Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata: Rok v životě

(seriál)
  • USA Gilmore Girls: A Year in the Life
Trailer 1
USA, 2016, 6 h (Minutáž: 90 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Kelly Bishop, Scott Patterson, Keiko Agena, Matt Czuchry, Sean Gunn, Yanic Truesdale, Sally Struthers, Liz Torres (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nová řada přichází skoro deset let po skončení původní série a sleduje Lorelai, Rory a Emily Gilmore v průběhu čtyř období bohatých na změny. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (113)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hrozně zvláštní a zajímavé. Trochu mě mrzí, že jsem viděl všechny čtyři části (spíše filmy, dalo by se říct) hned za sebou, kdybych si opravdu v každém ročním období pustil jeden k tomu určený díl, pravděpodobně bych byl nadšený více. Ovšem i takhle je to výborně pokračování, které je spíš o Rory, protože postavu Lorelai se snaží (naprosto logicky) odprostit jakýchkoliv dějových zvratů a tak ji zbývá bilancovat. Což tedy Rory také, ale v jejím podání je to přeci jen spojené s větší porcí příběhu a to jak ohledně jejího života profesního, tak soukromého, tak prostě se změnami, co jsou jednoduše život (schválně, ty osobo, co víš, kdo jsi, vzpomeneš si, jak si vyváděla, když ti mělo být třicet? Ha! já ano!). Každý návrat postavy ze seriálu je hrozně milý a zahřeje na srdci, stejně jako každý kulometný dialog. A na konci jen kombinace letmé melancholie a radosti. Jak nad tím tak přemýšlím, tohle pokračování by se asi lépe udělat nedalo. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Na tyto 4 díly jsem se podívala jen z toho důvodu, že jsem si přečetla knihu Lauren Graham - Rychleji již mluvit nedokážu. Byla jsem tedy na to zvědavá a šla jsem do toho. Ten seriál je prostě tak umělý :D To je strašné :D :D Jsem ale ráda, že se tam objevilo obrovské množství - snad všech těch postav a ano - byla to sranda, ale už to nebylo ono. Navazuje to na předešlé díly, je to dlouhé, je to tak neskutečně umělé a ten konec? Stane se :D Jen doufám, že už další díly nebudou... ()

Reklama

Katie88 

všechny recenze uživatele

Varování: Nepopulární názor. Nelíbilo se mi to a z děvčat jsem byla zklamaná. Taková ta pohoda při sledování původního seriálu tam prostě nebyla. Z obou děvčat se staly silně nesympatický dámy (trapné fórky na účet ostatních, "body shaming" byly asi nejhorší). Lorelai řešící svoji přechodovou krizi bych ještě zvládla, ale Rory, ta Rory do které celá rodina tolik investovala, aby měla otevřené dveře do celého světa dokořán, ta byla domršená solidně. Po 10 letech je z ní vyhořelá údajně reportérka a já nechápu, jak taková osoba mohla mít úspěchy ve škole a pak i v zaměstnání - "Neměl on ten Mitchum Huntzberger vlastně o ní pravdu?" Řekla bych že měl. Do puntíku! Na práci a nakonec i osobní život naprosto nepoužitelná. I ty morální kodexy, ve kterých byla díky Lorelai vychovávaná, se minuly účinkem, protože to celé dopadlo, jak to dopadlo. Za mě skončila ještě hůř než její máma, ta aspoň nespala se zadaným chlapem a i přestože chápu záměr tvůrců celý ten koloběh opakovat, v tomto případě to dodalo ještě větší rozčarování. Pevně doufám, že už žádný pokračování nikdy nebude. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Perfektní návrat, který jsem si vážně užila. Byla jsem až překvapená, jak snadno se mi do toho podařilo opět dostat a jak snadno se tvůrcům podařilo navázat na téměř 10 let starý seriál a vůbec to nepůsobilo uměle. Nostalgie je silná čarodějka a stačily první tóny známé melodie a já měla na krajíčku. Slovní přestřelky přesně takové, jaké jsme je milovali před lety. Lauren Graham s Kelly Bishop jsou úžasné a právě jejich momenty patří k těm nejsilnějším i nejzábavnějším. Neměla jsem ani sebemenší problém, jakým směrem se ubral vývoj Rory jako mnoho diváků. Všichni pravděpodobně čekali, že přece ta vzorná, hodná a sebevědomá Rory bude ve 32 letech šéfredaktorka nejprestižnějších novin a bude mít spořádaný milostný život, ale takto život zkrátka nefunguje a na mě to tak celé působilo mnohem opravdověji a nebyl to takový ten klasický "fan-servis". Nejslabším místem je jednoznačně muzikálová část ve třetí epizodě, které se dalo zbytečně moc prostoru. První reakce po slavných závěrečných čtyřech slovech byla, že chci víc, ale pak jsem si uvědomila, že přesně takto to celé vlastně dává dokonalý smysl a pointa, kterou Amy tolik let střežila, je skvělá. ()

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Jak tady čtu ty komentáře, tak mi přijde, že mi na Netflixu asi nechali jen ty nepovedené vystřižené scény. Já bych nemohla být více zklamaná, než jsem. První dva díly, které si ani nepamatujete, že jste viděli a kde se řeší jen a pouze Richard, jsou vyloženě o ničem. Potom se přesunete do léta, kde celou hodinu a půl řeší muzikál a zpívá vám tam herečka, kterou někteří z nás znají z jiných seriálů, takže si nejste jistí, na co se to vůbec díváte a proč sakra, když je to taková nehorázná příšernost. Co se mi líbilo, tak ten poslední, čtvrtý, díl. Ten byl dobrým zakončením. Nechat jen ten, tak je to upřímně mnohem lepší. Akorát se k němu musíte překousat příšernou nudou a hororovými scénami z Across the Universe wannabe. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (7)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Reklama

Reklama