Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (899)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi přišel orientovaný hodně na malé publikum (i když i dospělí si najdou svoje) a vůbec u Pixaru jde zatím jednoznačně nejslabší dílko s poměrně nepovedeným příběhem. Musím říct, že mnohými kritizovaný Příběh žraloka se mi líbil víc. Naprosto mě ale fascinovalo zpracování Nema a výtvarná stránka - totiž že voda vypadá opravdu jako voda, což jsem ještě v žádném jiném počítačem animovaném filmu takhle realisticky stvárněné neviděla. O příběh tady vlastně ani nejde - ztratí se Nemo, dříve bojácný tatínek se ho vydá hledat a samozřejmě ho najde. Důležitější je ale již zmíněné prostředí, gagy a detaily. Mimochodem - tentokrát musím pochválit i český dabing, který je vysoce nadprůměrný. A ještě jedna věc - neodcházejte z kina (nebo nevypínejte video) před titulky :-) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální lahůdka. Takhle vypracovanej animák se opravdu hledá těžko. Moře pixarovcům naprosto sedlo. Co záběr, to úchvatná podívaná, ve které by se toho ani nemuselo moc dít. A ono se i děje, jenže tady nacházím slabiny, ač jich není mnoho. Jde o to, že tentokrát se Pixar zaměřil opravdu na ty menší a tomu odpovídá i humor snímku. Přeci jen Toy Story a Příšerky mám o trošičku raději a to právě díky i přes roztomilý vzhled celkem nekompromisnímu humoru. Přesto je tu spousta gagů, které se mnou zacloumali a to speciálně, když klaun očkatý vypráví vtip žralokům. Ve výsledku to jsou pro mě velmi silné 4 hvězdy, jenže Nemo má něco, co chybí spoustě a spoustě filmů a tím se pro mě tato Pixarovka stává vyjímečnou - české znění. Tleskám všem, kteří se na dabingu k Finding Nemo podíleli. Všechny ryby královsky obsazené a pánové Heřmánek a Trojan jim všem vládnou. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Prvoplánová nuda bez emocí s pár hezkými/vtipnými momenty. U většiny animáků brečím už v úvodu (a nemusí tam být ani nic smutného nebo dojemného xD), u "Nema" ale za celý film neuroním ani slzu. Edit: Po zhlédnutí "Úžasňáků" zvedám na 3*, protože ti jsou ještě o level níž. Možná i o dva. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Animáky normálně nemusím, ale přistihl jsem se, jak při sledování s dětmi těm rybičkám stále více fandím a oceňuji perfektní scénář plný dějových zvratů a gagů, které mne skvěle baví. Každé shlédnutí přidávám hvězičku, zatím čtyři. ;=) Trailery 2: http://www.csfd.cz/film/43924-hleda-se-nemo-finding-nemo/videa/ ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Bože, to byla krása! Už čtyřminutový předfilm Knick Knack o sněhulákovi ve skleněné kouli je geniální. A ta smršť nápadů, která přijde poté – to je něco neuvěřitelného. Technicky dokonalý film nabízí kromě úžasného estetického zážitku i velké množství propracovaných akčních či dojemných či zábavných epizod. Mile překvapí pečlivost s jakou se tvůrci věnují každému detailu a spousta narážek na dospělé filmy. A co mě dostalo nejvíce? To bych asi mohl vyjmenovávat po minutě celý obsah filmu. Ale především to byla úžasná modrá rybka Dory (bodlok pestrý – paracanthurus hepatus), vražední racci, free želvy, závěrečný chaos v ordinaci atd. A moc dobrý je dabing – hodně se klaním panu Trojanovi, ale i Marku Páleníčkovi, který je v postavě Nemá až překvapivě přesný (na dítě). A Jiří Macháček se k želvě Bourákovi hodí také naprosto dokonale. Jediný problém – seděl jsem v kině plném hodně malých dětí a co chvíli se ozývalo: Kam to pluje? Kde to jsou? Co se stalo? Chudínek Nemo! atd. Na druhou stranu ještě jsem nezažil, aby na konci filmu kino zatleskalo. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (94)

  • Meno žraloka Bruce je narážkou na slávny Spielbergov film Čeľuste. Jeho rekvizitári tak pomenovali maketu obrovského ľudožravého žraloka, okolo ktorého sa točil celý dej. (Theatis)
  • Nemo a Marlin sú klauny očkaté (amphiprion ocellaris), Dory je tŕňovec (alebo bodlok) pestrý (paracanthurus hepatus). V akváriu môžeme tiež vidieť druhy: zanclus cornutus, zebrasoma flavescens, gramma loreto, diodon holocanthus, dascyllus aruanus, lysmata amboinensis a dermasterias imbricata. (ČSFD)
  • Americký filmový institut v roce 2008 zařadil snímek na 10. místo v žebříčku nejlepších animovaných filmů. (TheDude)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama