Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (290)

Hild 

všechny recenze uživatele

Nečekaná lahůdka. Výborně napsaný film. Docela se divím, jak tohle prošlo oscarovou sezónou bez jediného povšimnutí, minimálně Jessica Chastain podala naprosto strhující výkon a místy mě vážně mrazilo v zádech. Přiznám se, že jsem o lobbování nikdy takto nepřemýšlela a film mi přinesl zcela nový pohled. Opravdu doporučuji, film, který vás může velice překvapit. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Miss Sloane má přesně to, co podobné Molly’s Game chybělo - hlubší charakterovou studii hlavní postavy včetně jejího soukromí. A že si Jessiciny herecké výkony hlubší focus postav zaslouží! Lobismus a politika zde možná nebudou bavit každého, mně osobně ale kontroverzní téma zbraní v USA zajímá (jsem za gun control) a tento film je do ní skvělým nahlédnutím. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je debutující Jonathan Perera pseudonymem Aarona Sorkina či není? Toť otázka. Spíše však není, jelikož tak do morku kostí ryze sorkinovský scénář by přes veškerou snahu nevyplodil ani Sorkin sám. Kulometné deklamující dialogy, neustálý frenetický pohyb, samá kvádra a kostýmky, prosklené kanceláře, postavy slouží čistě jako nositelé světonázorů/postojů, herci z Newsroomu, zákulisí a politikaření s vysokou politikou úzce propojené profese (v tomto případě lobbingu) a tak dále. Ano, jde o názorově neskrývaně angažovaný snímek (ve stylu Životu Davida Galea a jeho postoji vůči trestu smrti), ale to není na překážku vůbec ničemu. Je to totiž podchycené sofistikovaně i s citem. Navíc v jádru jde o sakra zdařilou heistovku, která dodržuje veškerá pravidla žánru. A to i bez loupeže jako takové. Zkušenější divák nepochybně finální tah prokoukne hned zpočátku (což mu nijak neubírá na působivém podání), ale na škodu tu není vůbec ničemu, protože to oplývá natolik nekompromisním tahem na branku, gradací (nemalý podíl na tom má, jak jinak, Max Richter), chladným vizuálem a hereckými výkony, že si to lze vychutnat na více úrovních než pouze jako "levičácký lobbing za zpřísnění pravidel pro nákup zbraní a čistší politiku". ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Fenomenální herecký výkon Jessicy Chastain, který je ale bohužel zabalen do scénáristicky děravého hávu, jež je navíc trestuhodně roztáhnut na příliš dlouhé stopáži. Nicméně ve chvílích, kdy tyto "dětské nemoci" vymizí, Miss Sloane funguje tak jak má - totiž jako skvělé politické drama, které nám bez skrupulí ukazuje dravý svět lobbingu a vše kolem něj. „Lobbying is about foresight. About anticipating your opponent's moves and devising counter measures.“ ()

classic 

všechny recenze uživatele

« Určite sa jedná o najzaujímavejší snímok z roku 2016, ktorý nezískal ani jednu nomináciu na Oscara, i keď by si minimálne herecká predstaviteľka Jessica Chastain i scenárista Jonathan Perera tieto prestížne nominácie zaslúžili » 『 To znamená, že i v „prestížnej” americkej Akadémii filmových umení a vied, skrátene: Oscar funguje v určitom slova zmysle = L-o-b-i-n-g, keď väčšina preferuje kvantitu nad kvalitou, a tak koľkokrát sa stáva oscarový film „o-s-c-a-r-o-v-ý-m” , čiže stráca váhu a význam !!! 』A o pragmatickom lobovaní je tento kompletný snímok režisérskeho veterána Johna Maddena, ktorý ma svojou dynamickou réžiou príjemne prekvapil, a že si ešte schoval eso do rukávu, tak tým si u mňa poistil - finálnu, maximálnu, piatu hviezdičku ! Jeho film je de-facto viacvrstvový, viacvýznamový, viacúčelový, než si to väčšina z nás vôbec myslí, klame svojim obalom, v ktorom obsahu sa skrýva niečo úplne iné, v čo nakoniec nedúfame, že sa vykryštalizuje v satisfakciu. _ Obsadenie je veľmi prospešné ! Zbadal som viacero pozoruhodných hereckých výkonov, a okrem hlavnej aktérky, by som napočítal aspoň na jednej ruke ďalších päť. Dĺžka mi neprekážala, lebo dejová línia bola dostatočne vyvážená, aby mi zabránila na to pomýšľať. Miss Sloane musíte jednoducho vidieť, a ja osobne som sa do nej strašne zažral, až to nie je pekné ! ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama