocnou krásku o ruku a snaží se dopátrat příčin její posedlosti. Když se vinnou strašné nehody Marnie dostane až na samý okraj smrti, Mark ji v nevyhnutelném šokujícím závěru donutí postavit se čelem svým démonům i minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Upřímně, první hodina mě spíš nudila a nějak jsem se do toho nemohl dostat, ale v druhé polovině se podařilo a začalo mě to bavit a asi půl hodiny před koncem jsem byl celkem napětí, takže sláva, i když to zpočátku nevypadalo, nakonec se mi i tenhle film od Hitchcocka líbil. Kamera dobrá, herci hrají dobře. Bylo to fajn, ale na nejlepší Hitchcockova díla to nemá ani náhodou. Ona totiž Marnie obecně je celkem utahaná a na dvě hodiny není ani náhodou. 4* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pro mě osobně zatím nejslabší Hitchcock. Kombinace thrilleru/dramatu a lehce nestandardní romantiky je něco co by mistrovi mohlo/mělo sedět a ono to bohužel docela skřípe. Těžko říct jestli za to může přepálená stopáž, "nucená" změna scénáristy, nebo snad Hitchova neochota opustit svojí komfortní zónu a natočit Marnie trošku jinak, ale nebýt Tippi Hedren (která je jako "náhrada" za Grace Kelly velmi dobrá) a neodolatelného a správně nejednoznačného Conneryho asi bych se nedostal ani na ty tři hvězdy...60% ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Můj zatím nejdelší Hitchcock. Je to dost zajímavě psychologicky natočené. Chvíli trvá, než si na to člověk zvykne. Obsazení se Seanem Connery a Tippi Hedren je taky super. Film nám ukazuje narušenou ženu, o které nevíme vše a snažíme se jí pochopit. Taky tu jde znázorněno, co všechno je muž ochotný udělat pro ženu, kterou miluje, navzdory všem okolnostem. Nakonec se vše vyřeší. Některé věci mě dost překvapily. Opět tu je zajímavá hra s kamerou. "Dejte mi pušku!" ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Některé filmy nestárnou nejlíp. A psychologické drama, kde muž vydíráním donutí ženu ke sňatku, protože ho fascinuje jako "případ" ke studiu, je jeden z nich. Co na tom, že je od dětství traumatizovaná (s naprosto pitomým spouštěčem červené barvy na bílé...), je to taky notorická lhářka a zlodějka. Její nezájem o muže a nechuť k sexu je také něco, co musí být napraveno, protože která by se dobrovolně nevrhla do náruče Conneryho misogynního dinosaura? Spíš by stálo za zkoumání, jak sešla ze světa první paní Rutlandová, protože Markova představa o lásce zdá se mi poněkud znepokojující. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Skôr mi to pripadalo, ako keby pán Hitchcock netočil film pre divákov, ale len akúsi jeho režisérsku excesu pre poslucháčov filmovej školy. A je naozaj patrné, že jeho umenie tu nemá chybu. Kamerové, strihové a iné lahôdky, pri ktorých mi ale celkový príbeh predsa len prišiel nevyrovnaný a v mnohých prípadoch aj nudný. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (22)

  • Po filme Vtáci (1963) ide o druhú spoluprácu režiséra Alfreda Hitchcocka s herečkou Tippi Hedren. (ČSFD)
  • Alfred Hitchcock chtěl, aby v Marnie hrála Grace Kelly, která už filmy po svatbě s monackým knížetem netočila. Kelly souhlasila, ale její manžel byl přinucen monackým lidem, který si nepřál, aby Kelly hrála ve filmu chorobnou zlodějku, jí účast zakázat. Grace následně od plánovaného natáčení ustoupila. (Hwaelos)

Reklama

Reklama