Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (899)

Legas 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych chtěl pochválit český dabing, který se opravdu povedl (originál jsem neslyšel). Proč to nejde u hraných filmů? Animace je opravdu skvostná. Kam až zajde Pixar příště? Příběh je svižný, vtipný, plný nápadů. Být víc takových filmů pro děti, zakoupím si dudlík a budu chodit na každou novou premiéru. Sláva Pixaru!!! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi přišel orientovaný hodně na malé publikum (i když i dospělí si najdou svoje) a vůbec u Pixaru jde zatím jednoznačně nejslabší dílko s poměrně nepovedeným příběhem. Musím říct, že mnohými kritizovaný Příběh žraloka se mi líbil víc. Naprosto mě ale fascinovalo zpracování Nema a výtvarná stránka - totiž že voda vypadá opravdu jako voda, což jsem ještě v žádném jiném počítačem animovaném filmu takhle realisticky stvárněné neviděla. O příběh tady vlastně ani nejde - ztratí se Nemo, dříve bojácný tatínek se ho vydá hledat a samozřejmě ho najde. Důležitější je ale již zmíněné prostředí, gagy a detaily. Mimochodem - tentokrát musím pochválit i český dabing, který je vysoce nadprůměrný. A ještě jedna věc - neodcházejte z kina (nebo nevypínejte video) před titulky :-) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na film mám vzácne spomienky s kina z roku 2003. Nemo nie je dokonalý, ako všetci tvrdia a nie je ani tak dospelý, ako Nemov ocko. Je ale o niečo lepší ako Monsters a v rámci detskej tvorby je to asi vrchol v animovanej tvorbe digitálnych štúdií. Parádne fóry, svižné tempo, perfektný dizajn rybičiek a jasne rozoznateľné črty Dafoeho strašidelného ksichtu prevážili misky váh k plnému hodnoteniu. A ešte odpad od IntoTheCoven, aby to bolo vyvážené:). ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprostá špička mezi animovanými filmy. Animace nejen skvělá, ale i nádherná, dojímavý, ale nevtíravý příběh, a jemný humor díky sklerotické Dory, Anonymním rybožroutům, imbecilním rackům a zubaři s jeho smrtonosnou neteří. Nutno ovšem vidět v originální verzi, Willem Dafoe, Geoffrey Rush a Eric Bana se v takových rolích jen tak nevidí, totiž neslyší. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Asi bych začal v sushi barech.. Fascinující animace (díky poletujícím nečistotám, bublinám vzduchu, či paprskům slunce neuvěřitelná reálnost vodního skupenství), úlitba nejmenším kulometnou mluvou a ťu-ťu ňu-ťu opičinkama, sem tam humor, dvě vážné a zároveň asi nejlepší scény (únos Nema, odchyt ryb) a na animák docela chytře a nepodbízivě napsaný příběh. Od Pixaru nepochybně precizní práce, po které ve světě vzrostl prodej exotických akvarijních rybek a klesla spotřeba mořských plodů. Ostatně, kdyby na mě treska promluvila, byl bych obměkčen i s příborem v ruce.. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (94)

  • Hledá se Nemo je označován jako jeden z vizuálně nejpůsobivějších filmů od Pixaru. (EMMY)
  • Keď Andrew Stanton prvýkrát videl rybku clownfish (klaun očkatý) vedel, že ona bude perfektný druh do jeho filmu. (Greenpeacak)
  • Žralok Bruce má v čeľustiach 202 zubov, v scénke s korytnačkami je 290 336 bubliniek, Dory a Marlin zablúdia v množstve 74 472 medúz. (BadoXXII)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno