Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (290)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobrá, chladná a vypočítavá Jessica Chastain ťahá tento film neuveriteľným spôsobom. A to napriek tomu, že i samotný scenár plne stačí na prilákanie diváckej pozornosti. Slušná právnická dráma na pozadí pre Európanov trochu nepochopiteľnej témy. Zároveň si ale v priebehu deja pripomenieme, ako hnusne skorumpovaní politici na celom svete, a vyvrcholíme podľa mňa vynikajúcim záverom. Slabšia druhá tretinka znižuje trochu moje hodnotenie, ale inak ide o veľmi chytrý thriller. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain na svou životní roli čekala docela dlouho, ale sakra stálo to za to. Filmu naprosto dominovala a bezprostředně po závěrečných titulcích jsem přesvědčen, že by ho utáhla úplně sama, aniž by jí Strong a spol. přihrávali. Atraktivní je i námět sám, protože o regulaci zbraní se ve Státech mluví už nějaký ten pátek a zákulisí lobbistických bojů podává Madden zábavně, poutavě a hlavně přehledně. V závěru pak přišel nejen vynikající monolog v podání hlavní hrdinky, ale zároveň nečekaný zvrat, který postavil dosavadní děj na hlavu přičemž do toho všeho parádně zapadal. 100% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"MIss Sloane" je podľa mňa skutočne ukážkou toho, ako sa robia dobré filmy. Možno má trošku ťažšiu tému na pochopenie pre všetkých, ale na druhú stranu je to podané tak dobre, má to vynikajúce tempo a postavy, ktoré si človek okamžite zamiluje. Nie pre to, aké sú sympatické, ale ako reálne na nás vyplynú. Najmä Jessica Chastain v role Madelaine Elizabeth Sloane. Ona priam žije túto rolu a nebol moment, ktorý som jej v tom neuveril. Natoľko bola presvedčivá. A rovnako musím povedať, že aj ostatní členovia jej tímu a jej oponenti sú zaujímavé postavy. Plus máme tu ľudí, ktorí na jednej strane chcú, aby si ľudia (najmä ženy) kupovali viac zbraní a naopak tí, ktorí nechcú, aby sa zbrane dostávali tak jednoducho k ľuďom. A Elizabeth si zvolí práve tú druhú možnosť. A použije akékoľvek prostriedky, aby vyhrala. Jej postava je veľmi zaujímavá a veľa sa o nej aj dozvieme. A občas ňou človek opovrhuje, no súčasne v nej nachádza niečo zaujímavé. Najlepším momentom filmu je pre mňa ale posledných 10 minút, kde bude mať Elizabeth jeden z najlepších filmových monológov, ktorý som kedy počul a najmä obohatený o jeden z najlepších zvratov vo filmovej histórii. Aspoň z filmov, čo som ja mal možnosť vidieť. Podľa môjho názoru je to tak výborne zvládnuté, že by si to zaslúžilo nejakú cenu. Wow. Prekvapivé, dokonalé a priam cítiť z toho všetko, k čomu sa film staval počas celej doby. Pre fanúšikov drámy a silných ženských osobností je tento film povinnosťou. Ja som si ho užíval naplno celú dobu, hoci téma lobbyzmu je trošku náročnejšia. Ale postupne sa film stáva pochopiteľnejším. Určite stojí za váš čas. Hodnotenie: A ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Poněkud drsné vhození do lobbistického žargonu v záplavě zdánlivě překombinovaných rozhovorů pomáhá mírnit výborná Chastain v jedné ze svých nejvěrohodnějších rolí. Škoda jen, že podobně vyšperkovanou pointu už mnohý - právnických filmů znalý - člověk tak nějak předem očekává... ale i tak fungovala! ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

...ten film je brutálne únavný...a úmorný...prvá hodina štvrť takmer neupozerateľná...prostredie, charaktery, frekvencia slov...a v druhej polovici autori pripravia také zimomriavkové scény, ktoré so záverečným vyústením v spojení s hudbou Maxa Richtera proste nenechajú chladným ani toho najšialenejšieho workoholika / cynika či lobbistu...PS: prvá polovica tým pádom za 2, druhá za celých 6. PPS: milujem Gugu Mbatha-Raw! ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, celé natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii Ontario, predovšetkým v hlavnom meste Toronto. (MikaelSVK)
  • Značka piva, ktorú pije Elizabeth Sloane (Jessica Chastain) počas večere v čínskej reštaurácii, je Tsing Tao. (zajo91)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno