Reklama

Reklama

Koruna - Série 5

(série)
Trailer 1
Velká Británie, 2022, 8 h 48 min (Minutáž: 48–58 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Scénář:

Peter Morgan

Hudba:

Martin Phipps

Hrají:

Imelda Staunton, Jonathan Pryce, Lesley Manville, Elizabeth Debicki, Dominic West, Khalid Abdalla, Emma Laird Craig, Claudia Harrison, Andrew Havill (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Diana s Charlesem rozpoutají mediální válku a veřejná debata o smyslu monarchie je v plném proudu. Vítejte v 90. letech, kdy Alžběta II. řešila svůj největší problém. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti předešlým sériím šla kvalita seriálu rapidně dolů. Nové obsazení se mi moc nezamlouvalo. Jedinou výjimkou je Elizabeth Debicki v roli Diany, avšak zbylé herecké výkony byly chabé. To samé platí o ději, který se především točil kolem vztahu Diany a Charlese. Čekala jsem, že to bude zajímavější, avšak řada scén mi přišla plochá, nezajímavá a místy až uboze dětinská. Škoda... ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Je na tom hrozně vidět, jak ty scenáristické konstrukty s vložkami z ruské historie či britské rozvodovosti zněly skvěle na papíře, ve výsledku ale prostě vůbec nefungují, protože jsou moc ploché a očividné. Asi tomu vážně chybí disciplína urputné baronky Thatcherové, když to najednou musí většinu svých postav ztrapňovat a nechávat třeba Dianu dětinsky hlasovat pro konec monarchie v televizní show. Škoda. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

+4* Diana byla pro královskou Korunu velký oříšek. Jejím příchodem se změnilo všechno. Jako by se tím vším dostala královna Alžběta na druhé místo pozornosti, na což nebyla zvyklá a tím se v této sérii změnila trochu atmosféra. Zároveň se už potřetí změnila herecká squadra. Lehce taky sklouzla kvalita, ale stále se pátá série drží u mě na kvalitních čtyřech hvězdičkách. U poslední šesté je sešup znatelnější, protože se tu začíná víc tlačit na sentiment, a to hlavně v dílech po smrti Diany. Jakoby se snažili královskou rodinu v očích společnosti rehabilitovat. Ale i tak jsem tuhle kvalitní sérii rád dodíval a nebojím se ho doporučit a autoři se s ní dokázali dobře popasovat.  [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ]  ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po najlepšej štvrtej sérii, ktorá bola pre mňa 5hviezdičková som sa 2 roky tešila na piatu a čakala som, že bude rovnako dobrá a vlastne už posledná. S miernym sklamaním musím skonštatovať, že práve táto piata séria je úplne najslabšia z celého seriálu a to ma dosť prekvapilo. Ešte som asi žiadnej sérii neudelila toľko 3hviezdičkových hodnotení, na druhej strane boli tam aj tri, ktoré sa mi veľmi páčili a dokonca dve z nich úplne špičkové a to Annus horribilis a Gunpowder. Nový casting ma až tak nepotešil, na niektorých som si musela dlhšie zvykať - Elizabeth Debicki a Imelda Staunton a vlastne aj Jonathan Pryce, na Charlesa v podaní Dominica Westa som si nezvykla vôbec a potešila ma Lesley Manville ako Margaret. Najlepšie herecké výkony tu podľa mňa podali Elizabeth Debicki a Lesley Manville. A aby som nebola len kritická, prejdem k plusovým bodom. Na The Crown oceňujem do detailov premyslenú a bohatú výpravu, kostýmy, vždy nádhernú sprievodnú hudbu, zaujímavú kameru, výstižné a skvelo napísané dialógy a v neposlednom rade excelentné herecké výkony. Myslela som si, že ďalšia séria už nebude a že túto ukončia Dianou v Paríži. Stále však veľmi dobré! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná práca s postavami, elegantná kamera a výprava, precízne herecké výkony aj naďalej. V čom je ale 5. séria The Crown slabšia, je hutnosť scenára, ktorá plače rozťahanosťou za účelom nasmerovať všetky dejové nite rovno do ďalšej série. Mierne skamanie z absencie akéhokoľvek dramaturgického vyvrcholenia. ()

Galerie (136)

Reklama

Reklama